Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1L axiala z paka bez winetu na dwuliścienne i zamiast wi netu na to miejsce  mustang forte 1L i wychodzi taka sikiera ze wszystko załatwi nawet jak zielsko duze ale bezpieczny.

@prorok Robiłeś tak i jak efekty.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Strongman napisał:

Puszcza ale ja axial mieszam z mustangiem i wywalam ten winetu i działa lux bo ten winetu jest na chabra a mustang jest mocniejszy i chabra załatwi.

Prorokowi tez tak poleciłem ale nie wiem czy mu podziałało.

Jaki to koszt i co robisz z winetu?

Opublikowano

Przyłączam się do pytania. Axial +mustang to koszt mega i ostateczność. Jak nie ma warunków na jesieni na wjazd, ale na wschodzie zapowiada się ładna pogoda i warunki będą. Ja w tym roku  Bacara 0,4 nie więcej będę jechał bo nie chcę spowolnić krzewienia a na wiosnę tribenuron + fluroksypyr. Nawet po 0,5l Bacara puści chabry a i ostrożeń na wiosnę potrafi się pokazać to nie ma sensu dużej dawki dawać po której zboże odczuje. 

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, WOJTUNIO napisał:

A to te substancje jej nie załatwią? 

No wlasnie nie wiem bo zarowno expert met jak i legato maja przytulie czepna jako srednio wrezliwe a wolalbym juz na wiosne nie poprawiac od przytuli

Opublikowano
7 godzin temu, pawelol111 napisał:

Jaki to koszt i co robisz z winetu?

No właśnie mam dużo tego winetu i myślę prysnąć tym na jesieni ale muszę spróbować jakiś mały kawałek czy nić nie spiepeprzy,

axial 1l z paka to 150zł plus litr mustanga 60zł z 210zł najmniej bo wszystko drożeje.

Opublikowano (edytowane)

jaw tym roku do chlorotroluronu dla odmiany dodam rassel100 sc .    2 litry tolurexu i 50 ml rasselu zamiast legato plus  .  na 3 ha . na sprawdzenie kupiłem battle delta 600 sc https://ampol-merol.pl/produkty/628/battle-delta-600-sc          przynajmiej jak 2 razy pod rząd sieje zbożę ozime to na drugi raz daje inny srodek , najgorzej jak ktoś co roku daje to samo bo ma sprawdzone . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Panowie coś dobrego od chwastów na pszenżyto ozime może być mieszanina. Pszenżyto siane po kukurydzy. 

I coś w miarę taniego a dobrego na żyto hybrydowe, wystarczy expert met? 

Opublikowano (edytowane)

Chłopie w ceny nawozów zajrzyj , chyba masz nie aktualny cennik ☺️ 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
4 minuty temu, schabomił42 napisał:

Widzieliście ceny nawozów azotowych? Saletra Zaksan u nas po 2350zł za tonę , Salmag po 2200zł. Co to się dzieje?

Spoko cena, w piątek ponad 2800 saletra amonowa, dziś na innym składzie przekroczyła 3 tys

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Chłopie w ceny nawozów zajrzyj , chyba masz nie aktualny cennik ☺️ 

Chyba mnie tam cytowałeś, ale od razu zostało zmoderowane?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Chyba mnie tam cytowałeś, ale od razu zostało zmoderowane?

Bartuś 🤔

Opublikowano
34 minuty temu, MateuszKunik napisał:

Quelex Complex Pak- Quelex czymozna pryskac pszenzyto bo nie ma w rejestracji?

hmmm, no ja już kupiłem na 4 ha i będę tym pryskał.

Opublikowano

Na pobliskim składzie saletra 3100zł. Mocznik 3500zł. Jeszcze tydzień temu saletrę kupiłem po 1750 a saletosan26 po 1700zł. Na pierwszą dawkę azot mam. Przy tych cenach drugiej napewno nie będzie.