Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Może Wy poradzili byście mi ile mogę dostać za ziemie. Mam 7h ziemi 4h klasy IIIb, IV 3h V i VI. Nie jest to niestety w 1 kawałku a podzielone na kilka. Woj. łódzkie powiat Łask. Na jaką cenę mogę liczyć według was ? Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam! Tak czytam o tych cenach i jestem bardzo zaskoczony tak wysokimi cenami ziemi. U mnie (mazowieckie,pow. łosicki) ceny są o wiele niższe. Wahają się tak w przedziale od 8 tys do góra 20. Ziemia jest bardzo zróżnicowana. Nie mam pojęcia dlaczego jest taka różnica cen.

Może jest ktoś z moich okolic i chce się wypowiedzieć na ten temat?

pozdrawiam

Opublikowano

my kilka lat temu kupilismy morge (ok 60 arów) za 8 tys. to stosunkowo niedużo patrząc na posty pozostałych. działka prosta bez zadnych przeszkod. ziemia III lub IV klasy. w mojej okolicy tak wlasnie sie kształtują ceny. zdarza sie jednak ze nie ma chetnych na pole i jest sporo ugorów co mnie troche dziwi <_<

Opublikowano (edytowane)

nie mam niestety warunków na magazynowanie zboza. musiałbym zaraz w zniwa jechac i handlowac co nie ukrywam ze przy braku czasu jest nie na ręke. Ale moze Silva dobrze mówisz :rolleyes:

Edytowane przez milanreal1
Opublikowano (edytowane)

W moim rejonie(świętokrzyskie, pińczowski) panuja taka sytuacja, że ziemia jest stosunkowo tania, ale nie ma chętnych bo nie ma dużych gospodarzy. Jeżeli na sprzedaz bylby jakiś kawałek 5 ha to już byliby tacy, którzy by walczyli o niego. A powiem wam ciekawostke jak jest mentalność ludzi, np. jeżeli pracuje w jakimś zawodzie(również prowadze gosp.), a chciałbym dokupić ziemie to niektórzy by podnieśli cene o 4-6 tyś, i powiedzieliby ,,jak to? nie masz tyle?Przecież dużo zarabiasz''

Edytowane przez cezar903
Opublikowano (edytowane)

Dużo zależy też od tego gdzie jest to pole,bo jeśli koło lasu gdzie dzików i innych zwierząt sporo ,a pole jest górzyste to ja bym sie zastanowił i wolał dopłacić pare tysiecy i miec lepsza ziemie i nie mieć problemów. A różnica w cenie po kilku latach sie z nawiązką zwróci!!!

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez karol
      Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
    • Przez sumek666
      Jak kształtują się ceny nieruchomości i działek rolnych w Waszych okolicach? Może planujecie zakup gruntów w tym roku? A może udało Wam się sprzedać jakieś grunty?
      Zapraszam do dyskusji o cenach i możliwości zakupu ziemi w Polsce i za granicą.
      Kontynuacja tematu:

• Przez leszan
      Witam. Czy ktoś wie jak wyglądają przepisy odnośnie zatrudnienia przez np. urząd gminy do odśnieżania dróg Czy trzeba zakładać normalną firmę usługową, czy można to zrobić jakoś w ramach gospodarstwa. Urząd gminy życzy sobie oczywiście fakturę za odśnieżanie, aby mógł za to zapłacić. Może ktoś wie ile można na tym zarobić??
    • Przez krs
      Z
    • Przez ziutek92
      Witam mam pytanie na temat rozgraniczenia działki poprzez gminę na wniosek sąsiada. Sąsiad ciągle mi wchodził  Na moją działkę na szerokość ok 3m. Zgłaszałem to na policję i on to później oddawał i tak lata mijały a on ciągle próbował mi wchodzić na mój grunt. W tym roku dostałem zawiadomienie że odbędzie się rozgraniczenie działek poprzez wyznaczonego geodetę prze gminę na wniosek sąsiada. Rozgraniczenie się odbyło i okazuje się że miedza jest na swoim miejscu gdzie zawsze mówiłem że tak ma być. Sąsiad nie zadowolony z wyroku oczywiście ale mniejsze z tym. Zapytałem kto ponosi koszty takiej imprezy to dostałem odpowiedź od gminy że koszty są podzielone na pół. Dodam że koszt takiej zabawy to 6000zl czyli miałbym zapłacić 3000zl za coś czego sobie nie życzyłem i w dodatku nie byłem tego powodem! I moje pytanie jest następujące: czy faktycznie tak jest że mam płacić czy porostu gmina idzie na rękę sąsiadowi.?
  • Dodaj nową pozycję...
v