Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No to ładny "misz-masz", z ciekawości dokładnie sprawdzę swoją ksiażkę serwisową.

po sprawdzeniu: filtr hydrauliki - wymiana co 300 h

olej w silniku i filtr oleju silnikowego - wymiana co 500/600 h

Case Jx - instrukcja z 2009 roku.

Edytowane przez HORTUS
Opublikowano

Witam! Chcę przy JX60 wymienić filtr paliwa, jest filtr PZL-SĘDZISZÓW PDS-7.1, otwory i gwinty wszystkie pasują ale doczytałem w katalogu, że on jest do JX60 ale spełniającego normy EURO 2, a ja mam Tier 3 (turbina intercooler), czy mogę taki założyć, czy może ktoś z Was tak robił?? Różnica w cenie między tym filtrem a właściwym jest spora ale czy nic się nie stanie jak taki założę??

Opublikowano

Jak zadał bys mi to pytanie w zeszłym roku zadał to bym zachwalał a tym nie koniecznie miałem kilka awarii:-(

Szkrzynie i silnik nie siadły ciągniki maja po 1500 godzin jeden robi z turem to miałem już sprzęgło do roboty, w jednym poszły zwolnice (spokojnie wyciek oleju w obu), pompki hamulcowe, i WOM. Ale po naprawach chodza dalej:-) Spalanie w normie dopóki licznik nie przekracza 2000obr. załącza mu się ssanie:-) Przykładowe spalanie na godzine: Prasa zwijajaca ok 5l/h Kosiarka dyskowa 2,7m 7l/h, agregat uprawowo-siewny 3m ok 8l/h, Orka 4x40 klasa ziemi od IVb-VI waha się w granicach od 10-12 na godzine. Nie podaje na ha ponieważ wydajność ja kwiemy zależy od wielkości danego skrawka ziemi. Godziny sa zegarowe. I jedyne czego mi brakuje to chociaż jednego półbiegu:-(

Opublikowano

Ogladałem Farmalla U i musze przyznać ze mnie niczym nie urzekł ciasno w srodku i jeden półbiek tylko o ile dobrze pamiętam:-) Ja zaczyanm rozwazac czy nie wejść w Forterry HSX:-)

Opublikowano (edytowane)

Mój JX60 dymi na niebiesko po odpaleniu (na zimnym silniku), jak się tylko trochę zagrzeje to wszystko jest ok, nawet na wysokich obrotach. Co to może być?? Mam nieszczelny przewód paliwowy powrotny czy to może być przyczyną, albo może wtrysk??

Edytowane przez blizniak1
Opublikowano

Ogladałem Farmalla U i musze przyznać ze mnie niczym nie urzekł ciasno w srodku i jeden półbiek tylko o ile dobrze pamiętam:-) Ja zaczyanm rozwazac czy nie wejść w Forterry HSX:-)

Na główny ciągnik to lepszy bedzie maxxum 110. Do 100 koni to ciągniki typowo pomocnicze są.

Opublikowano

Ponawiam pytanie, mój JX60 na zimnym silniku po odpaleniu dymi na niebiesko, jak się zagrzeje to wszystko jest ok. Wymieniłem filtr paliwa ale nie pomogło.Miał ktoś taki przypadek??

Opublikowano

ma ktoś jxa albo td z biegami pełzającymi??

U mnie Jx 90 Ma obroty 900obr/min a jx 70, 700 obr/min.

I mam Jx z biegami pełzającymi o co chodzi kolego????

Opublikowano

czy rewers działą w nim tak samo jak w tym bez pełzaków,

ja mam jeszcze na gwarancji i mi serwisanici wciskają że w tych z pełzakami rewers ciężej wskakuje, do tyłu przełącza się normalnie a do przodu z wyczuwalnym oporem i 1 bieg podobnie

Opublikowano

No czy maja racje to nie wiem ale jak był nowy to bardzo ciężko wchodził i do przodu i do tyłu z jedynka tez opur był ale mniejszy niż przy rewersie ale teraz już troszkę lżej chodzi ale cały czas lekki opór ma a ten bez pełzających to leciutko przeskakuje az mam wrazenie ze za lekko:-)

Opublikowano

możesz spróbować prysnąć jakimś smarem w sprayu na przeguby pod ciągnikiem od rewersu i na te plastiki co są pod gumą od rewersu nisko, u mnie w tym bez pełzaków pomogło