Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zatarta linka? chyba że masz inne rozwiązanie tam zastosowane... u mnie w firmie stwierdzili że tak musi być a za chwilę trza było kompletne sprzęgło wymieniać bo łożysko oporowe wydarło dzwigienki... 3 tyś

Opublikowano

Na nożnym i ręcznym jest to samo?. Może nożny pedał coś ogranicza, jakiś syf. W case nie miałem takiego problemu, ale w McCormicku np. piach skutecznie ogranicza wdepnięcie pedału do oporu.

Opublikowano

Czyli prawdopodobnie problem z linką - może poluzowała na mocowaniu lub się postrzępiła. Ale jak i gdzie jest mocowana to nie wiem bo nigdy się nie przyglądałem.

Opublikowano

Miał ktos może taką usterkę i wie co może być ; po naciśnięciu hamulca świeci się lewy kierunkowskaz tak jak by miał za mało prądu żarzy się ledwo co . Jak włącze kierunkowskaz przy wciśniętym hamulcu to miga  normalnie .

Opublikowano

Ha... Akurat mam to samo.  Ojciec doszedł, że to zanieczyszczona łączka pod lampą. Słabo masuje. Po rozpięciu i oczyszczeniu z kurzu problem ustał. Niestety po tygodniu powrócił ;[

Opublikowano

U mnie wywalalo z innej strony zauwazyłem ze ona na wyjsciu na przyczepe maja podzielone prawa i lewa strone i w wtyczce miałem mostek i mi spalalo bezpiecznik wyjełem mostek i jest ok

Opublikowano

Chciałbym  się pochwalić swoją awaria w JX95.

Podczas prac polowych rewers się zablokował w pozycji 0. Wyczytałem, że może być to wina wodzika, w serwisie NH powiedzieli, że może to być synchronizator( cena zwaliła mnie z nóg), a po wstępnych oględzinach  okazało się że na 99% jest to lina. Koszt linki 160, koszt naprawy penie 100-200. Jest ona w trudno dostępnym miejscu, trzeba demontować zbiornik, ale jestrm dobrej myśli.

Opublikowano

witam,

mam problem w swoim case jx 70, mianowicie mam zapalony ciagnik to nie moge go zgasic przekrecam stacyjke w pozycje 0 i dalej chodzi. żeby go zgasic musze go zducic. myslalem ze to wina stacyjki i kupilem nowa ale dalej to samo. Czy ktos mial moze podobny problem lub wie co moze byc nie tak ?