Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jaką masz cenę za tego T6.125S, bo ja dla modelu z tamtego roku + ładowacz MX U412 dostałem pierwszą ofertę na 271 000 zł netto.

O co Ci chodzi z tym limitem 250 tys. z PROW. Na maszyny możesz wykorzystać max. 200 tys. zwrotu z PROW i jest to równowartość 50% lub 60% ceny zakupu netto maszyn w zależności w jaki przedział wiekowy się łapiesz.

Opublikowano

Co to znaczy, że nie można skrzynki zmienić? 

eSka ma jedną skrzynię od zawsze. 

Dopiero w modelu .145 można skrzynie wybierać. 

@adam0122 limit na maszyny 200 tys tak ale 50% z 250 tys to masz 125 tys do zwrotu a pewnie kolega ma jeszcze inne inwestycje 

Opublikowano

W T6.125S gdyby był pod zamówienie to skrzynię można by zwiększyć o 17 bieg, ten ECO. Wówczas cenę z wyposażeniem jakie napisał Czyngis-chan + ładowacz czołowy miałem zaproponowaną na 289 000 zł netto.

Opublikowano
2 godziny temu, tomek15h napisał:

NH T6 w modelach z DC ma wyłącznie jedną pompę w ofercie i jest to 134 l/min.

To chyba coś handlowiec mi źle na ofercie wpisał 150l bo w prospekcie takiej nie ma.

2 godziny temu, sumek666 napisał:

Ma ktoś papierowy prospekt Maxxuma?

Ja mam.

Opublikowano

17 bieg ma 2 funkcje. 

Przy 40 km/h masz ok 1700 obrotów na silniku. Przy 16x16 silnik kręci coś koło 2200 czy nawet więcej. 

Lub

17 bieg pozwala jechać 50 km/h przy tych 2200 obrotach.

Tutaj jednak dochodzi wzmocniona oś i przednie hamulce. Wymaga tego homologacja. 

Opublikowano

To kwestia mocy silnika  a nie skrzyni. Ja jeździłem tylko na pusto z takimi prędkościami i to jeszcze .175 to spod świateł zarówno ja jak i osobowki sie dziwiły jak to przyspiesza ;D

Opublikowano

Moc oczywiście gra rolę ale ten nadbieg ma zastosowanie podobno w transporcie na pusto bo z pełnym składem na takich obrotach brakuje momentu i pojedzie 30

Wygląda to zapewne inaczej przy 125 a 175

Opublikowano

Osobiście to bym chyba się zdecydował na Maxxuma, mam ten sam problem przed sobą, bo na wakacje chcemy już składać zamówienie. Pamiętaj, że ten Maxxum jest silniejszy od NH T6.145, bo odpowiednikiem NH w tej sytuacji będzie Case Maxxum 115. Więc uważam, że warto w tych pieniądzach brać 145.

Z tym biegiem to ponoć i tak na gwarancji jest zablokowana możliwość jazdy 50 km/h (wzgledy homologacji), ale po gwarancji serwis może odblokować skrzynię na 50, bez wzmocnień osi - tylko to na ryzyko właściciela). Ten NH T6.125 trochę za drogi biorąc pod uwagę, że troszkę inne bebechy w sobie niż jego więksi bracia. najlepsze jest to, że jeden dealer mówi mi, że w nim jest wszystko to samo co w NH T6.145 dlatego taka mała różnica w cenie, a drugi z kolei że są inne niektóre podzespoły i że się  nie opłaca i lepiej brać T6.145 ;-).  

Opublikowano (edytowane)

To nie lepiej kupic NH t6 160, to jest najmniejasza sześcio-cylindrówka i ma 135 koni. Z miekką osią i tuzem przednim spokojnie poniżej 260 netto kupisz. 

Edytowane przez tomek81ja
Opublikowano

ja już przekonałem się kilka razy o tym ze to co mówią dilerzy trzeba brać z pewną dozą nieufności. A przedstawiciele to taka ciemna masa oni wogóle nie mają pojęcia o maszynach jak szukałem ciągnika to wiedzieli jedynie ile ma koni że ma 4 kóła i takie tam a o sprawach typowo technicznych to 0 wiedzy. Czasem wydaje mi sie że już ja wiem więcej na temat ciągnika niż przedstawiciel.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v