Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Tomek90 napisał:

Kws bintto, serafino, su nasri

No mój błąd bo nie dopisałem że chodzi o pszenżyto ☺️ ale z drugiej strony jeżeli jest w temacie pszenżyta to myślałem że nie trudno będzie się domyślić o co chodzi... 😜

No właśnie a jak oceniacie tego Liboriusa? Ma ktoś może zdjęcia jak on wygląda? 

Opublikowano (edytowane)

Pszenżyto nie dostało T2 bo była susza jak diabli ... Wczoraj spadło z 8mm, pszenżyto kwitnie, poczekać aż przekwitnie i pojechać priaxiorem? Czy to już nie ma sensu? Na t1 duet na start lekko powiększona dawka. Dodam że w miarę sie trzyma... Ale gdzie nie gdzie flagowy pożółkł.

Edytowane przez Marcprez
Opublikowano
21 minut temu, krilan06 napisał:

No ja robiłem typowe t2 i flagowy wygląda ok, i też raczej zrobię t3 tak więc myślę że na pewno coś zabezpieczy

No u mnie coś flagę bierze, chyba septorioza... I dlatego pytanie, żeby jak coś ratować dlatego myślałem o tym priaxiorze, bo nawet rokuje 

IMG_20240520_121319.jpg

IMG_20240520_121319.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, Marcprez napisał:

No u mnie coś flagę bierze, chyba septorioza... I dlatego pytanie, żeby jak coś ratować dlatego myślałem o tym priaxiorze, bo nawet rokuje 

IMG_20240520_121319.jpg

IMG_20240520_121319.jpg

jaka odmiana?

Opublikowano

Pszenżyto mi się wykłosiło jakoś pod koniec tamtego tygodnia. t2 robione 3 maja, priaxor 0,8l. Od 20 kwietnia nie padało do wczoraj, wczoraj 4 litry. Nie byłem oglądać jak sprawa z pylnikami ale jakby nie było to planuję jutro t3. W teorii w czwartek deszcz. 100g tebu i 60g metkonazolu będzie ok?

Opublikowano

4 litry to tak naprawdę kropla w morzu. Ja też robiłem 1-2 maja t2 tylko że ja dawałem azoksy/protio/tebu i teraz się zastanawiam czy robić t3 w pszenżycie, ewentualnie kiedy. W jęczmieniu ozimym i życie nie będę robił, w pszenicy tak. Ogółem w maju 17mm, na czwartek niby jakieś burze

Opublikowano
35 minut temu, krilan06 napisał:

4 litry to tak naprawdę kropla w morzu. Ja też robiłem 1-2 maja t2 tylko że ja dawałem azoksy/protio/tebu i teraz się zastanawiam czy robić t3 w pszenżycie, ewentualnie kiedy. W jęczmieniu ozimym i życie nie będę robił, w pszenicy tak. Ogółem w maju 17mm, na czwartek niby jakieś burze

Wstrzymałem się na razie z t3 - 20-30% ma już pylniki...

Opublikowano
9 godzin temu, k16mk napisał:

U Was też Atletus taki niski i opóźniony względem Tadeusa ? ,

na szczęście w kłosie nie gorszy i też do 19 pięterek ma .

20240521_181232.jpg

20240521_182801.jpg

20240521_181058.jpg

Takie rzatkie to nie sztuka mieć tyle pięterek.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Maj 1mm 

4kl flaga zwinięta w trąbkę 

Nie kwitnie jeszcze 

Październikowy meloman zaczyna się kłosić 

Tadeusz kwitnie,od 16.04 do dziś 1,5mm (Wlkp PZ)

Edytowane przez Roska83
Opublikowano
15 godzin temu, krilan06 napisał:

U mnie Atletus niższy i jaśniejszy niż Tadeus, w przyszłym roku wypada, drugiej szansy nie będzie 😂

i widzisz kolejna rozbieżność u mnia Atletus ciemniejszy od Tadeusa  

6 godzin temu, Ziel napisał:

Takie rzatkie to nie sztuka mieć tyle pięterek.

Atletus z premedytacją jak pisałem wcześniej zasiany 80kg , aleTadeus drugie tyle siany i pełno kłosów po 19p więc norma wysiewu tu raczej nie odegrała większej roli.

20240521_182801.jpg