PROW 2014-2020 Modernizacja Gospodarstw Rolnych
Pomocne linki:
Podstawowe źródło informacji:
NABÓR 2020
Punkty za ochronę środowiska:
http://www.pphu-agroplus.pl/media/Punkty ochrona rodowiska.pdf
https://www.arimr.gov.pl/fileadmin/pliki/wnioski/PROW_2014_2020/MGR/2015/Zalacznik_2_B_Plan_MGR.pdf
Zasady doboru maszyn:
Opis liczenia punktów ze wzoru:
Prosty arkusz do liczenia punktów:
Najczęstsze pytania i odpowiedzi:
Charakterystyka wybranych maszyn wg. ARIMR:
-
Podobna zawartość
-
Przez mllodyyy
Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
-
Przez wojtek161
mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
-
Przez soltys13
Witam
Koleżanka chcę zakupić tura do Ciągnika Zetor Proxima 60 Ciągnik na gwarancji Kupiony w Agromie
Niestety na starcie pojawił się problem.
Problem polega na tym że Agroma nie chce się zgodzić na montaż tura innego producenta niż Metal Fach bo ciągnik jest na gwarancji u nich i po montażu innego straci gwarancje . Ona natomiast chciałaby innej firmy zachodniego producenta bo lepsze wykonanie jakość za podobną cenę . Mam wrażenie że tego tura chcą wcisnąć na siłę. Czy ktoś miał podobny przypadek i i czy to jest narzucone odgórnie?? Jak to można ominąć ??
-
Przez pw34
Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w marcu bede mogl skladac?
-
Przez Czakk
Witam
Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
Jak to zrobić?
Pozdrawiam
-
Rekomendowane odpowiedzi
Nabory PROW 2020. Można zgarnąć grubą kasę - sprawdź!
Czytaj dalej »