Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tego to nie wiem. Jeszcze nie jestem na tym etapie. 

Od 2020 roku jest T6.125

Moc znamionowa 116 KM, maksymalna 125 KM. 

Boosta nie ma. 

W dowodzie wg homologacji ma mieć wpisane 116 KM

Opublikowano (edytowane)

Sumek666 w dowodzie rejestracyjnym moc nigdy nie jest podawana w koniach mechanicznych ,podawana jest zawsze w kilowatach (KW) i zawsze jest to moc netto silnika -bez odbiorników takich jak skrzynia biegów, wentylator,klima ,pompy itp.Dla przykładu mój arion ma moc znamionową 115 km,moc maksymalną 125 km ,a moc netto silnika ta podawana w dowodzie rejestracyjnym wynosi 103 KW co w przeliczeniu na konie mechaniczne daje  140km.  Tak że to 116 znamionowej  mocy NH  w dowodzie będzie miało w okolicach 103-104 KW co po przeliczeniu na km daje w okolicach 140 km. 

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano

Na homologacji jest podane w kW i KM. Podałem wartość już w KM. 

Mam w wyciągu z homologacji do zamówienia do podane. Kiedyś już to wrzuciłem na AF, ale gdzie to jest...

Opublikowano

Zna ktoś ceny T7. 165S w wersji z amortyzowaną kabiną oraz osią oraz T7 190 również z pełną amortyzacją oraz z komputerem i elektrozaworami? Opony 650 w obu przypadkach.

Opublikowano

Maxxum 125 DC i maxxum cvx to praktycznie jedna cena teraz przy takim samym wyposażeniu.b

Przy pracy z prasą nie powinno być większej różnicy pomiędzy cvx a DC? Są jakieś testy ile cvx traci na uciągu?

Opublikowano

3  ciągniki nasze  miały takie oświadczenie   i nikt w  agencji  nie  marudził ,  dla nich najważniejsza jest podkładka  z jak największą ilością pieczątek ,  w  WK  zapomnij że  przegadasz   naczelnika, oni  wbijają zawsze najwyższą moc  i robią to zgodnie z  prawem .

Opublikowano
18 godzin temu, kibix napisał:

Maxxum 125 DC i maxxum cvx to praktycznie jedna cena teraz przy takim samym wyposażeniu.b

Przy pracy z prasą nie powinno być większej różnicy pomiędzy cvx a DC? Są jakieś testy ile cvx traci na uciągu?

Przy takim samym wyposażeniu cvx jest droższy o 14 tyś, wyceniałem w zeszłym roku więc znam dokładną cenę.

Różnica w prasie między dc a cvx będzie znacząca bo jednak cvx dużo płynniej się rozpędza, zwłaszcza jak musimy startować powoli i rozpędzać się np do 15km/h. Chyba, że startujesz np. z 7 i rozpędzasz się do 10 do różnica będzie nie zauważalna.

Opublikowano
Dnia 4.03.2020 o 19:45, Czyngis-chan napisał:

WK narazie sobie odpuściłem. Co masz na myśli duża ilość pieczątek? 

Mam oświadczenie z pieczątkami CNH Industrial Płock, można coś poza tym załatwić? 

To wystarczy. Wg. Raitechu. Masz tam opisane kiedy ta moc dodatkowa jest dostępna. 

42 minuty temu, Terracan napisał:

Może ktoś zna cennik NH t6 a w szczególności t6 160 6 cylindrów

Ok 250-260 netto goły był w zeszłym roku 

Opublikowano
Dnia 4.03.2020 o 09:19, Arek napisał:

Przy takim samym wyposażeniu cvx jest droższy o 14 tyś, wyceniałem w zeszłym roku więc znam dokładną cenę.

Różnica w prasie między dc a cvx będzie znacząca bo jednak cvx dużo płynniej się rozpędza, zwłaszcza jak musimy startować powoli i rozpędzać się np do 15km/h. Chyba, że startujesz np. z 7 i rozpędzasz się do 10 do różnica będzie nie zauważalna.

Przedtem większy ciągnik chodził z prasą więc był zapas mocy. W cvx moc na wom z tyłu idzie mechanicznie z silnika ? Jak takie ciągniki dają sobie radę z rozrzutnikami? 

Maxxum cvx 125 placowy

Szybsza skrxynia 50 Eco, plus os amortyzowana z hamulcami, najlepszy fotel, 12 ledowe, 4 elektrozawory, opony 650 mitasy, lepsze lusterka, reszta standard, 

280 netto cena ostateczna

Opublikowano
9 godzin temu, kibix napisał:

Maxxum cvx 125 placowy

Szybsza skrxynia 50 Eco, plus os amortyzowana z hamulcami, najlepszy fotel, 12 ledowe, 4 elektrozawory, opony 650 mitasy, lepsze lusterka, reszta standard, 

280 netto cena ostateczna

który rok? i gdzie to stoi?

Opublikowano

Produkcja koniec 2019 r. Na 90% go biorę. W poniedzialek mam umowe popisac i zaliczke wplacic. Mało takich ciagników jest na placu u dilerow a dodatkowo biore ciagnik nie od swojego dilera na województwo. Powiedział że nowego by mi nie skonfigurował a placowy to może po cichu sprzedać. Dlatego nie podam Ci gdzie stoji. 

Opublikowano
Dnia 1.03.2020 o 18:35, sumek666 napisał:

A tego to nie wiem. Jeszcze nie jestem na tym etapie. 

Od 2020 roku jest T6.125

Moc znamionowa 116 KM, maksymalna 125 KM. 

Boosta nie ma. 

W dowodzie wg homologacji ma mieć wpisane 116 KM

Do mojej 125 wgrali mapę od 175. Teraz to szatan nie ciągnik 😀

Opublikowano

Nie, moja seryjnie była bez Boosta bo w 125 go nie było tylko w 145 zaczynał się boost. Oddział z którego brałem mi to robił. Nawet na gwarancji to ogarną bo nikt się nie pozna że było grzebane. Na hamowni wypluł 111, 9 kunia. Ja bosta nie chciałem bo w transporcie nie lata ani w agregacie aktywnym także zbędne mi to. Sama mapę od modelu 175 i  teraz ma 145 koni w podstawie. Teraz można powiedzieć że to jedzie 

Opublikowano

Zmierzyli na hamowni po wgraniu nowego programu?

Jeżeli wgrali mapę od T6.175 to usunęli z niej boosta? Ile wzięli? 

Mi w Rolserwisie powiedzieli 1700 zł plus dojazd. Bez hamowni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v