Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Tyle że tam mało tego magnezu

W kizerycie czy dolomicie? 

W dolomicie przy 3t i 15% robi się już 450kg MgO.  Niech 20% będzie dostępne to jest 90kg MgO. 

Kolega pisze że ma średnią zawartość magnezu, to przypuszczam że może mieć zły stosunek K/Mg chyba że i potasu nie żałuje.

Opublikowano
U nas też jeszcze dwa tygodnie temu po 1000z hakiem a od tygodnia już 1150 w woreczkach już i my klepnelismy parę palet choć mam wątpliwość czy nie będzie tak że po nowym roku stanieje polifoska za to 200pare złoty w górę poszła od września
Opublikowano (edytowane)

kto kojarzy ten kojarzy, mam problemy z firma net ogrod z opola z dostawa nawozow zamowionych na wrzesnien po przedplacie, nawozow dalej nie mam, sprawa zajela sie policja, czekam na dalszy rozwoj sytuacji.

Co ciekawe, zglosila sie do mnie osoba z forum, ktora tez ma problem z nimi (zamowione 6 samochodow po 24t, jeden dostarczony) oraz druga ktora sprzedala im kukurydze i zwlekaja z wyplata pieniedzy.

Takze dalsze przemyslenia zostawiam Wam, ja juz nie zamierzam z ta firma wspolpracowac i rownoczesnie ostrzegam Was.

Edytowane przez Bambi14
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bambi14 napisał:

kto kojarzy ten kojarzy, mam problemy z firma net ogrod z opola z dostawa nawozow zamowionych na wrzesnien po przedplacie, nawozow dalej nie mam, sprawa zajela sie policja, czekam na dalszy rozwoj sytuacji.

Co ciekawe, zglosila sie do mnie osoba z forum, ktora tez ma problem z nimi (zamowione 6 samochodow po 24t, jeden dostarczony) oraz druga ktora sprzedala im kukurydze i zwlekaja z wyplata pieniedzy.

Takze dalsze przemyslenia zostawiam Wam, ja juz nie zamierzam z ta firma wspolpracowac i rownoczesnie ostrzegam Was.

ok dzieki za info,my tez o mały włos nie skusilismy sie na auto rsmu w czerwcu

Opublikowano

Różnie z tym jest, niektóre firmy chcą przedpłatę, niektóre pozwalają zapłacić kierowcy gotówką. Jednak faktem jest, że istnieje ryzyko oszustwa zwłaszcza jeśli firma jest mało znana. Najlepiej po prostu zamawiać w sprawdzonych firmach albo w polecanych przez znajomych.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, bialy2005 napisał:

To życzę powodzenia żadna firma Ci nie przywiezie bez przedpłaty jeśli nigdy nie handlowales z nimi.

w tamtym roku nie dawałem przedpłaty a zamawiałem w jednej firmie pierwszy raz :P nigdy nie dam przedpłaty. W tym roku znowu u nich wziąłem RSM i pewnie wezmę saletrosan i saletrę 

Edytowane przez XTRO
  • Like 1
Opublikowano

Z choinki się urwaliście? Nigdy nie daję zaliczki i kasy do ręki  i jakoś nie mam problemu kupuję maszyny przywożą na podwórkom faktura i przelew

5 minut temu, bialy2005 napisał:

To życzę powodzenia żadna firma Ci nie przywiezie bez przedpłaty jeśli nigdy nie handlowales z nimi.

4 minuty temu, Bartek933 napisał:

Albo kasa do rączki kierowcy

Jeśli nigdzie nie zalegasz a firmy mogą łatwo to sprawdzić to nie ma żadnych problemów

Opublikowano
12 minut temu, bialy2005 napisał:

no co ty. ja tak handluje. agrolok to przez telefon na krechę chce wcisnąć, tylko jakiś papier trzeba podpisać( chyba jakiś weksel), ale z nimi nie handluje bo mnie wk***iają telefonami o 7 rano albo po 22,

Opublikowano
Jeśli towar jedzie transportem firmy to Oki możesz płacić gotówką kier, ale teraz większość jedzie spedycja i nikt ci gotówki nie weźmie. Ja mówię o dostawach calosamochodowych prosto z fabryki. Ja też większość place przelewem, ale pierwszy zakup mało kto chce boją się. Tak było z sobianekiem, kolejne już nie było problemu. W tym roku rsm mam od Mikulskich i to pierwszy zakup i chcieli przedpłatę.
Opublikowano
Jak bierzesz cystern to wystawiają fakturę proformę i robisz przelew na całą kwotę. Wiadomo że trzeba się pilnować i firma nie znanym bym nie wpłacił ale jak ktoś jest autoryzowanym dealerem azotow to raczej wałków nie kreci😃
  • Thanks 1
  • AgroTeam
Opublikowano
42 minuty temu, bialy2005 napisał:

Jak bierzesz cystern to wystawiają fakturę proformę i robisz przelew na całą kwotę. Wiadomo że trzeba się pilnować i firma nie znanym bym nie wpłacił ale jak ktoś jest autoryzowanym dealerem azotow to raczej wałków nie kreci😃

Ale o czym Wy mówicie My oddaliśmy zboże do firmy z którą handlowaliśmy przez kilkanaście lat i sie przewróciła. Syndyk do dziś jeszcze nie oddał całości i pewnie już nei odda. Niestety zawsze można się naciąć. Sam miałem chęć od nich kupić ale z płatnością po przywiezieniu. Nawóz był wtedy droższy o kilkadziesiąt zł. Ale jak chciałem to już nie mieli tego co chciałem był tylko na przedpłatę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v