Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

to że małą ilość oferują po 1100+ to dlatego że mają na zapasach nawozy kupione po wysokich cenach i nie chcą tracić jak zamawiasz całego tira to jedzie on bezpośrednio z fabryki lub generalnego przedstawiciela do gospodarstwa a firma widzi tylko fakturę a nie widzi nawozu i dają Ci po aktualnych cenach zresztą firma nie musi rozładowywać przeładowywać przechowywać itp..

Opublikowano

najlepszym rozwiązaniem byłoby organizowanie się i zakup większej parti nawozów po niższej cenie, tak np 24 tony na 2- 3 gospodarstwa leżące blisko siebie. Spora oszczędność kasy i większy zysk tym samym dla gospodarstwa. No ale tu własnie pojawiają sie problemy z organizacją takiego zakupu.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

fabryka nawet z grupami producenckimi nie rozmawia no chyba że z gigantami ale jeszcze nie słyszałem aby ktoś bezpośrednio z fabryki dostał.

Opublikowano

Tą zmową zakładów nawozowych powinien zająć się Urzą Ochrony Konsumenta i nałożyć odpowiednią karę finansową. Kopalnie pomimo tego że sprzedają znacznie większe ilości węgla to mogą sprzedawać detalicznie. W tych zakładach nawozowych to chyba pracują jacyś debile na stanowiskach decyzyjnych, żeby tak świadomie podnosić cenę swoich wyrobów o marżę dla pośredników a potem się dziwią, że sprzedaż im nie idzie.

Opublikowano

tacy cwani to trze ich jeszcze z rok przetrzymać na niskiej sprzedaży i niekupić nawozów na jesień .Z resztą sytuacja finansowa niejednego gospodarstwa niezaakceptuje takich cen.Moim zdaniem za polifoske 6 1500zł to max cena.

Opublikowano

OOOOooo i już podwyżki!!!!

Na pewno odczuję ten mały popyt na nawozy. To jest chore, rodzime produkty są droższe od tych z niemieckiej yary gdzie trzeba pokrywać koszty transportu, magazynowania i jeszcze borykać się z ceną euro, która jest dość wysoka.

Prezesi chcą okraść rolników i to na nich zarobić dużą kasiorę. Niech sami sobie wezmą ten nawóz i go zjedzą albo dają sobie w zamian za wypłatę.

Ja nie kupuje dużo nawozów ale jeśli sprzedaż spadnie na jesień to aby nie upaść będą musieli obniżyć ceny.

Opublikowano
No to po promocjach Polifoska 6 juz po 2060

Aktualne ceny jakie oferuje firma Ampol Merol za polifoskę 6 w ilości kilku ton to 1840 zł/t. Za cały samochód tj. 24 tony cena o 100 zł. niższa na tonie.

Lubofoska 4 12 12 w cenie 1040 zł/t

Polidap 18 46 w cenie 1890 zł/t

sól potas 60 w cenie 2200 zł/t

polifoska 4 w cenie 1590 zł/t

Powyższe ceny dotyczą ilości kilkutonowych, na których można wynegocjować 10-20 zł/t mniej.

Ceny zawierają pod. VAT

Opublikowano

Każdy kroji jak chce ja kupiłem ta polifoske 6 po 1900 i to jako staly klient a widze że można kupić jeszcze taniej.

Opublikowano

Polidap netto 1620

Saletra amonowa 34 netto 790

Saletra amonowa Can 27 netto790

Polifoska 5-15-30 netto1550

Amofoska rzepak netto 1343 małe worki

Amofoska 4-16-18 netto 1345 małe worki

Amofoska 4-12-12-4 netto 990 małe worki .Ceny Amofosek do 25.06.09 w Pol-Tor Pakosławice

Opublikowano
Kupiłem saletre amonową z puław big-bag, na miejscu w gospodarstwie po 760 zł/T netto.

Sprawdż czy worki są doważone kolega też kupił saletre z puław i w workach brakowało nawet po 70 kg :mellow: :lol:

Opublikowano
Sprawdż czy worki są doważone kolega też kupił saletre z puław i w workach brakowało nawet po 70 kg ;) ;)

A wiecie czym są spowodowane te braki???

A mianowicie kierowca kupuje od pracownika w zakładach 500 kg nawozu (1 worek) ale to przechodzi przez wagę i musi się zgadzać z fakturą (1 worek więcej a masa 50 worków), i tym sposobem brak 10 kg w worku na składzie 25 ton 1 worek do przodu ma handlujący.

I tak to mniej więcej wygląda.

Opublikowano

Jeszcze do niedawna na workach była informacja +/- 3 kg i taka granice błędu można przyjac w przypadku ktory opisałem na samochodzie 24 tony 48workow brakowało 3400kg ;)

Opublikowano

Woziłem, cement, nawozy z Tarnobrzegu i kierowcy wracali na doładunek przy brakach kilkuset kilogramów. Nieraz bywało , że pakowaczki niedoważały. Kupujesz u producenta na tony, a nie na worki, a ta tolerancja może dotyczyć worka, a nie sumy tolerancji całości worków, cenę masz za tonę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v