Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Amortyzacja kabiny, fotel komfort z grzaniem, radar poślizgu, monitor osiągów, Joystick na linki do dwóch par hydrailiki, jedną parę sterowaną elektrozaworami, pełzaki, to tak na szybko...

więc tak, amortyzacja kabiny jest, fotel bez ogrzewania i nie wiem czy w wersji starej DC wg może taki byc, monitir osiągów tez, 1 półbieg, sterowanie hydrauliką zwykłe ;) 

Opublikowano

Witam. Potrzebuje opini na temat wyceny ciągnika:

New Holland T6 125.

Podaje szczegółowe  wyposażenie  ciągnika:

- moc znamionowa: 115-116 KM

- kabina amortyzowana, wysoka z oknem dachowym

- błotniki przednie aktywne

- błotniki tylne wąskie z poszerzeniem

- koła 540/440 felga spawana

- lampa ostrzegawcza (kogut)

- lusterka teleskopowe

- siedzenie pasażera

- wycieraczka tylnej szyby

- pompa hydr. 113l/min.

- przedni TUZ w odlewie

- siłowniki tylny TUZ 90mm, końcówki kat 2/3

- 3 pary wyjść hydr.

- zaczep polowy

- zaczep przyczepy suwany automatyczny

- skrzynia 17x16

- tylny WOM 540/540E/1000

w cenie 233 tys. netto do "kosmetycznej " negocjacji

lub Maxxum 115 wyposażenie to samo tylko ze sterowaniem mocą ale TUZ montowany u dealera za dopłatą.

Pytanie do jakiej ceny można utargować? 220? W co ewentualnie doposażyć, żeby nie żałować?

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Witam. Potrzebuje opini na temat wyceny ciągnika:

New Holland T6 125.

Podaje szczegółowe wyposażenie ciągnika:

- moc znamionowa: 115-116 KM

- kabina amortyzowana, wysoka z oknem dachowym

- błotniki przednie aktywne

- błotniki tylne wąskie z poszerzeniem

- koła 540/440 felga spawana

- lampa ostrzegawcza (kogut)

- lusterka teleskopowe

- siedzenie pasażera

- wycieraczka tylnej szyby

- pompa hydr. 113l/min.

- przedni TUZ w odlewie

- siłowniki tylny TUZ 90mm, końcówki kat 2/3

- 3 pary wyjść hydr.

- zaczep polowy

- zaczep przyczepy suwany automatyczny

- skrzynia 17x16

- tylny WOM 540/540E/1000

w cenie 233 tys. netto do "kosmetycznej " negocjacji

lub Maxxum 115 wyposażenie to samo tylko ze sterowaniem mocą ale TUZ montowany u dealera za dopłatą.

Pytanie do jakiej ceny można utargować? 220? W co ewentualnie doposażyć, żeby nie żałować?

Pozdrawiam.

Zarządzanie obrotami silnika, oraz biegi automatyczne ale to możesz w każdej chwili dołożyć ( biegi automatyczne 460 zł z dojazdem), jeżeli będzie pracować z maszynami zawieszanymi z WOM to polecam jeszcze "auto wom".

Co masz na myśli " sterowanie mocą" w Case?

Edytowane przez Sadek
Opublikowano

Zarządzanie obrotami silnika, oraz biegi automatyczne ale to możesz w każdej chwili dołożyć ( biegi automatyczne 460 zł z dojazdem), jeżeli będzie pracować z maszynami zawieszanymi z WOM to polecam jeszcze "auto wom".

Co masz na myśli " sterowanie mocą" w Case?

Nie wiem jak to się nazywa, ale w najmniejszym maxxumie jest max. moc 145KM według jakiejś normy, a w T6 tylko moc znamionowa.

Jeśli Ktoś kupował nowego T6 125 lub odpowiednika  to proszę o komentarz co do ceny, może być na piw.

Pozdrawiam. 

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Różnica między nimi jest taka ze t6 145 ma doładowanie przy cięższych pracach i womie a tak to jest wszystko to samo tez się zastanawiałem ale wziąłem t6 125

Opublikowano

Różnica między nimi jest taka ze t6 145 ma doładowanie przy cięższych pracach i womie a tak to jest wszystko to samo tez się zastanawiałem ale wziąłem t6 125

Doładowanie to ma na womie i przy transporcie. A jeśli chodzi na uciągu (w pługu, agregacie) to już raczej nie, także przy cięższych pracach doładowaniu mu się nie załącza. Ale pewny nie jestem.

Opublikowano

napisz, jeśli możesz coś więcej o swoim. Wyposażenie i jakbyś mógł to i cenę. A i czy w tych nowych t6 ta skrzynia też tak wyjee?

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Nie wyje skrzynia właśnie jak w tych starszych, przyjemnie się jeździ co prawda ciężko jeszcze coś powiedzieć o nim bo dopiero 40 godzin przejeździlem ale jak na razie wrażenia na plus

Opublikowano (edytowane)

Damian, może być też tak że kabinę masz lepiej wyciszoną, na to wskazuje m.in. specyfikacja producenta. Ale może i skrzynię pod tym względem poprawiono, dobrze aby tak było.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)

Case luxxum, steyr multi  felgi tył 38 przód 28 SILNIK 99KM bez przedniego wom i tuz, bez amortyzacji osi i kabiny ok 230netto -NEW HOLLAND T5 nowy 185 tys w podobnym wyposażeniu (wiadomo skrzynia inna ,gdzie indziej składany,brak oddzielnego zbiornika hydr zew felgi 34 tył i 24 przód) 

Edytowane przez kewin123
Opublikowano

230 tys zł netto z przednim tuzem? Moim zdaniem bardzo drogo, Maxxum jest już pewnie niewiele (10-15 tys zł netto) droższy. A T6 116 KM w podstawie może nawet tańszy (bo już czytałem o cenie 225 tys zł netto). T5 za 185 tys zł netto pewnie bez przedniego tuza?

Opublikowano

230 tys zł netto z przednim tuzem? Moim zdaniem bardzo drogo, Maxxum jest już pewnie niewiele (10-15 tys zł netto) droższy. A T6 116 KM w podstawie może nawet tańszy (bo już czytałem o cenie 225 tys zł netto). T5 za 185 tys zł netto pewnie bez przedniego tuza?

230 bez tuz dla mnie ta cena jest chora,  czyżby jakaś pomyłka?  może ktoś inny gdzie indziej dopytywał  o  np luxxuma.Z całym szacunkiem john 5r wyjdzie taniej a wydaje sie "trochę" lepszym ciągnikiem.

Opublikowano

"Case luxxum 110 - mocniejsza hydraulika 100l, opony 540, komplet obcianikow 215tys netto cena uzyskana telefonicznie"
Wypowiedź jednego z userów tego forum z października 2016.

Możliwe więc jest to, że te 230 tys zł netto za Luxxum 100 to jakaś pomyłka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v