Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
maroko napisał:

Jak farbą pomalowane na wierzchu to jeszcze pół biedy, gorzej jak  np w środku przewody pomalowane tak jak niektóre marki robią. To się później odkleja i zapycha co się da...

Mam pytanie odnośnie wtryskiwaczy. Nie macie kłopotów z pompo wtryskami jeżdżąc na rolniczym paliwie? U mnie w Toyocie rav 4 wtryski teraz dałem do regeneracji a wcześniej były 2 lata temu regenerowane :/ 

Zamówiłem NH t5.85 i tam  jest common rail. Trochę się boję że też ciągle będą z tym kłopoty. Macie jakiś patent na to  oprócz lania sprawdzonego paliwa?

mam volvo v40 z 2001r na CR nic się z tym nie dzieje przebieg ponad 500000km na pewno lepszy CR niż pompowtryski case maxxum z 2011 też bez problemów zmieniaj filtr co 300h i kupuj paliwo że sprawdzonej stacji albo od dobrego dostawcy i nie przejmuj się na zapas bardziej martwi mnie że mają podnieść zawartość bio gówna z b7 do b10

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 18.03.2021 o 20:41, zetorr6441 napisał:

Mam 4 NH, paliwo brałem praktycznie z każdej okolicznej stacji i bezproblemowo. 

U znajomego w jd M już 4 pompa paliwa siedzi, serwis za każdym razem zwalał właśnie na paliwo na czystym chodzi dobrze na bio obroty falują... 

W tamtym roku koledze zgasł Case Maxum 125 4 cylindry 2010 rok  2030 godzin , nowego kupował.  akurat koło mojego domu zgasł wiec  postawiliśmy go u  mnie, żeby nie holować 5 km,  i wyciągliśmy pompę wtryskową, bo takie podejrzenie  padło.

Jak się okazało pompa totalny złom, popękane  w środku zembatki i wałek, nawet obudowa pęknięta, nic nie dało się zrobić, nową ściągnął z  NIemiec za 9,2 tyś a  serwisy chcieli od 13 za regenerowaną do 18 za nową. 

Przyczyna ewidętnie paliwo, aż pordzewiała była  w środku, kupował praktycznie od jednego ale ostatnio przywieżli mu B7 jakieś dziwne i mieli zabrać z powrotem ale nie pojawili się. 

Ale z  drugiej strony po 1 tyś litrów pompa w środku nie pordzewieje, a tam aż wżery były, to trwało już od dłuższego czasu i  też fakt ze mauzer na paliwo stoi n a podwórku. 

Opublikowano

A w tych Swimmerach się nie rozwarstwia? Tak się zastanawiam , czy to  nie zdarzy się  w dwupłaszczowym. A może ,pomimo zaleceń żeby stał na podwórku,schować go np do blaszaka ?

Za parę dni mam mieć ciągnik i od razu zamówiłem tego Swimmera ,żeby nie było potem ,że z mojej winy coś się psuje.

Opublikowano

Na plus zbiorników dwu płaszczowych to też jest to że są tam filtry które wyłapują wodę i zanieczyszczenia. Żadnego zadaszenia to już nie potrzebuje z paliwem nic nie ma prawa się dziać .

Opublikowano

Paliwo z dodatkiem bio powinno być w miarę szybko zużyte. Jak macie możliwość to kupujcie bez dodatku. Lepiej dać te 15-20 gr więcej a mieć spokój. Ja zamówiłem w zeszłym roku b7 i teraz rav4 stoi u mechanika. A za remont już sobie zaśpiewał 2700 zł za samą tylko regenerację wtrysków i robociznę bez czyszczenia układu.

Opublikowano
maroko napisał:

Paliwo z dodatkiem bio powinno być w miarę szybko zużyte. Jak macie możliwość to kupujcie bez dodatku. Lepiej dać te 15-20 gr więcej a mieć spokój. Ja zamówiłem w zeszłym roku b7 i teraz rav4 stoi u mechanika. A za remont już sobie zaśpiewał 2700 zł za samą tylko regenerację wtrysków i robociznę bez czyszczenia układu.

to prawda ale ogólnie ostatnimi czasy jest słabej jakości b7, kiedyś się lało do maszyn i było ok, a w zeszłym roku jedna dostawa b7 i wszystkie filtry zarąbane w maszynach plus syf na dnie zbiornika paliwa i trzeba będzie czyścić to

Opublikowano

Mam namyśli że jak masz 10 ha, i 60-tke to możesz sobie kupić 1000 litrów i postawić na 6-8 miesięcy i niech stoi ale trochę większe gospodarstwo to nie zrobisz jakiegoś ogromnego zapasu, bo po pierwsze gdzie, po drugie cena też jest różna i może się okazać że na kupiłeś jak głupi, i finansowo udźwignąć byłoby ciężko.

Opublikowano
13 godzin temu, Dominiik napisał:

Kto kupuje paliwo żeby stało

Każdy kto choć trochę myśli rozwojowo. Gospodarstwo to biznes a ostatni rok pokazał że cena paliwa może się bardzo różnić na przestrzeni dosłowni tygodni. Paliwo powinno być tak ''stworzone'' żeby mogło stać.

Dostawcy robią nas w balona sprzedając gorszej jakości paliwo. Znajomy pracował na stacji to mówił jak pracownik co jakiś czas lał wiadro wody do zbiorników.

W okolicy jest mechanik który żeby mieć lepsze paliwo to jeździ ze zbiornikiem na przyczepce do CPN-U. Nie wiem co to daje ale na pewno nie tankuje gorszego niż nam przywożą

Trochę odbiegliśmy od tematu ;)

Ps. Parę dni temu dealer z Płocka dzwonił że mój Nh już jest wyprodukowany i będzie zgodnie z planem a nawet wcześniej bo do końca marca u mnie. :)

Opublikowano
piotr89 napisał:

Wyceniał ktoś ostatnio Pume 150 lub NH t7 190 ? 

Wycenialem jednego i drugiego w identycznych wyposazeniach po negocjacjach wyszla taka sama cena biirac pod uwage czas gwarancji. bo na Niebieskiego jest 1 rok i musisz doplacic 12tys cennikowo do 3 letniej, a w case czy steyr jest standardowo 3lata. Taka puma 150 full powershift, kola 650 r42 i 600 r30, lepsza pompa 150l, isobus, 16 led, marka opon bez wyboru, siedzenie komfort delux, 5 par hydrauliki, tuz i oska, automatyczne odciagi ramion tuz, ogolnie w miare doposazony bez navi 370netto

• Like 3
Opublikowano

new holland t6.155 4 pary wyjsc hydraulicznych mechanicznie sterowanych kola 540/650, przedni tuz amortyzacja przedniej osi ,wyswietlacz intelview, 295 netto dobra cena?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Piotrass napisał:

new holland t6.155 4 pary wyjsc hydraulicznych mechanicznie sterowanych kola 540/650, przedni tuz amortyzacja przedniej osi ,wyswietlacz intelview, 295 netto dobra cena?

t6 145 DC 4 elektrozawory, intelview IV,12 lamp led, amortyzacja osi, przedni tuz + system zarządzania, hydrauliczny łącznik, elektryczne podgrzewane lusterka, HTS2, większe siłowniki, pełna automatyka skrzyni, automatyczne stabilizatory, zarządzanie obrotami ESM, no i dużo więcej opcji, dość bogato wyposażony 294tyś netto zamówiony w lutym przed podwyżkami, także masz porównanie, cena wyjściowa 309netto także negocjuj :) 

Edytowane przez piotrekstok
Opublikowano
3 godziny temu, bialy2005 napisał:

Wycenialem jednego i drugiego w identycznych wyposazeniach po negocjacjach wyszla taka sama cena biirac pod uwage czas gwarancji. bo na Niebieskiego jest 1 rok i musisz doplacic 12tys cennikowo do 3 letniej, a w case czy steyr jest standardowo 3lata. Taka puma 150 full powershift, kola 650 r42 i 600 r30, lepsza pompa 150l, isobus, 16 led, marka opon bez wyboru, siedzenie komfort delux, 5 par hydrauliki, tuz i oska, automatyczne odciagi ramion tuz, ogolnie w miare doposazony bez navi 370netto

Na kiedy Ci obiecali dostarczyć steyra ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v