Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w konfiguratorze możesz wybrać 3 albo 4 rodzaje t5.95 i pochodne i wtedy zaczynasz konfigurację danego modelu. mi gamonie z raitechu mieli zamówić model t5.95 DC1.5 a zamówili t5.95dc gdzie te 1.5 oznacza osie klasy 1.5 a zwykłe są klasy 1.0 HD

Opublikowano

Jak u mnie :D

tez przyjechał niezgodny ze specyfikacją to im mówię albo poprawiacie albo zwrot zaliczki i żegnajcie. Niestety przez covida rozpatrywanie oczywistej reklamacji trwało 3 miesiące bo fabryka w Anglii stała. 

w T6 są standardowo osie klasy 3, a za dopłatą klasy 4 co przekłada się na 1000 kg większe DMC

Opublikowano

ja tego ciągnika nie odebrałem zamówili taki jak miał być faktycznie poszedł aneks do arimr o przesunięcie terminu o 4miesiące i ciągnik kupiłem w czerwcu a miał być w lutym. A ten ciągnik co źle zamówili stoi do tej pory w raitechu

Opublikowano
Dnia 30.10.2020 o 14:41, lamboEVO100 napisał:

W co doposażać ?

Kupiłem Kubote m5091 bo na NH zabrakło $$. Po podliczeniu z kredytem różnica była ok 60 tyś, za dużo jak dla mnie bo ciągnik roboty nie będzie miał dużo.

Ile zapłaciłeś jeśli można wiedzieć i w jakim wyposażeniu?

Opublikowano

Witam, przygotowuje się do zakupów na prow i wpadło mi cos takiego: https://www.masseyferguson-promocje.pl/mf-5709-5710-dyna-4. Mialby to byc glowny ciagnik na obecne 25ha ornego, moze kiedys wiecej. I jeden i drugi spełnia moje wymagania-mniejszy jest alternatywą dla new holland t5 utility że skrzynia dual command, większy dla duzej t5 z electro command. Co myślicie i możecie coś doradzić to poproszę. Ceny w ogłoszeniu zdecydowanie niższe niż z dotychczasowych rozmów z przedstawicielem New holland. Pisałem również w temacie agco ale wklejam i tu bo jest tu większy ruch.

Opublikowano

Tak, wiem, że 3 cylindry- też mnie to nie zachęca ale osiągi silnika-moc i moment nie odbiegaja od ftp a pojemnością różnią się nieznacznie. Dlatego porównuje 5709 do utility-brak jednego cylindra nadrabia masa oraz większą ilością biegów bez sprzęgła. I czy ten 1 cylinder wart jest tych 20tys dokladki. 

Opublikowano
5 minut temu, adamol napisał:

Tak, wiem, że 3 cylindry- też mnie to nie zachęca ale osiągi silnika-moc i moment nie odbiegaja od ftp a pojemnością różnią się nieznacznie. Dlatego porównuje 5709 do utility-brak jednego cylindra nadrabia masa oraz większą ilością biegów bez sprzęgła. I czy ten 1 cylinder wart jest tych 20tys dokladki. 

Jeździłeś tymi 3 cylindrami? Ja kiedyś miałem okazje przed zakupem ciągnika byc na pokazie korbanka i jeździłem. 3 cylindry w pługu nie chciało iść, trzeba ciagle trzymac było go wysoko, a jak trafił na zwięzły kawałek gleby to momentalnie schodził z obrotow. Za chwile była przesidka na 4 cylindry i przeskok jakby ze 20 koni. 

Mf mi sie podobał ale wtedy nowa wersja o ceny zaporowe u korbanka spowodowały szukanie czegoś innego😎

Opublikowano

Nie jeździlem. Nie miałem okazji. Próbowałem wyrwać New holland na testy ale  zaproponowano mi t5 dynamice command albo auto command-a te to już nie jest na pewno moja półka. A kręcenie się po placu mało mnie interesuje. 

Dzięki za opinie. 

A co sądzicie o cenach-pewnie wyprzedaż modeli i dlatego obniżoną cena-ale czy adekwatna do oferty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v