Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na testy czy dwa kupujesz? Najlepiej brać wszystko u jednego, wtedy można liczyć na jakieś rabaty i dodatki. Ja bym brał tą Valtrę bo oferta wydaje mi się atrakcyjna ale od 15 lat wszystko co nowe kupujemy w Pol-Agrze więc Ojca raczej nie da się przekonać, musieliby go chyba naprawdę nieźle zdenerwować :) Dlatego będzie chyba T5060.

Opublikowano

Tzn w tym roku to już można powiedzieć że 3 ciągnik wcześniej kupiłem nh t6090pc, jutro ma być claas arion 420cis, no i są plany na ariona 640cis albo cebis.:P. A co do nh t5060 to polecam na prawde. Mam takiego i pracuje z turem. Sprawuje się idealnie. Jak byś miał jakieś pytania to pisz na priv.:)

pozdrawiam

Tzn w tym roku to już można powiedzieć że 3 ciągnik wcześniej kupiłem nh t6090pc, jutro ma być claas arion 420cis, no i są plany na ariona 640cis albo cebis.:P. A co do nh t5060 to polecam na prawde. Mam takiego i pracuje z turem. Sprawuje się idealnie. Jak byś miał jakieś pytania to pisz na priv.:)

pozdrawiam

Opublikowano

Cennik Pol-Mot Warfama-Ursus

8014H- 136 tys zł

9014H- 142 tys zł

10014H- 149 tys zł

5034- 80 tys zł

9024- 135 tys zł [6,1tys dopłaty za klimę]

11024- 147 tys zł [6,1tys dopłaty za klimę]

14034- 270 tys zł [6,1tys dopłaty za klimę]

Ceny orientacyjne, brutto.

• Like 1
Opublikowano

@ZETOREK135

Pierwsze lub 3 cyfry to moc, wystarczy wejść na ursus.com.pl i wszystko sam sobie sprawdzisz :P

@kris14

W cenie nie pomyliłeś 2 z 1? Bo 276 tysi to chyba raczej drogo.

Opublikowano (edytowane)

z tego co mi wiadomo, to każdy ciągnik zamówiony w fabryce od 2012 musi być wyposażony w AdBlue, ale jeśli importer złożył zamówienie w fabryce jeszcze w roku 2011, to dostanie ciągnik ze stara normą Tier II, mimo że maszyna będzie z roku modelowego 2012

a, że w 2011 euro wysoko stało, to mało który importer zamawiał na zapas, stąd większość modeli z 2012 jest już z AdBlue

Edytowane przez razor275
Cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

z tego co mi wiadomo, to każdy ciągnik zamówiony w fabryce od 2012 musi być wyposażony w AdBlue, ale jeśli importer złożył zamówienie w fabryce jeszcze w roku 2011, to dostanie ciągnik ze stara normą Tier II, mimo że maszyna będzie z roku modelowego 2012

a, że w 2011 euro wysoko stało, to mało który importer zamawiał na zapas, stąd większość modeli z 2012 jest już z AdBlue

A z tego co mi wiadomo to nie każdy producent ciągników wprowadził AdBlue. Np. JD

Opublikowano

Cennik Pol-Mot Warfama-Ursus

8014H- 136 tys zł

9014H- 142 tys zł

10014H- 149 tys zł

5034- 80 tys zł

9024- 135 tys zł [6,1tys dopłaty za klimę]

11024- 147 tys zł [6,1tys dopłaty za klimę]

Kolego skąd masz ten cennik? niektórych modele mają się pojawić w sprzedaży dopiero na koniec roku...To są chyba ceny katalogowe bo na allegro można kupić dużo taniej.

Opublikowano (edytowane)

A o co chodzi dokładnie z tym adblue trzeba coś dolewać do paliwa. Jak to wpływa korzystnie np. na środowisko a jak na osiągi czy żywotność takiego ciągnika spada.

Edytowane przez janczar810
Opublikowano

Wg. tego cennika 14034 kosztuje 270 brutto a nie netto :P Więc całkiem przyzwoicie, jestem tylko ciekaw jak z wykonaniem tego ciągnika. Skrzynia ZF więc przynajmniej jej można być pewien, że jest porządna.

Opublikowano

Ja bym brał zdecydowanie zeotra forterre . Większy gabarytowo i masywniejszy jest . Zależy w czym na też pracować.

ma pracowac z ladowaczem czolowym....ale bedzie to jedyny ciagnik w gospodarstwie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Przez kubakar117
      Witam Mam problem w Valtrze n134 active mianowicie chodzi o tylny tuz.Czasami potrafi się przyciąć. Po naciśnięciu przycisku mruga kłódka na prawej konsoli z regulacją .
    • Przez Maverick
      Witam. Chciałbym dorobić zaczep rolniczy (dolny) do Zetora 14145 gdyż jest to wersja eksportowa z zaczepem piton fix do której standardowy zaczep z agromy nie pasuje gdyż jest zbyt gruby (30mm). Grubość zaczepu jaki pasowałby w mocowanie piton fix to max 25mm. Zakupiłem odpowiednio gruby płaskownik wycięty palnikiem acytylenowym i teraz stoję przed pytaniem jak bardzo wysunięty był fabryczny zaczep w tym ciągniku. Gdyby był ktoś tak uprzejmy i zmierzył w swoim ciągniku tej serii odległość od końcówki wałka wom do środka oka listwy zaczepu dolnego byłbym niezmiernie wdzięczny. Dodam że ciągnik jest na kołach 20.8 R38 co powoduje że nie mogę umieścić zaczepu zbyt blisko tylnej osi, bo spowoduje to trudności w skręcaniu pod ostrym kątem. Odległość od końcówki wałka wom do środka oka zaczepu (mierzone w idealnym poziomie) uważam za uniwersalny punkt odniesienia w tej serii ciągników. Zdjęcie zamieszczam poniżej. Z góry dziękuję.
      Oto zdjęcie piton fixa. Ta belka pod spodem jest od przedniego tuza która była przykręcona do piton fixa. Interesuje mnie odległość końcówki wałka do środka oka sworznia zaczepu rolniczego (dolnego). Czy ktoś z posiadaczy ciężkiej serii zetora mógłby zmierzyć u siebie i podać odległość?

• Przez KlimekPL
      Narodził się kolejny problem w Zetorze 5211. Wymienialiśmy pompę wody na nową, daliśmy nową uszczelkę a miejsce mocowania pompy zostało dokładnie oczyszczone i odtłuszczone, śruby dokładnie i równo dociągnięte a podczas zalewania okazało się, że cały płyn zaczął uciekać właśnie w miejscu mocowania pompy. Gdzie należy szukać przyczyny? Czy jedynym sposobem będzie uszczelnienie na silikon? Bo tak właśnie była zamontowana stara pompa a teraz zamiast tego poszła normalna uszczelka, a płyn ucieka pokaźnym strumieniem (nie kropelkami, tylko normalnie wodospad).
  • Dodaj nową pozycję...
v