Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strzechu to wynika z tego tak jakby mu tego tuza dołożyli już u dealera na placu, no bo tak naprawdę nie było żadnej ingerencji w seryjne elementy ciągnika. A jeśli to wyszło prosto z fabryki to słabo, bo automatycznie jedna para szybkozłączy na tył mu wyleciała. 

Sadek ale tą czwartą parę do TUZ-a możesz zamknąć zaworami i w razie potrzeby użytkować na tyle ciągnika z pozostałymi ? Czy masz wpiętego TUZ-a bezpośrednio w wyjścia szybkozłączy. 

Opublikowano
2 godziny temu, strzechu napisał:

Nie musi być zasilany przedni TUZ z miedzyosiowego zeby byly przyciski to nie ma nic wspolnego .

W fabrycznie montowanym TUZie znajomy dostał kable przykrecone z tyłu zamiast szybkozłączek... podobno dealer ma mu przerobic zeby było z zaworami i 4 para gniazd...

Jeżeli wybierzesz mechanicznie sterowanie tylnymi wyjściami hydraulicznymi... a zazwyczaj taki typ sterowania ludzie wybierają, i do jednej pary podłączysz przedniego tuza, to nie masz już przycisków z przodu do sterowania przednim tuzem, do tego są potrzebne elektrozawory sterujące przednim tuzem, stąd napisałem o zasilaniu przedniego tuz z dodanej międzyosiowej pary elektrozaworów.

Bo to jest najtańsze rozwiązanie. I tak za przedniego tuza płacisz dobre 10 tys. zł netto.

Opublikowano
6 godzin temu, adam0122 napisał:

Sadek ale tą czwartą parę do TUZ-a możesz zamknąć zaworami i w razie potrzeby użytkować na tyle ciągnika z pozostałymi ? Czy masz wpiętego TUZ-a bezpośrednio w wyjścia szybkozłączy. 

Nie mam zaworów tylko przedni tuz podpięty pod 4 parę szybko złączy.

Do jakiej maszyny potrzeba 4 pary wyjść?

Opublikowano
17 godzin temu, adam0122 napisał:

Z kasą to prawda również tak cyrkuluje żeby wszystko było w rozsądnych pieniądzach. Ciągle zastanawiam się nam amortyzacją przedniej osi. Ty w tych cenach w T6.125 masz wliczoną amortyzację?

Księżniczkę .... 🙂 

U dilera przykręcą konstrukcję TUZ-a do ramy ciągnika i podepną węże do jednego obwodu wyjść hydraulicznych tylnych (ale podpięcie jest przed szybko złączką, a nie w, tak że można po zamknięciu zaworem węży od przedniego TUZ użytkować ten obwód hydrauliczny na tyle ciągnika), a jak to wygląda przy fabrycznym montażu?

Gościu z kolei z Kuboty mówił mi, że sterowanie przedniego TUZ-a mogą mi zrobić w dżojstiku od ładowacza czołowego. 

Mam Tuz-a dokładanego u dealera i jest on wpięty w jedną parę z tyłu ale na trójnikach przed gniazdami także z szybkozłączy mogę korzystać normalnie pod warunkiem że Tuz-a odłącze zaworami które mam zamontowane nad szybkozłączami i mogę to robić z pozycji fotela z kabiny.

Opublikowano

Grucha18, no i takie własnie rozwiązanie proponują mi dealerzy. Dzięki za info bo właśnie chciałem wiedzieć czy ktoś tak ma podłączone i czy dobrze taki układ się sprawuje. Masz jakieś problemy z nieszczelnością w okolicach wpięcia TUZ-a w hydraulikę, czy wszystko jest ok i nie ma przecieków?  

Opublikowano
12 godzin temu, adam0122 napisał:

Grucha18, no i takie własnie rozwiązanie proponują mi dealerzy. Dzięki za info bo właśnie chciałem wiedzieć czy ktoś tak ma podłączone i czy dobrze taki układ się sprawuje. Masz jakieś problemy z nieszczelnością w okolicach wpięcia TUZ-a w hydraulikę, czy wszystko jest ok i nie ma przecieków?  

Wszystko jak najbardziej ok sporo ciągników różnych marek w okolicy ma tak zrobione niektóre przepracowały już po kilka tys. godzin i wszystko pracuje bez zarzutu.

Opublikowano
Dnia 22.05.2019 o 21:15, simpleNICKpl napisał:

Ja bym nie ufał tej stronie. Zdolność do podniesienia mocy jest ustalana dla każdego ciągnika osobno.

A i tak większość tych super tunerów wgrywa gotowce bo tyle tyle umieją zrobić.

Opublikowano
2 godziny temu, Arek napisał:

A i tak większość tych super tunerów wgrywa gotowce bo tyle tyle umieją zrobić.

Spora   grupa napewno tak ,  ci lepsi   zgrywają   soft i  wysyłają   najczęściej  na  słowację  bądź  czechy  do obróbki.  U  nas  dopiero  5  program  dał  założone  efekty.   Jeszcze nie spotkałem  w przypadku  ciągników  kogoś  kto   na miejscu  modyfikuje mapy.

Opublikowano

Witam. New Holland t7 165s

-Miękka os

-Amortyzacja kabiny

- fotel Comfort skrętny 

- opony 650 tył i 540 przód MITAS 

- gruby dach, 8 lamp LED

- przedni TUZ

- siłowniki 100mm

- 4 pary hydrauliki + wolny spływ 

- skrzynia Eco 40 km/h 19x6 RC

Cena 286 tys netto plus 2 pierwsze przeglądy usługa i dojazd gratis. Umowa podpisana. Panowie dobra cena?  

Opublikowano

Czyngis-chan dzięki.

Orientuje się ktoś na ile km można po gwarancji podkręcić takie t7 165s? Nominalnie ma 150km. Według info na stronie agroecopower do 190km.... Wie ktoś może jak z tym modelem wygląda to w praktyce?

Opublikowano
7 minut temu, wyszyniak napisał:

Gdzie taką cene dostałeś? Mi za t6 tyle zaśpiewali na dc. To nie przypadkiem zeszło roczny albo demo zarejestrowany

Dokładnie tak jak mówi sumek666 

Maszyna z targów data produkcji. 12.02.2019r. Stoi na placu i już czeka na mnie.

Diler Motoagromax Kostomłoty koło Kielc 

Opublikowano (edytowane)

215s to ciągnik o klase wiekszy a dokladnie o 1,5tony od 165s.

Ja podpisalem umowe kilka dni temu na T7.230 PC na 4 elektrozaworach , bez miedzyosiowych , bez navi i przygotowania , tuz,oska,zwykla klima ,12ledow za 380netto -  54% ceny katalogowej.

Edytowane przez strzechu
Opublikowano
1 godzinę temu, Pioagri napisał:

Czyngis-chan dzięki.

Orientuje się ktoś na ile km można po gwarancji podkręcić takie t7 165s? Nominalnie ma 150km. Według info na stronie agroecopower do 190km.... Wie ktoś może jak z tym modelem wygląda to w praktyce?

Wszystko zależy  co ten ciągnik bedzie robić , można go i na  210  wykręcić  tylko   przy pełnym wykorzystani mocy   zużyje sie dość  szybko. My mamy jednego  smerfa  który lata  tylko  w opryskiwaczu i  rozsiewaczu , miał  słaby dół i  trzeba bylo go ciągać po obrotach . Dziwne oprogramowanie  dławiło  go z   dołu , dopiero dolanie    odpowiedniej ilości paliwa  ,  podniesienie  ciśnienia  doładowani a oraz ciśnienie na  szynie   poprawiło  dół na  tyle  fajnie  że  w największe  góry  wjeżdżam   przy 1500 obrotów.  Seryjnie miał   121 i  547 nm koni (na hamowni) po  4  wersji softu 173 i  695 nm.

Opublikowano
strzechu napisał:

215s to ciągnik o klase wiekszy a dokladnie o 1,5tony od 165s.

Ja podpisalem umowe kilka dni temu na T7.230 PC na 4 elektrozaworach , bez miedzyosiowych , bez navi i przygotowania , tuz,oska,zwykla klima ,12ledow za 380netto -  54% ceny katalogowej.

Czyli trochę jest do utargowania...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v