Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

To tak samo na 100ha po co kupować nowe nie wiadomo co, lepiej kupić 5x 914 i też starczy ☺️

100 ha to co innego jest z czego spłacić taki ciągnik

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, pedro2 napisał:

Ale po co spłacać jak możesz kupić 5x914 😉

O widzę dogryzanie 😂 i wyzwanie przyjmuje 5x914 😎

Edytowane przez GR_Bogaccy
Opublikowano

Sumek chyba ma coś koło 30 hama t6 ja mam teraz 25ha miałem 19 i trzy nowe stały. Myślę że zależy co się robi to i się spłaci .... I też uważam że lepiej jeden nowy większy niż dwa stare trupy które co chwila coś boli

Opublikowano

Sumek jak składał miał chyba z 19-21 ha

4 minuty temu, zkordalski napisał:

Sumek chyba ma coś koło 30 hama t6 ja mam teraz 25ha miałem 19 i trzy nowe stały. Myślę że zależy co się robi to i się spłaci .... I też uważam że lepiej jeden nowy większy niż dwa stare trupy które co chwila coś boli

Ja ostatnio z nowych się wyleczyłem bo moich wymagań nie spełniają

Opublikowano

No to widzisz jeszcze mniej . A ja że starych widzę co ludzie mają za problemu pojedzie chłop na pole i zaraz coś jebudu

Opublikowano
4 godziny temu, GR_Bogaccy napisał:

100 ha to co innego jest z czego spłacić taki ciągnik

Jak ktoś ogarnięty i dobrze dobierze uprawy to z 20 ha będzie miał większe zyski niż ten co ma 100 ha. Nie mierz wszystkich jedną miarą.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jak ktoś ogarnięty i dobrze dobierze uprawy to z 20 ha będzie miał większe zyski niż ten co ma 100 ha. Nie mierz wszystkich jedną miarą.

Zależy kto jaki żyd XD

Opublikowano
14 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jak ktoś ogarnięty i dobrze dobierze uprawy to z 20 ha będzie miał większe zyski niż ten co ma 100 ha

popieram w 100%

Opublikowano

Ja mam teraz 18, po żniwach coś dojdzie. Może będzie koło 30 ha.

W związku z tym, że pracuje na etacie średnio 10h dziennie to nie mam czasu siedzieć przy starych i ich naprawiać. 

• Like 2
Opublikowano

Sumek dobrze gada.  Ja jak nie pracowałem na etacie 20ha obrabiałem c330 +c360.  I spoko dawałem radę.  Jak zacząłem pracować musiałem kupić ciągnik 120km żeby spokojnie zdążyć obrobić.  

• Like 1
Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem 

Małe trojaczki tj. silnik3,4 dm3 i skrzynia EC lub ZF 32X32 -> 

NH T5.100/110/120

Case Luxxum 

Steyr Multi

Duże trojaczki tj. silnik 4,5 dm3 i skrzynia AutoCommand lub DynamicCommand ->

NH T5.110/120/130/140

Case Vestrum 

Steyr Expert CVT

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, HANK napisał:

to luxum nie jest taki jak T5? W ogóle lepiej luxuma czy vestruma brać? vestrum z 15k drożej wychodzi

Jakie modele wyceniałeś i za ile?

Opublikowano
17 godzin temu, sumek666 napisał:

Ja mam teraz 18, po żniwach coś dojdzie. Może będzie koło 30 ha.

W związku z tym, że pracuje na etacie średnio 10h dziennie to nie mam czasu siedzieć przy starych i ich naprawiać. 

Ja też robie po 10 godzin i obrabiam 13 ha plus inwentaż

Opublikowano

Panowie, czy ma ktoś numer do centrali CNH w Polsce ? Bo na internecie ciężko mi znaleźć.

I jeszcze jedno pytanie,jak myślicie centrala zrobi coś jeśli dealer ma w d*pie naprawę ciągnika i zrobił ją na odpier.... ?

Chodzi o pęknięte felgi w Case,serwis twierdzi,że fabryka nie uznałą tego i wymienili jedną i ZOSTAWILI drugą która jest pęknięta. Kierownik serwisu otwarcie mówi,że owe felgi nie nadają się do ładowacza,a znów taką założył.. Co radzicie z tym zrobić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v