Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Damian413 napisał:

Polecam ci Class Arion 430 ma 110 koni, w miare mocny, cena: ok. 260tyś (z amortyzacją i przednim tuzem) sam zamierzam go kupować. A z tańszych to New Hollana t6.125 cena około 240tyś. tylko strasznie cienko wygląda (amortyzacja i siłlowniki oraz błotniki plastikowe) Oba mają 4 cylindry nadają sie do prac polowych i do tura ;) Natomiast Case nie warto brać strasznie się psują sąsiad kupił niedawno i :/ New Hollamd t5 to tylko do turu, ale szczerze mówiąc to tandeta

Co kupił ten sąsiad? NH i Case to praktycznie to samo za wyjątkiem multikontrolera w t6, brak w ofercie NH odpowiednik luxuma, itd. reszta to kosmetyka, silnik, skrzynie i elementy są identyczne

Opublikowano
17 godzin temu, Damian413 napisał:

Polecam ci Class Arion 430 ma 110 koni, w miare mocny, cena: ok. 260tyś (z amortyzacją i przednim tuzem) sam zamierzam go kupować. A z tańszych to New Hollana t6.125 cena około 240tyś. tylko strasznie cienko wygląda (amortyzacja i siłlowniki oraz błotniki plastikowe) Oba mają 4 cylindry nadają sie do prac polowych i do tura ;) Natomiast Case nie warto brać strasznie się psują sąsiad kupił niedawno i :/ New Hollamd t5 to tylko do turu, ale szczerze mówiąc to tandeta

A ta cena tego nh podstawa to 240tyś? czy już doposażona ? pozdrawiam

Opublikowano
17 godzin temu, zuras07 napisał:

A nie myślałeś o valtra ponoć udane ciągnikiS

Szczeze to nie nie ma w mojej okolicy dilera wiec nie myślałem nad tym zależy jak się cenią  ? pozdrawiam

Opublikowano

Jestem tu nowy więc witam serdecznie. Proszę o pomoc w wyborze ciągnika. Poszukuje z bratem ciągnika i szczerze mówiąc nie sądziłem że będzie tak ciężko. Nasze wymagania to rocznik od 90 w górę, 100-120 koni, 6 cylindrów bez turbo, do 60000zl,w przyszłości chcielibyśmy założyć ladowacz. Trochę przeraża nas ta ekektrohydraulika ale chcemy w końcu przesiąść się na coś wygodniejszego, więc coś za coś. Mamy na oku Case 956/5130, New Holland m100. Lub może ktoś polecić cos innego na przykład John Deere. Może ktoś wypowiedzieć się na temat tych ciągników? Jak sprawdzić taki ciągnik, na co zwrócić uwagę żeby nie wpakowac się worek bez dna. Z góry dziękuję i pozdrawiam. 

Opublikowano

CASE MX100C lub to samo tylko nowsze czyli McCORMICK MC100, MC115 itd sa to traktory na 4 cyl perkinsie oszczedne i nie do zajechania oraz bardzo zwrotne. A jak chcesz cos na 6 cylindrach to CASE MX 110, MX120 lub nowsze tak jak wyżej McCORMICK MTX120, MTX 135. I tutaj w case masz silnik cumminsa a w mccormicku IVECO albo PERKINS :) Bardzo Ci te ciąniki polecam bo sa nie do zdarcia cześci dostepne od reki i ogolnie prosta sprawdzona konstrukcja, sam posiadam MTX135 i przedewszystkim zmiescisz sie w kasie bez problemu :)

np takie cos 

https://www.otomoto.pl/oferta/mccormick-mc-115-ID6zipol.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Opublikowano

ale te CASE to bardziej mccormick niz case bo nie maja one nic wspolnego z obecnymi case i nh :) wierz mi ze z tych modeli case lub mccormicka bedziesz zadowolony :) sam posiadałem case mx100C i jego spalanie bylo bardzo małe :) ale skoro wolisz cos nowszego to bierz mccormicka jest to to samo co tamten case tylko juz produkowany przec mccormicka :) siliniki perkinsa skrzynia z 4 polbiegami, ciagnik cięzki, mocny podnosnik. U nas w okolicy jest bardzo duzo tych ciąnikow i kazdy chwali bo sa nie do zdarcia :)

Opublikowano
Ooo To To... Arturo dobrze godo ;) Tak jest z MX w Case ze silnik cumminsa jest produkowany i bez problemu mozesz kupić nowke i włożyć sobie niz stary remontować ;) I na pewno mniej spali niz JD tej samej mocy :) A jak mniej niz 15 lat to Mccornik jak najbardziej :)
Opublikowano

mi sie wydaje ze jak już potrzebuje oszczedny ciagnik to mu 4 cylindrowy wystarczy a wtedy mccormick mc115 jest idealna propozycja :) silnik 4 cyl peskins oszczedny a ciagnik sam w sobie duzy i bardzo zwrotny, waga takiego ciagnika to okolo 5300kg a to juz robi robote, do tego mocny podnosnik i duuzy komfort moim zdaniem pasuje idealnie a jeszcze kasy zostanie :)

Opublikowano
kolego kuzyn tamtej jesieni kupił z Francji fergusona seria 7000 dokładnego nr nie pamiętam ale jest z tej serii z nową maska z roku 2012 silnik Perkinsa 6 garów o mocy 170km z skrzynia Vario fendta, 3400mtg , także zabrać kasę wychaczysz ciekawy traktor tylko nie popadaj w paranoję i nie bierz pierwszego lepszego sprzętu przeszukaj internet jakie modele mają mocne strony jakie nie, na co ciagnik do czego ma być do uprawy czy z ładowaczem jak ładowacz to 4 silnik jak uprawa to 6 silnik powiedz na co patrzysz żeby z grubsza coś doradzić:)