Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@tomek15h

Dobrze wiedzieć, że jest jeszcze pole do negocjacji. Ja też brałem wyceny. NH jakoś w kwietniu już po tegorocznych podwyżkach u CNH, a Claasa styczeń-luty.

Edytowane przez Kos_pl
  • Like 1
Opublikowano

Panowie co można na młodego rolnika ugrać czyli 150 tys. + jakieś żetony z własnej kieszeni?Mam już case, brałem nówkę może innym okiem spojrzą przy drugim?

Fajerwerków nie potrzebuję, raczej podstawa a moc tak by się w kasie zmieścić maksymalnie, ew. tura dołożyć.

Opublikowano

te zakresy w NH są. Ale nie mają takiego wpływu na jazdę bo przejścia pomiędzy nimi są niezauważalne praktycznie i pod pełnym obciążeniem. 

te zakresy w NH są. Ale nie mają takiego wpływu na jazdę bo przejścia pomiędzy nimi są niezauważalne praktycznie i pod pełnym obciążeniem. 

Opublikowano

Mam propozycję za Luxxuma 110 KM za 240 netto, bez miękkiej osi, z jednym wyjsciem hydraulicznym Elektro, dwa mechaniczne, opony najszersze, dobra oferta? Pewnie powiecie, żeby dołożyć trochę i będzie Maxxum?

Opublikowano

Za tą kwotę to masz Maxxum'a w podstawowej wersji. Nie koniecznie dołożyć i brać większego, bo to zależy do czego Ci potrzebny ciągnik. W obejściu bardziej Ci się sprawdzi Luxxum, ale już jeśli to ma być główny koń pociągowy to lepszy większy. Pytanie czy do większego będziesz miał maszyny. Drugie pytanie jakiej powierzchni masz gospodarstwo i czy będziesz ostro je powiększał. Myślę że do 40 ha spokojnie starczy Luxxum i też powinieneś być zadowolony. Targuj go do 220 tys. (przynajmniej spróbuj).  

Opublikowano

Wiem, Maxxum w promocji jest za 239 chyba, ale nie ma tam w tej cenie multi, klimy, przedniego tuza, całkiem golas, a w tym mam uwzględnione to wszystko. Ha mam w tej chwili 50, ale z dzierżawą na 7 lat, później może 30 odejść i stąd myślę, że Maxxum może być za duży.

Opublikowano

Jest coś takiego jak ciągnik bez miękkiej osi. Jest tez coś takiego jak za duży ciągnik. Nie mierz wszystkich swoja miarą myślenia. Nie wszyscy wszyscy będą powiększać w nieskończoność gospodarstwa, niektóry po prostu nie mają takiej możliwości cena gruntu vs jego powierzchnia. Nie raz bezsensu jest przepłacać za ciągnik, którego się nie wykorzysta. Wracając do Maxxuma 125, to po wprowadzeniu promocji tydzień temu przedstawiciel wycenił mi go na 241, oczywiście większość parametrów w podstawie, ale ma przedni tuz i klimatyzację. Opony 480/600, skrzynię 16x16 40 km/h. No i oczywiście nie posiada wspaniałego komfortu jakim jest miękka oś, ale ma kabinę na amortyzacji sprężynowej.  

Opublikowano

W zależności od przedstawiciela, ale mówią od 10 do 16, a jeden to powiedział mi nawet 22 to się uśmiechnąłem do niego (NH, Steyr, Case). W JD i Claas liczą ok. 20. Ariona 440 Cis w poniedziałek miałem wycenionego na 261 z szyber dachem, przednim TUZ'em, ale bez ośki.

Jutro jadę do NH, będzie to drugie podejście od początku maja, a po wprowadzeniu promocji więc zobaczymy co powiedzą. Choć w rozmowie jak powiedziałem, że ceny sie zmieniły bo macie promocję to Pani na to że na wybrane modele i nie wie czy coś uda się jeszcze zrobić :-).

Opublikowano

Różnica samej skrzyni to ok 10 tys zł (sierpień 2018) 

Mam wycenę identycznie wyposażonych T6.145 na EC i DC. 

pamiętaj, że do skrzyni DC wchodzi z automatu podłokietnik SWII oraz pompa 120 litrów (czy coś koło) stąd różnica będzie większa niż 10 tys względem T6.145 na EC gdzie wystarczy pompa 80tka i klasyczny podłokietnik. 

Opublikowano

S czyli ogólnie ElectroCommand czy chodzi Ci tylko o model T6.125S?

No masz rację, ale to i nawet lepiej, bo do ciągnika będę dobierał ładowacz czołowy i tu taj akurat większa pompa będzie na plus. Do EC i tak bym brał tą mocniejszą, która jest w opcji. Jak różnica będzie 10 tys. to temat do zastanowienia. To teraz pytanie za 100, jakbyś miał wybierać między EC z amort. osią, a DC bez amort. osi to co był wybrał? Nie ma opcji jedno + drugie :-), bo budżet nie pozwala. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v