Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Który tata rocznik? Mój 57 i już mu przeszło powoli 

54r mój coraz bardziej wredny i nieznośny. Ale staram się wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim

Opublikowano

Ale z czasem się na tyle nawarstwi że można wybuchnąć. Ja do swojego mówię żeby brał wlodymirca i zrobił lepiej albo pytanie zaginające ile wyciągał to/ha a ile ja robię to już cisza. A potem chwali się koledze że młody tyle i tyle wyciąga z ja i śmieje się że ganiają z broniami po siewniki zamiast kupić agregat itd...

• Haha 1
Opublikowano

Niektórzy z wiekiem mają co raz bardziej wywalone u innych z kolei idzie w drugą stronę. Ale z opowieści co kiedyś się wyprawiało może i lepiej że na polu mało kogo spotkasz a i wyjść z kabiny mało okazji 😀

Opublikowano
3 godziny temu, Janeczko napisał(a):

Ale z czasem się na tyle nawarstwi że można wybuchnąć. Ja do swojego mówię żeby brał wlodymirca i zrobił lepiej albo pytanie zaginające ile wyciągał to/ha a ile ja robię to już cisza. A potem chwali się koledze że młody tyle i tyle wyciąga z ja i śmieje się że ganiają z broniami po siewniki zamiast kupić agregat itd...

Ło panie, podejrzewam że by się z moim zakolegował 😁 skóra zdjęta wg tego opisu 🤭

Opublikowano

Po prawej Rotondo po lewej Carmelo. Jedno i drugie siane 24.09 Carmelo około 375 szt. Rotondo około 390 szt. podobno bardzo dobrze się krzewi, ale póki co nie widać. Ścieżka wyszła bo brakło materiału i nie dawno dosiałem Carmelo. Zdjęcie z wczoraj, dziś sypnęło trochę śniegu.

IMG_20251122_144142.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, pedro2 napisał(a):

54r mój coraz bardziej wredny i nieznośny. Ale staram się wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim

Młodych macie ja mam z lat trzydziestych i żona.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 godzin temu, Sim95 napisał(a):

Po prawej Rotondo po lewej Carmelo. Jedno i drugie siane 24.09 Carmelo około 375 szt. Rotondo około 390 szt. podobno bardzo dobrze się krzewi, ale póki co nie widać. Ścieżka wyszła bo brakło materiału i nie dawno dosiałem Carmelo. Zdjęcie z wczoraj, dziś sypnęło trochę śniegu.

IMG_20251122_144142.jpg

Te rotondo to jak mój tadeus siany po kukurydzy około 20pazdziernika 

Opublikowano

Moje rotondo też ujowe, siane jakoś 25-26 wrzesień, jęczmień podobnie, a najlepsze żyto na piachu 😀 Ale nie martwił bym się pszenżytem dasz z początku marca 200kg saletry i się dokrzewi, wiosną tego roku miałem dużo gorsze, przez suchą jesień praktycznie w fazie 1-2 liści 

Opublikowano
23 godziny temu, Janeczko napisał(a):

Skąd ja to znam 

Opublikowano

Czyli to dość normalne... Ale żeby nie narzekać ja odpuszczam z nerwami a on z docinkami. Nie mogę narzekać sam fakt że jestem w robocie to opryskiwacz zaleje to pług podczepić czy przyczepy na pole zaciągnie a to już naprawdę bardzo dużą pomoc i najważniejsze coś doradzi jak przy robocie jak odkręcić czy coś naprawić szczególnie to ważne jak człowiek się wk*rewia bo nie idzie a podejdzie i podpowie i zrobi się. Fakt że czasem po klucz idzie pół godziny i wróci bez klucza bo zapomniał ale naprawdę pomocny człowiek nie wiem czy u was tak samo

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Miał ktoś odmianę Favonius?, jakieś opinie...

8 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

Są gusta i guściki 😆

doświadczona,ale przedewszystkim za to jaka pewna🤭

Edytowane przez Zetmar