Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam,

Koledzy case maxxum 115 a new holland T6.155. ten sam traktor w innym kolorze, a moze jednak jest rzecz, która tłumaczy wyższą cenę pierwszego.

czy aby na pewno takie same ciągniki, z jakim wyposażeniem są te dwa ciągniki? bo w case standard wyposażenia jest wyższy jak w NH, żeby mieć takie same ciągniki to case może być w standardzie a NH trzeba w kilka rzeczy doposażyć

Opublikowano

Pewnie te same, ale Case zawsze droższe, a mniej wyposarzone, albo tak samo, a na koniec coś urywają, u mnie tak było, obciążniki mi urwali, chcieli żebym dopłacił, to kupiłem NH. A w środku tylko kolorem się różniły.

Opublikowano

zarówno w jednym i drugim skrzynia 16x16, wiec w sumie ta sama. masa podobna. A same umiejscowienie włączników, zegarów itp, to juz kwestia przyzwyczajenia. Najbardziej ciekawi mnie fakt, czy sa jakies dowody na to ze np. w skrzyni zastosowano inne komponenty, czy tylny most jest "mocniejszy" @Tomek90 orientujesz sie ile teraz kosztuje styer? Teraz sie nie pytałem o cenę, a jakos przekonany jestem ze był i jest droższy.

Opublikowano

skrzynia taka sama ale juz hydraulika może być inna bo w case 113 l/min standard a w NH 80/min a 113 dopiero w opcji, co do samych komponentów to czy są jnne to trzeba by było znać przynajmniej nr VIN jednego i drugiego wtedy dojdzie bo z zewnątrz będą wyglądały tak samo, steyr będzie podobnie kosztował co te 2 pozostałe pod warunkiem że wyposażenie identyczne a różnic niezauważalnych gołym okiem może być kilka

Opublikowano

Ursus 11054 110KM, od 160000 brutto. Dobry bo z Lublina. Poco płacić przez 20 parę lat alimenty germańcam lub czecham w postaci części i materiałów eksploatacyjnych. Lepiej zostawiać kasę u swoich by nasze dzieci miały lepszą przyszłość.

Opublikowano

Ursus 11054 110KM, od 160000 brutto. Dobry bo z Lublina. Poco płacić przez 20 parę lat alimenty germańcam lub czecham w postaci części i materiałów eksploatacyjnych. Lepiej zostawiać kasę u swoich by nasze dzieci miały lepszą przyszłość.

Daj mu taki przebieg i takie obciążenia jak zachodnim markom o tej mocy a potem porozmawiamy na temat alimentów.

Opublikowano

hehe widzę, że użytkownik Rolnik1973 jest bardzo negatywnie nastawiony na wszelkie wyroby "germanii" :P . Miałem u siebie jeden wytwór ursusa (5314) i dziękuje bardzo na pewno nic więcej nie zakupię z tej stajni.

Opublikowano (edytowane)

Witam jaki ciągnik kupić w przedziale mocy 115-120km? Za około 200tys netto? Myślę nad kubotą m110gx oraz JD 6115m. Może macie inne propozycje? Miałby to być główny ciągnik w gospodarstwie hodowlanym do tura mam U1224. Chodzi o spalanie, dostępność i cenę części zamiennych oraz bezawaryjność. Co polecanie i w jakiej cenie? Jestem z podlaskiego pow.kolneński.

Edytowane przez Przemek0podlaskie
Opublikowano

18.06 mam dostać na testy kubote m135 gx na jeden dzień. Handlowiec mówi, że to to samo tylko wieksza moc i troche gabarytowo wiekszy od m110. Będę woził szambo przez cały dzień na bliższe i dalsze pola od 8 do 17/18 godziny. Tylko handlowiec bedzie cały dzień chyba pilnował tego ciągnika z tego co zrozumiałem, ale nie ma co narzekać. A będę sie starał na 2 pokos wziąć John Deera 6115m na testy i porównać. Handlowiec od Kuboty obiecał także na 2 pokos kosiarke Vicon oraz przyczepe samozbierającą Kverneland na testy. Ponieważ mam kupić ciągnik, kosiarkę i siewnik do nawozu, a jeśli budżet pozwoli to także przyczepe. :P

Opublikowano

Wczoraj miałem na testach kubotę no i w transporcie szamba wyszło jakieś 12 na motogodzinę tylko mogliśmy zatankować na początku, bo nie wiadomo czy on przyjechał z pełnym i jeszcze jechał jakieś 40 km do nas. Ale ogólnie pozytywnie nas zaskoczył. Plusem jego jest opcja auto w skrzyni na asfalcie nie trzeba nic samemu zmieniać, jednak szkoda że tylko na auto pracuje na 4 przełożeniach, a nie na wszystkich 8. No i jak jeżdziłem na pełnym gazie to pokazywało 70 km/h, jednak póżniej sprawdzalismy samochodzem to jechal 50km/h. po niedzieli bede miał Johna na testach to porównam je.

Opublikowano

Witam!

Planuje zakup nowego ciągnika m mocy 120km
Ciągnik jako główny w gospodarce. Przedewszystkim uprawa ziemi. Pług 4x50 obrotowy, agregat uprawowsiewny aktywny 3m, talerzówka 3,5m.
Planowana kwota do 240tys netto.
Myślałem nad ciągnikami John Deere 6115m oraz MF 6612
W tej cenie nie ma dużego wyboru z wyposażenia ale można już kupić taką maszynę. Za jd w podstawie otrzymałem cenę 205tys netto.
Proszę o rady.

Pkt. 1.2 – zakładanie nowych tematów o treści już istniejącej bądź zbliżonej tematycznie,

+1p. ostrzeżeń.

Edit: kris14

Opublikowano (edytowane)

Połączone

Witam może ktoś mi doradzi chodzi mi o ciągnik przedział 100-120koni areał jakies 25ha wybieram miedzy john deerem np 6100 MC ,jakimś case lub deutz fahrem wybór duży nwm co bedzie najlepsze. Jeśli chodzi o cene to 200-250tys.Myślałem też o tej ładowarce Merlo Multifarmer ale mało jest opini na jej temat.

Edytowane przez kris14
Pkt. 1.2 +1p. ostrzeżeń
Opublikowano

Na 25 ha kolego chcesz ciągnik w przedziale 100-120 km ??? Tak czy inaczej John Deere oferuje bardzo dobre silniki i ma opinie solidnego i niezawodnego, natomiast ja bym wybrał bez zawahania Case, ponieważ wiadome jest że te ciągniki oferują najlepsze wyposażenie za najniższą cenę i może w porównaniu do JD nie są tak trwałe ale 100 konny ciągnik na 25 hektarach będzie wykorzystany nawet nie w 50%. Takie jest moje zdanie, chętnie zobaczę co powiedzą inni koledzy ;)