Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpowiednikiem T7000 są Pumy, ale większe, czyli te od modelu 165, te mniejsze to odpowiednik T6000 PC

edit : szybszy byłem

swoją drogą, straszni analfabeci redagują strone polskiego Case :D

Opublikowano

tak właśnie @LowRider tylko nie wszyscy posiadają tak undergroundową wiedzę na temat Pumy....ponieważ to jest nowość Case....

Opublikowano (edytowane)
Zetor Forterra 125 :D

Posty bez uzasadnienia, jak piszesz to chociaż uzasadnij!!

ej jak ja tyko odpisałem koledze bo nie wiedział jaki model zastąpił 12441 i razem z @heniusiem napisaliśmy w jednym momencie to nie wie za co to %

Ok odejmuje, moja strata. Być może jest tak jak piszesz.

Edytowane przez robertbara
Opublikowano

bez sensu jest Twoja wypowiedz i kolega wyraznie napisal ze chce przeznaczyc ok. 250000 zl. na ciagnik wiec raczej nowy :D tobie sie juz raczej %% naleza bo juz nastepny raz piszesz post bez uzasadnienia :)

Opublikowano
po liczbie zaworow poznasz :D

pumy maja silniki 4V, cvx-y 2V

ciekawe bo w Minikowie na AGROTECHu widziałem CASE'a z opisem na masce PUMA CVX - i jaka tu ilość zaworów - 4V czy 2V???

Opublikowano

a co to za różnica jesli chodzi o skrzynie? NH czy Case,Styer? tama sama skrzynia jest w wszystkch

Edit:

oczywiscie taska sama w odpowiednich mocach

Opublikowano

to nie jest szkrzyna bezstopniowa!!!!!!!!!!!!!!!! skrzyna bezstopniowa jest w fedtach i od jakiegoś czasu w JD. Bo fendt miał do jakiegoś czasu wyłączność. a tak w casach i NH to ta sama skrzynia ale nie bezstopnowa tylko ja bym powiedział ze autamatyczna jak w samochodzie, dodając gazu zmnienia ci się bieg do gory, ale nalepiej to zauwazysz kolego na wykresach skok obrotow silnika podczas znany biegu. w nh, case i innych wykres wykres wygląda miej wiecej tak /, natomiast w bezstopnowym fendt ma wykres tak __. jak nie rozumiesz to odsyła do prasy branżowej

Opublikowano

moze wymienisz jakies tytuly, nie wiem moze chodzi ci o to, ze fendt jako jedyny stosuje silniki o zmiennej chlonnosci i pompy o zmiennej wydajnosci, ale to nie przesadza o stopniowaniu skrzyni :D

@mav koledze @Henius91 chydzilo czy to nadal ta sama przekladnia jak w starym cvt/cvx/tvt/t7500 jest stosowana w pumie cvx.

@lukotek wlasnie do ciebie nalezy zadanie by sie dowiedziec co to za model :) nie wiedzialem ze nie masz do tego specyfikacji technicznej - wrozka nie jestem.

Opublikowano

aadams7

chcesz mnie odesłać do prasy branżowej czyli np do RPT... nie rozsmieszaj mnie :D przeciez oni tam wiedzą o tym tyle co handlowcy im nasciemniają :) Im wiecej tego czytam tym wiecej smiac mi sie czasami chce.

pisałem o bezstopniówkach tyle razy na tym forum ze nie chce mi sie pisac od nowa dla jednej osoby.

znasz wogole zasady działania skrzyni Vario i S-matic? czym sie różnią?. Bo jezeli twierdzisz że skrzynia z NH to automat, to vario to zwykły manual na hydrostacie. :) Powiedz coś rzeczowego... NP ile przełożen ma Vario, z ilu sprzęgieł skladają sie te skrzynie i co to za sprzęgłą i jak dochodzi do zmiany tych przełożeń a potem to jakos nazwij..

bo narazie to nie wiesz nawet co to jest skrzynia bezstopniowa :)

skrzynia w JD czyli Eccom to bliźniak do S-matic :) różniąca sie tylko sprzęgłem.. a ty twierdzisz że jedna to automat a druga to co innego he. Ale czy ty wogole o tym wiesz ?:)

i skrzynie ZFa nie są produkowane od jakiegos czasu tylko zaledwie od 2 roku po wypuszczeniu na rynek Vario. Fendt zadnej wyłączności nie miał. Bo są to dwie różne skrzynie.

Zachęcem do poczytania fachowych opracowan , a nie artykułów które może kazdy napisac.

a Puma CVX ma skrzynie bezstopniowa, planetarna, mechaniczno-hydrostatyczna przekładnie CVT zintegrowana z systemem zarządzania mocą silnika APM. Całą skrzynię biegów obsługują 2 sprzęgła o stałym zazębieniu. (slogan, ale najłatwiejszy do ogarniecia, przez wszystkich) I to jest skrzynia S-matic tylko w wersji wzmocnionej czyli nie 180 tylko 200

http://apps01.zf.com/zf.productDataBase/se...guageISOCode=EN

Opublikowano

to ty kolego wierzysz w to co ci handlowcy naściemniają. vario w ciągnikach fendt od 2 lat?? spadłem z krzesła, tą skrzyne opracowało dwóch czechów prawie 30 lat temu, a fendt ją odkupił i udoskonala 30 lat. nie napiosałem ze automat tylko na coś podobnego do automatu.