Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mlody9 napisał:

alfa  i na  jaką teraz markę się przerzuciłeś ?

John deere . Już przy kupnie case był 1 jelen . A teraz sprobuje fendt jeśli ceny stanieją bo nie jestem wariat i dla agrotechnika nie będę 900 brutto za traktor płacił 

Edytowane przez alfa
Opublikowano
25 minut temu, alfa napisał:

Nie wiem kto ile użytkować będzie u mnie nie stal napewno w 6 lat 7500 godzin co i tak uważam za nie duże a normalne wykorzystanie.  Awarie zaczęły się po 2000 godzin . Z poważnych to tak : nie mogłem go odpalić wyszło xe poszedł sterownik ciągnika jakąś tam nazwę ma . Później na desce przestały działać cyferki do wymiany cała deska , potencjometr czy coś takiego podnośnika,  cieknące siłowniki,  smarowana często os się wybiła,  rozszczelnienie skrzynki pod ciągnikiem na koniec posypały się tryby 2 w skrzyni . Pozatym różne czujniki trzeszczące plastiki uszkodzone  siedzenie i ogólnie komfort jazdy lipa . Po 6 latach  znalazł nowego zadowolonego użytkownika 

mi powinno stykać 250-300 h na rok więc malutko. więc szybko nie zajeżdżę ciągnika. a chcę nowy ponieważ jest prow i moje dwa stare zetory na handel to zostanie mi wydać około 70 tyś netto na ten ciągnik więc nie ma co patrzeć nawet na używki. chce wiedzieć co mam np. przez 15-20 lat.

Opublikowano
Przed chwilą, Sid04 napisał:

I jeszcze jedno czy przejdzie  mi gruber i talerzówka  z chydropakiem na jednym wniosku 

jak jedno i drugie do uprawy to raczej słabo. nie jestem pewny ale chyba gdyby to był od razu agregat uprawowo - siewny sprawa wyglądałaby inaczej.

Opublikowano
6 minut temu, Darek8787 napisał:

jak jedno i drugie do uprawy to raczej słabo. nie jestem pewny ale chyba gdyby to był od razu agregat uprawowo - siewny sprawa wyglądałaby inaczej.

Talerzówka będzie brana z chydropakiem bo  docelowo ma chodzić z siewnikiem 

Opublikowano
2 godziny temu, Sid04 napisał:

Talerzówka będzie brana z chydropakiem bo  docelowo ma chodzić z siewnikiem 

tylko dla agencji póki co obie maszyny mogą służyć do uprawy przedsiewnej oraz jako agregat scierniskowy. ciężki temat jak to przepchnąć.

Opublikowano
15 godzin temu, Darek8787 napisał:

czy jest na forum ktoś, komu agencja odrzuciła pismo od producenta oświadczenie mocy chwilowej z boostem? i mimo wszystko przyczepiła się do wysokiej mocy z dowodu rejestracyjnego? chodzi o maxxuma 125 ma 125 KM a 155 KM z boostem wniosek mam 100-130 KM. wiem że jest sporo osób którym przeszło ale szukam kogoś kto miał z tym pod górę i jak to rozwiązał? cena dobra a strach w ciemno brać...

Ja w lubelskim miałem ten sam problem i CNH odpadło. Już mi się nie chciało z nimi szarpać. Ale nawet nie żałuje, że jest claas. Swoją drogą jaką masz cenę na 450tke teraz? I jakie wyposażenie.

Opublikowano
43 minuty temu, Dodi napisał:

Ja w lubelskim miałem ten sam problem i CNH odpadło. Już mi się nie chciało z nimi szarpać. Ale nawet nie żałuje, że jest claas. Swoją drogą jaką masz cenę na 450tke teraz? I jakie wyposażenie.

Daj mi kilka dni a napiszę całkiem aktualną bo wybieram się do Claasa na ostateczne rozeznanie Claas czy CNH. jedynie z rozmowy telefonicznej ze stycznia zrozumiałem coś około 320-325 netto 450 First Claas na Trelleborgach plus trochę wypasu dodatkowo. napiszę  w temacie Ceny ciągników :)

Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

i słusznie :)

W temacie MGR- Agencja do końca lutego ma rozesłać wszystkim pierwsze poprawki kto jeszcze nie dostał

Oby tak było bo jeszcze nic nie dostałem. I nie wiem czy jeszcze się nim nikt nie zajął  czy wniosek przeszedł bez problemu i czekam na telefon na podpisanie umowy. Ktoś o tym wcześniej pisał że też poprawek nie dostał więc zadzwonil się zapytać co i jak a okazało się że ma czekać na telefon do podpisania umowy 

Opublikowano
16 godzin temu, Sid04 napisał:

I jeszcze jedno czy przejdzie  mi gruber i talerzówka  z chydropakiem na jednym wniosku 

Sąsiad dostał talerzówkę i gruber w 2020 na PROW z tym że na gruberze miał siewnik do polonów.

Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

i słusznie :)

W temacie MGR- Agencja do końca lutego ma rozesłać wszystkim pierwsze poprawki kto jeszcze nie dostał

Daniel wiesz ze musze zarejestrować wóz asenizacyjny żeby dostać zwrot? 

• Sad 1
Opublikowano

Czyli tak jak mówiłem... Niedawno na fb pisali o tym i niektórym udawało się ponoć przedstawiając jakieś pismo od dealera czy producenta, że nie jest to przyczepa i rejestracja nie jest obowiązkowa. Trzeba poszperać o tym w sieci. Niby OC nieduża kwota, ale po co ta dodatkowa biurokracja...

Opublikowano
28 minut temu, danielhaker napisał:

Czyli tak jak mówiłem... Niedawno na fb pisali o tym i niektórym udawało się ponoć przedstawiając jakieś pismo od dealera czy producenta, że nie jest to przyczepa i rejestracja nie jest obowiązkowa. Trzeba poszperać o tym w sieci. Niby OC nieduża kwota, ale po co ta dodatkowa biurokracja...

Moglbys rozjaśnić co i jak? Bo dzwoniłem do babki co prowadzi wniosek to twierdzi ze nie obejdę tego musze zarejestrować 

Opublikowano

Ja tez musiałem beczkę rejestrowac także nie kombinuj

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał:

Moglbys rozjaśnić co i jak? Bo dzwoniłem do babki co prowadzi wniosek to twierdzi ze nie obejdę tego musze zarejestrować 

Taka beka jak zarejestrowana, to i przeglądy przechodzić musi? 

Ja tak z ciekawości tylko... 

Opublikowano

https://www.facebook.com/groups/884331731672052/posts/4470321396406383/?__cft__[0]=AZXGh1z65LbaBv8hBDDUg32p0pI74JNE-v89a0cUITptOU1dGVFV-dtB-1jX6udGUw0nlsrERA4coqjAmUg_JMpQmOb0Y_pawypAIs2ebYZhPft7i3clT2WeoqXDbJmReU4&__tn__=%2CO%2CP-R

Jeszcze jeden post gdzieś był ale już tego nie znajdę. Jak widać, zdania są podzielone. Ale jeśli niektórym udawało się nie rejestrować, to nie może być tak, że jeden musi a drugi jak sobie chce. Jakaś podstawa prawna musi do tego być

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Pafnucy napisał:

Taka beka jak zarejestrowana, to i przeglądy przechodzić musi? 

Ja tak z ciekawości tylko... 

Nowa ma na 3 lata przeglad 😂

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Oby tak było bo jeszcze nic nie dostałem. I nie wiem czy jeszcze się nim nikt nie zajął  czy wniosek przeszedł bez problemu i czekam na telefon na podpisanie umowy. Ktoś o tym wcześniej pisał że też poprawek nie dostał więc zadzwonil się zapytać co i jak a okazało się że ma czekać na telefon do podpisania umowy 

To i ja dziś (małopolska) zadzwoniłem do Pani rozpatrującej mój wniosek czy może zapoznała się z moim wnioskiem, opowiedziała grzecznie że "modernizacji jeszcze z tego naboru nie ruszyła i żeby cierpliwie czekać na wezwanie" zapytałem z nadzieją ze może bez poprawek się obejdzie bo wniosek prosty maszyny tylko i takie tam... odpowiedziała ze "poprawki na pewno bedą, zawsze są!!!" morał z tego taki że lepiej było nie dzwonić😁