Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zależy do czego ten traktor . Mamy u siebie T6.155 ale to zupełnie inny gabaryt podług valtry . Valtra większa i cięższa . Podjedź sobie i zobacz Valtre , z początku też nie brałem pod uwagę bo zakładałem, że będzie sporo droższa , mieliśmy zamówić Claasa Ariona ale jednak wybór padł na Valtre .

Opublikowano (edytowane)

Jak można kupić większy ciagnik taniej od mniejszego to nie ma nad czym się zastanawiać. Twoja T6 z jakimi maszynami współpracowała?

Edytowane przez tomek9111
Opublikowano

U nas T6 jest jako pomocnik , nie chodził nigdy w pługu ani w jakiś ciężkich maszynach uprawowych . Głównie siewnik do qq , prasa , mulczer i transport . Ciągnik fajny , skrętny , niskie spalanie , przez 4,5 tys mth jedyne co to czujnik od adblue siadł. W NH na electrocommand wydaje mi się , że jest trochę za mało przełożeń , 17x16 z czego pierwszych 8 praktycznie się nie używa bo są za wolne , także podejrzewam , że tak jak w orce będzie problem z dobraniem biegu , przy siewniku od qq też problem bo albo jedzie 7 albo od razu 9 , coś tam można obrotami zagrywać ale nie zawsze . NH z obciążnikami (koło 800 kg) i pełny paliwa waży ponad 7 ton , valtra na pusto 7,6-7,8 tony , także jako główny koń to wydaje mi się, że valtra będzie lepszym wyborem.

Opublikowano

CO wy się dziwicie, że tak kasują Popatrzcie na te punkty dealerskie ile osób tam pracuje każdy chce zarabiać trzeba płacić czynsz najmu lub spłacać kredyty za budowę obiektów to tez kosztuje właściciel musi zarobić. Myślę, że dealerzy lekko doklejają 1/3 może 1/4 tego co kosztuje w fabryce.

Opublikowano
4 minuty temu, michalsoft napisał:

Witam wyceniał ktoś ostatnią Valtre T145?

Ona nie jedzie za duża masa do mocy jak już brać to t175 albo n 135( i śrubkę na pompie podkręcić- szatan serduszko)

Opublikowano
10 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Ona nie jedzie za duża masa do mocy jak już brać to t175 albo n 135( i śrubkę na pompie podkręcić- szatan serduszko

Co masz na myśli przez śrubkę na pompie?

Opublikowano

pewnie chiptuning :) osobiście też mi handlowcy odradzali najsłabsze "szóstki" w okolicach 135 KM znamionowej a w gabarycie ciągnika 170-180 KM  że niby zamulają i mają słabsze elementy konstrukcyjne od "prawilnej" szóstki w przedziale bliżej 200 KM. do dziś się zastanawiam czy tak jest ;) 

Opublikowano

zależy wszystko jaki producent , różnie to robią , Valtra T jest taka sama , jedynie T145 i T155 mają silnik 6.6 litra reszta 7.4 , ale skrzynia , mosty itd takie same . W Claas Arion to 630 ma słabszą przednią oś od Ariona 650 , dlatego jest ryzyko przy chipie . Dlatego w tych kalkulatorach chipowania niektóre mają dużo koni do dodania a inne niewiele .

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, farmerss34 napisał:

oferte mam  na MF  S5 ,125 km, dyna 6, z ładowaczem czołowym  , 550 tys. netto. czy u każdego dealera taka sama cena będzie ?

A nie pomyliłeś ceny: netto, brutto?? bo albo masz tam wszystko wraz ze złotymi obciążnikami albo se tam z Ciebie jaja robili😉 

Opublikowano
3 godziny temu, farmerss34 napisał:

oferte mam  na MF  S5 ,125 km, dyna 6, z ładowaczem czołowym  , 550 tys. netto. czy u każdego dealera taka sama cena będzie ?

Coś chyba trochę polecieli z ceną jak za ciągnik 4 cylindry niewielkich gabarytów...

Opublikowano
4 godziny temu, farmerss34 napisał:

Ja mam wycenionego 7s 1.55 za 460 netto 

• Thanks 1
Opublikowano
15 godzin temu, farmerss34 napisał:

Kto tak ceni co to za handlarz. 

Opublikowano

Massey Ferguson 5709 M dyna 4 pompa hydrauliczna 98L, 3 prędkości wom, Ehr, fotel pneumatyczny, klimatyzacja, błotniki skrętne, opony przód 440/65 R28, opony tył 540/65R38, hamulce pneumatyczne przyczep 268tys netto

• Like 1
Opublikowano
Dnia 17.06.2023 o 09:08, WojtekBuawski napisał:

Massey Ferguson 5709 M dyna 4 pompa hydrauliczna 98L, 3 prędkości wom, Ehr, fotel pneumatyczny, klimatyzacja, błotniki skrętne, opony przód 440/65 R28, opony tył 540/65R38, hamulce pneumatyczne przyczep 268tys netto

Wiesz jaka różnica w cenie między 5709m a s?