Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do ciągnika NH TD pług obrotowy 4-skibowy normalnie smiech mnie zbiera :lol: ,albo urwiesz zwolnice bo tam doczepiony jest tuz albo bedzie lekko przód jechał po ostatnio przeoranej skibie a nie w bruździe ,szpan nie wszystko ,maszyne trzeba dobrac odpowiednia do mocy i masy ciągnika :)

Opublikowano

na metce 1100 kg, ale to bez kółka i przedpłużków, więc myślę że około 1300 może ciut więcej, podnosi je ale tak na 30 cm i wyżej nie może, ostatnio kupiłem greguara Bessona, ważone były na wadze i jest coś ponad 1100 kg, z tyłu uwiesiłem jeszcze sąsiada z mamą czyli około 160 kg i podniósł, ale nie mógł już do końca, przy obracaniu pod koniec też czuć że ciężko mu idzie

jednak sprawdz cisnienie jak masz zamałe to podkrenc ja mam jx 82k do tego zestaw agromasz 3m waga 620kg i siewnik poznaniaka na talerzach waga 700kg +300kg zboza razem 1520 i to mi podnosi przy nawrotach składam ale miałem problem z pod ale na serwisie okazało sie ze za małe cisnienie moze ucibie tez taki przypadek byc

Opublikowano

Do ciągnika NH TD pług obrotowy 4-skibowy normalnie smiech mnie zbiera :lol: ,albo urwiesz zwolnice bo tam doczepiony jest tuz albo bedzie lekko przód jechał po ostatnio przeoranej skibie a nie w bruździe ,szpan nie wszystko ,maszyne trzeba dobrac odpowiednia do mocy i masy ciągnika :)

nie chcę Cię obrażać ale g..... wiesz na jakich ziemiach gospodarzę i nawet w jakim rejonie kraju. do niedawna ciągałem pług 5x40 unia ibis bez większych problemów. o zwodzeniu niema mowy, mam ładowacz. co do ciśnienia mogli to spierdzielić serwisanci przy montażu ładowacza, jak się nie mylę na rozdzielaczu ładowacza jest dodatkowy zawór regulujący ciśnienie

Opublikowano (edytowane)

panowie przepraszam co niektórzy porownujo case jx czy td do starych 60 troche wstyd miałem 60 ale lepiej zapomniec tamte czasy a tak na marginese stare ursusy jak by pracowały tak jak obecnie jx czy td itp stymi maszynami to nie wiem czy 500godz by wytrzymały

Edytowane przez CASd
Opublikowano

coś w tym jest, mój dziadek ma c-328 i pracuje nim już 47 lat ale ten ciągnik obrabia 5ha i ciąga maszyny o max. wadze 550kg :D

a jak by obrabiał 10 czy 15ha i pracował by z wiekszymi maszynami (jak by dał rade oczywiście) to ile by wytrzymał?

Opublikowano

Witam. Jak nie chce ci wchodzić bieg zakresu lub normalny czy rewers a serwis do ciebie nie przejezdza a ty musisz w pole to jeśli właczasz bieg wystarczy lekko puścić sprzęgło wtedy bieg wejdzie ci w te tryby i jest dobrze.. z wiekiem biegi sie wyrobią..

Opublikowano

Witam.Czy u kogos występuje takie grzechotanie pod kabiną w chwili gdy ciągnik ma cięzko,czy to w polu czy na drodze, w mojm wlasnie coś takiego sie dzieje.Po rozmowie z jednym mechanikiem mam podejrzenie ze to moze byc przystawka rewersu,ale chcialbym poznac jeszcze opinie innych uzytkownikow jx,td.Pozdrawiam