Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Daj spokój, to nie są tak duże pieniądze by tak ryzykować. Może Ci nie wyjść nic, może być jakaś błahostka a i może skrzynia paść na amen. Jak na serwis przyjadą to normalny pracownik dużo Ci opowie o ciągniku. Przegląd zerowy też powinien być, nawet w NH.

Nie patrząc na markę to jeszcze nie słyszałem żeby ktoś zrobił szkolenie dla rolnika z obsługi ciągnika. Masz kluczyki i spadaj, później pytaj innych lub się domyśl co i jak. To za drogie maszyny żeby tak było

Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Daj spokój, to nie są tak duże pieniądze by tak ryzykować. Może Ci nie wyjść nic, może być jakaś błahostka a i może skrzynia paść na amen. Jak na serwis przyjadą to normalny pracownik dużo Ci opowie o ciągniku. Przegląd zerowy też powinien być, nawet w NH.

Nie patrząc na markę to jeszcze nie słyszałem żeby ktoś zrobił szkolenie dla rolnika z obsługi ciągnika. Masz kluczyki i spadaj, później pytaj innych lub się domyśl co i jak. To za drogie maszyny żeby tak było

Ale czy w serwisie Nh będzie ktokolwiek sprawdzał skrzynię jak to chodzi i tp? Nawet jak będzie coś nie tak to będą wmawiać że tak ma być. Oczywiście wiele zależy jak serwis podchodzi ale jak brałem nowego farmtraca to musiałem mówić serwisantowi co i jak ma zrobić. To ja się pytam za co się płaci? 

Dużo jest w instrukcji tylko jeszcze trzeba ją chcieć przeczytać :) Na razie mam coś ok 30 mth więc jeszcze trochę. 

Opublikowano

Ja każdą instrukcję czytam, najczęściej dwa razy. Najlepiej napisaną jaką mam to od brasy rolującej, wzór dla innych. Jak chcesz oszczędzać to oszczędzaj, nie masz czasu na instrukcję to też Ci bokiem to wyjdzie. Wystarczy że wysiądzie Ci np. wycieraczka, jakiś bezpiecznik, jakiś zawór się zatnie i będziesz płacił aż miło 

Opublikowano

Ale ja nie mówię że chcę oszczędzić w ten sposób. Z chęcią zapłacę tylko niech serwis zrobi to co do nich należy. jest naprawdę mega dużo rzeczy które trzeba sprawdzić.

A w ogóle jest gdzieś lista według której jest robiony przegląd czy tylko te filtry i olej silnikowy?

Opublikowano
12 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Powinno się nią robić przy każdym przeglądzie. Kiedyś miałem problem ze wstecznym i po kalibracji ustąpił. 

Sam w kilka minut to ogarniesz 

Masz jakąś instytucję do kalibracja?

Opublikowano

cześć map pytanie czy w new holland t6.160 ehr powinien opuszczać do zera po.naciśnięciu klawisza na myszy czy nie bo mój opuszcza do 4% A jeśli przytrzymać klawisz to do zera i podnosi do 4% powiem jeszcze że serwisowany powiedział że tak powinno być ale chciał bym się dowiedzieć jak to jest bo wymieniał mi potencjalnej elektroniczny i mi się zdaje że przed awariom ehr opuszczał do końca

Opublikowano
23 minuty temu, rolnik0096 napisał:

cześć map pytanie czy w new holland t6.160 ehr powinien opuszczać do zera po.naciśnięciu klawisza na myszy czy nie bo mój opuszcza do 4% A jeśli przytrzymać klawisz to do zera i podnosi do 4% powiem jeszcze że serwisowany powiedział że tak powinno być ale chciał bym się dowiedzieć jak to jest bo wymieniał mi potencjalnej elektroniczny i mi się zdaje że przed awariom ehr opuszczał do końca

A jak masz na myszy ustawione, do samego końca?

Opublikowano

A suwak nie dochodzi tylko do takie elementu ograniczajacego wysokość podnoszenia, czy jest na samym dole tzn. przed suwakiem jak opuścisz na dół jest jeszcze szczelina w prowadnicy?

Opublikowano
Dnia 11.04.2021 o 09:55, ENDURAK91 napisał:

Wie ktoś jak kalibruje się skrzynie Range Command 19x6?

Bo na niektórych biegach szarpie, co ile godzin się kalibruje skrzynie?

W instrukcji jest cała kalibracja 

Opublikowano

Tak i ja miałem z tuszem że zawsze było 5% aż zapytałem bracia co i jak. I na suwaki jest blokada że mniej nie idzie jak go trochę nie popchniesz w prawo i do dołu i wtedy opuszcza na 0

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v