Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A czy salmag to to samo co yara can ?

Wczoraj kupiłem 4t saletrosanu 26 po 1100brutto na lokalnym składzie.

Ceny chyba narazie do góry nie idą.

Edytowane przez Arek
Opublikowano

A jaka jest według Was różnica pomiędzy Amofoskami a Polifoskami, pomijając składy oraz ceny. Jak z przyswajalnością, rozpuszczalnością, dostępnością składników dla roślin.   Pytam bo nie które z Amofosek mają dość bogaty skład. 

Opublikowano

cena potasu jak i nawozów fosforowych taka sama jak na wiosnę

Taka sama, bo surowce potaniały o 20-30%, ceny nawozów powinny być adekwatnie o tyle tańsze.

Jak surowce wzrosną o 5%, nawozy podrożeją o 20%...

Opublikowano

Zmowy cenowej nawozowej nigdy się jeszcze urząd konsumenta nie czepił a mógłby bo po to do ch....y jest!

Zwróćcie uwagę np. na cenę gazu jako środka w produkcji nawozów, ile tego zużywają dajmy na to Puławy

i jakie to muszą być oszczędności przy cenach z ostatniego roku czy półtora względem wcześniejszych.

A ze spadkami i podwyżkami cen to każdy na forum wie jak jest, tak jak i z wędliną w sklepach-jak świnie o

1 zł w dół to tyle samo na wędlinie, a odwrotnie to razy kilka.

I zawsze płacz bo firmy mało na rolnikach i konsumentach zarabiają,oszuści! ;[   

Opublikowano

Witam dzisiaj zamówione w Ampol merolu  :

Saletra 1170 netto

Saletrzak 1015netto

Polifoska 6 1550netto

Jakie ilości?

W lipcu mi przywozili polifoske 6 po 1527 netto.

Opublikowano

Wapno defekacyjne prosto z Cukrowni Krasnystaw 25 ton+ transport,zapewniam Jest to wartościowy i tani nawóz wapniowy zawierający wiele składników odżywczych. Zawiera ponad 30% tlenku wapnia w formie węglanowej. Zawartość suchej masy wynosi ok. 70%, co pozwala na bezpośrednie rozsiewanie go po polu, bez konieczności wcześniejszego dłuższego składowania.  polecam tel.721133532  lubelskie

Opublikowano

dziś dostałem ofertę dobra bo mi się wydaje taka sobie

Suprefosfat 20% 760 BB
Sól  A50            1570

Corn A50           1080

Saletra              1220 BB

ceny brutto

Opublikowano

witam czy stosował ktoś z was nawoź kalisop ? jak z jest z jego efektywnością chciałbym go zastosować pod uprawę cebuli. i jaka jest w ogóle jego cena  bo u mnie w okolicy nie mogę dostać tego tego nawozu.

Opublikowano

Witam.

Może ktoś wie gdzie w zachodniopomorskim kupić tanie nawozy? Chodzi głównie o saletrę, saletrosan, mocznik i RSM.

Czy zna ktoś aktualne ceny z firmy ATR Agrohandel ze Stargardu Szczecińskiego?

Opublikowano

witam czy stosował ktoś z was nawoź kalisop ? jak z jest z jego efektywnością chciałbym go zastosować pod uprawę cebuli. i jaka jest w ogóle jego cena  bo u mnie w okolicy nie mogę dostać tego tego nawozu.

Sprawdzony nawóz. jak najbardziej nadaje się pod cebuę, jagodowe, drzewa......

Opublikowano

Ceny nawozów. Magazyn Susiec:

Saletra amonowa 32/34 - 125 zł

Saletrzak - 106 zł

Superfosfat prosty - 86 zł

Tarnogran PK - 110 zł

Lubofos Bezchlorkowy - 140 zł albo 145 zł

Dolokorn - 65 zł

wiecej nie pamiętam...

Ceny brutto !!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v