Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

saletrzak 980 zł/t

saletra amonowa 1100 zł/t

mocznik 1400 zł/t

właśnie dzisiaj zrobiłem zapasy :rolleyes:

facet mówił, że jak to wyprzedadzą to się szykuje mega podwyżka, a że cena odpowiednia to kupiłem :D

Edytowane przez Kuba1993
Opublikowano

saletrzak 980 zł/t

saletra amonowa 1100 zł/t

mocznik 1400 zł/t

właśnie dzisiaj zrobiłem zapasy :rolleyes:

facet mówił, że jak to wyprzedadzą to się szykuje mega podwyżka, a że cena odpowiednia to kupiłem :D

Pochwal się gdzie to kupiłeś i podaj nr telefonu do tego punktu

Opublikowano

numeru nie mam, ale Ten punkt to skład węgla i nawozu w Golicach, koło Siedlec, wiesz jak będę się widział z kumplem on w tamtym roku brał nawóz to może ma numer.

W ofercie mają;

saletrzak

saletra amonowa

mocznik

superfosfat

agrofoskę

polifoska 8

chyba sól potasowa

wapno jakieś tam mielone

Opublikowano

Jeżeli szukacie taniego siarczanu magnezu to ja kupuję roztwór siarczanu magnezu MgO 8% + S 6,5% /połowa tego co krystalicznym/

w ZCh Złotniki Wrocław lub ZCh Alwernia koło Krakowa w ubiegłym roku cena była 350-400 zł/tona brutto i problem z rozpuszczaniem z głowy. Jeżeli większe ilości to piszcie na moje prywatne podpowiem

Opublikowano

1 mol MgSO4*7H2O = 24g+32g+4*16+14*1+7*16

1 mol siedmiowodnego siarczanu magnezu warzy = 246g

1 mol siarki warzy = 32g

tak wiec;

zawartosc % = ms/mr*100%

zawartosc S w MgSO4 * 7 H2O = 32/246*100%=13%

czyli w 1q siedmiowodnego siarczanu magnezu masz 13kg siarki

myślę, że pomogłem :lol:

Opublikowano

wcześniej podałem że mocznik w jureksie w sokołówie podl. kosztuje 1250,ale tam mają taki bałagan że po 3 telefonach miałem 3 ceny, w końcu przywieźli mi za 1460

Opublikowano

Proszę przy cenach podawajcie czy to są ceny netto czy brutto. Ma to znaczenie bo na forum są zarówno vatowcy jak i ryczałtowcy i trudno nieraz odnieść się do konkretnej ceny bo brakuje informacji o vat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v