Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sumek666 napisał:

To co tu piszę i tak nie jest szczegółowo. 

Poza tym moja oferta jest kiepska bo nie dostałem polarka

a żeś się dał wydymać, ja do t7 nie polarka a softshella nawet dostałem 😏

mlody1991 napisał:

witam panowie stoje przed Zadaniem kupna ciagnika . dostalem oferte case 165 pume skrzynia 19/6 bodajrze , tuz wom opony 650 tyl przod 560 ,ls itd.,za 360 netto, ile moge weytargowac co dobrac do ciagnika .ciagnik bedzie pracowal z prZyczepa do trawy.2 oferta to nh t7 215 tez tuz wom opony 710 obciaznik 1200 kg cena wyjsciowa to 380 netto

napisz coś więcej o wyposażeniu w 7.215

Opublikowano
7 godzin temu, Bartek933 napisał:

To jest naciąganie klienta i nic więcej, ciągnik powinien być standardowo przygotowany do pracy z przednim ładowaczem albo do prac w niskich temperaturach

po co ci między osiowe w ciągniku który nigdy nie ujrzy ładowacza ani tuza? chyba po to żeby pod przyczepę bokiem podjechać i wykiprować jak nie chce się tyłem podjechać po za tym zbędne, ja jestem za dostawaniem na początek golasa i dobierasz sobie dokładnie to czego potrzebujesz, bo po co ci 3 prędkości wom skoro i tak ciągnik wałka nie ujrzy jak maszyny wszystkie bierne, lub ciężarek z przodu jak tura będzie używał albo isobusy itp. tak można patrzeć w przyszłość ale o niektóre rzeczy szkoda kasy a i czasami przeszkadzają 

Opublikowano

oferuja mi opony 710 _600 tuz wom wyjscia hydrauliczne z prZodu obciaznik 1200 kg,4pary wyjsc hydraulicZnych ,ls, komplet zaczepow , obciazniki na tylne kola , mieka oska ,amortyzowana kabina osswietlenie pelne skrzynia bidajrze 40 18/6 cena ewyjasciowa

szcZe mowiac to ciemny jestem w tych nowych traktorach bo wsxydtkie posiadam "wajchotroniki" wiec prosze o jakies rady podpowiedzi i za ile moge wyrwac takie ciagniki ,obydwa sa z 2019 roku zastanawiam sie tez nad "dzonym" M 175

Opublikowano

opony jaka marka i na jakiej feldze, tuz podłączony do tyłu czy zawory między osiowe, ?ls?, komplet zaczepów tzn? ile kg obciążników z tyłu, 18x6? powercommand występuje w takiej wersji? klima auto czy zwykła, fotel comfort czy standardowy, fotel pasażera jest? lusterka elektryczne czy zwykłe? a no i najważniejsze czy wycieraczka z tyłu jest 😏

Opublikowano

Maxxum 125 Mc 2019r. 

to co standardowo przychodzi z multicontrolerem + Skrzynia DC, opony 600, 

280 netto, 

maxuma 125 MC tylko ze EC 17/16 i opony 540 reszta praktycznia ta sama

240 netto rocznik 2018

ciągnik miałby być jako pomocniczy. Będzie robił 600h rocznie głownie opryskiwacz/rozsiewacz/transport/prasa zwijająca i okazyjnie tur. Przeskok spory. Opłaca się dopłacać do tej nowej skrzyni ? 

Opublikowano

Bartek933 napisał: Aaa to już wszystko jasne, no ja właśnie chce 420 Wróć, na placu widziałem kilka ciągników z oponami 480 i wszystkie miały skręcane felgi takie były zamówione takie przyszly ja widziałem t5.95DC 1.5 na 540 skręcanych z najdelikatniejszymi zaczepami jakie są dostępne i z tak biednym wyposażeniem że aż przykro patrzeć. jaki model Cię interesuje jaka moc ?

Opublikowano

wiem, ktoś to mówił że ceny - 35-40% odjąć wtedy wyjdzie to co u dealera netto jest, taki chwyt marketingowy że wiadomo oni podają brutto a jeszcze dealer ma z czego spuścić to inaczej się patrzy na ceny ale dzięki takim tematom na AF można przynajmniej niektórych ciągników ceny porównać kto za ile kupił i może być podstawą do zmniejszenia ceny, ale generalnie to najlepiej wybrać sobie w podobnym budrzecie ze 3-4 marki i lawirować który daje najlepsze wyposażenie w najlepsze wyposażenie i wtedy mówisz że "jeszcze się zastanowię bo w deutz mam jeszcze w tej cenie szersze lacie i konsolę pod ładowacz" i na większość handlowców to działa bo jak się nie ma przywiązania do marki a handlowiec to widzi to od razu coś spuści bo woli zarobić mniej ale zarobić, tym bardziej że przez te modernizacje to straszna drożyzna się zrobiła i swoiste żniwa ale zaczyna to przygasać i już się zaczynają pilnować bo rynek się zaczął zmniejszać 

@tomek904 U kogo? Osadkowski? 

Opublikowano

jakoś mnie nie przekonuje, tym bardziej że mam do niego 2 km i jak chciałem żeby ogarnął mi kosiarkę 165, tura do c360 i walec na łąki to powiedział że się takimi "zabawkami" nie zajmuje i nas olał, zetor może nie taki zły ale mi się wydaje że gabaryty za duże a u dealera to 0 ruchu na placu, tylko belarusy na serwis przyjeżdżają co jakiś czas i przestawi jeden ciągnik z drugim ( jeżdżę codziennie) i tak to nic się nie dzieje, gość gbur, ceny z kosmosu i negocjacji 0 to niech sobie tam "jakoś" radzi ale bez mojej pomocy 

Opublikowano

To ja mam podobnie z dilerami JD i Kuboty, nawet wczoraj się umówiłem na rozmowę a dziś okazało się że handlowiec gdzieś pojechał. Teraz kopiuje dane ciągnika i wysyłam do dilerów i czekam na propozycje. NH musiał by być minimum 3tys tańszy od Case żeby go kupić  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v