Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Case jx 80 2010r 2700h od trzech dni kilka razy zdarzyło mu sie że sam wszedł na obroty do około 2 tys, po około minucie ustało , zdarzyło sie to z 5 razy . oleju nie ubywa , chociaz rura za turbiną mokra ale to chyba odmą opary, 

Opublikowano

A mógłbyś mi powiedzieć jak ją wyjąć w razie czego , wystarczy odkręcić te 3 śruby mocujące ? U was też idą opary oleju do dolotu? Z tego co wiem to w samochodach to normalne 

Opublikowano (edytowane)

Jak nie bede obracał pompy ani silnika to po złożeniu będzie chodził? czy czeka mnie ustawienia kąta wtrysku? Ponoć gdzieś jest śrubka do blokowania pompy wtryskowej, może ktoś podpowie w którym miejscu? Muszę uszczelke jedna wymienić a bez demontażu jest to niemożliwe. Przyłączam się do prośby kolegi o pomoc w demontażu i montażu pompy. 

Edytowane przez piotrols
Opublikowano (edytowane)

Z instrukcji wynika, że pompa powinna być zaczynać tłoczyć paliwo na 4 stopnie przed GMP, znaki z podziałką stopniową powinny być na kole zamachowym, trzeba szukać okienka na łączeniu bloku ze skrzynią biegów. Po ustawieniu GMP na zamachu gdy pierwszy tłok  jest w suwie sprężania. Wznios krzywki w pompie wtryskowej badany czujnikiem zegarowym z odpowiednią przejsciówką powinien wynosić 1mm. Na YT są filmiki jak ustawić statyczny kąt wtrysku np. dla audi 1,9 TDI, pompy są podobnej konstrukcji tylko wartości nastawcze mogą się różnić.

1548017595_CASEJX80-pumptiming.thumb.jpg.804d0e30ac1c6b77a5a4a90e0baa6766.jpg

Edytowane przez maarianek88
Opublikowano

Witam.

Podpowie ktoś jak działa gniazdo 4 pionowe w case jx95? Sprawdzałem miernikiem i zarowką i nie wykrylem napięcia, stacyjke też wlaczalem.

Chce kupić i zamontować gniazdo zapalniczki i usb i szukam prądu do zasilania. 

IMG_20190414_153627.jpg

Coś takiego chce zakupic

Screenshot_20190414-165304.jpg

Opublikowano

Sprawdź bezpiecznik 40A z prawej strony pod deską. Pewnie spalony i nie masz prądu. Ja zmieniłem gniazdo na inne bo taniej było kupić cały komplet niż taką 4 pinową wtyczkę.

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie załączania WOM. W moim jest taki problem że bez zgrzyt nie załączy.  Kladlem się pod ciagnikiem żeby tą linkę podregulowac, linka jest strasznie luźna naciąg dałem na maksa ale wraz jest luźna. Czym to może być spowodowane? 

Opublikowano

Jak działa u was elektryczny przełącznik do blokady mechanizmu różnocowego? Mój Ma dwa zakresy: jeden stały a drugi odbija przy każdym naciśnięciu. Od czego jest dany zakres? Mam instrukcje od starszego modelu, nie jest to tam opisane i nie umiem rozszyfrować. 

Opublikowano

Posiadam Case jx 95 i w nim była instalacja  jednoobwodowa z takim zaworem https://www.grene.pl/zawor-hamulcowy-starego-typu-mtz-16050.html dokupiłem zestaw https://sklep.mizar.com.pl/doposazenie-instalacji-pneumatycznej-ursus-c-385-hamulce-jedno-i-dwuprzewodowe-p-23555.html podłączyłem jak pokazuje instrukcja i problem w tym że po przekroczeniu 4-5bar na żółtym wyjściu podaje cały czas powietrze i nie wiem czy coś źle podłączyłem czy ten mój zawór się nie nadaje, jakby mógł ktoś zerknąć i odpisać 

Opublikowano

Ciezko chodzi pedal sprzęgła, ogarniał ktos cos takiego ? Czy czas linke wymienic? Ma juz z 3 lata i rok temu pękła na gwincie do regulacji to tulejka go połączyłem i chodzi do teraz. Ale pedal ciezko sie wciska