Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

sól 1450zł/t

polidap 1990zł/t

saletrosan 1050zł/t

agrofoska 16-36 1480zł/t

mocznik puławski 1280zł/t

ceny brutto 

Edytowane przez RYZYNH
Opublikowano

A od października zakłady azotowe podnoszą ceny średnio o 40zł na tonie. Trochę dziwne sytuacje na rynku są, z jednej strony niskie ceny płodów, z drugiej ograniczenia dostaw gazu oraz zbliżający sie sezon na azoty.

Jak kupowałem nawozy pod zasiewy to poli6 kosztowała 1720zł a poli 8 1750zł. Saletra 1220. Ceny brutto.

• Like 1
Opublikowano

Pamiętam już takie lata, że na zboża szły tylko azotowe, a P+K to lezały na składach, bo cena zboża była tak niska, że nijak sie to nie kalkulowało. W tym roku widzę podobnie. Stąd spore obniżki na składach w stosunku nawet do tej wiosny, o ubiegłej jesieni nie wspomnę.

Na wiosne saletrzak kupowałem po prawie 1200, teraz 1050. A widzę, że wiele osób wogóle nie zasila w tym roku przed siewem i nie mają takiego zamiaru, może troszkę azotu na wiosnę i tyle.

Opublikowano

W moim rejonie płd. mazowieckie nawozy regularnie idą w górę, zwłaszcza wieloskładniki. Polifoska 8 z 1780 na 1820, mocznik 1440 i ma iść w górę, polidap 2040, saletrzak Tarnów 1120, sól 1560.

Polifoskę 6 w BB kupiłem po 1760,  worek ma dotrzeć na skład po 1800

Opublikowano

Może to podwyżki by chłopy ruszyli na zakupy bo bezruch się zrobił. A jak drożeje to szybko kupują puki tańsze.

Może to podwyżki by chłopy ruszyli na zakupy bo bezruch się zrobił. A jak drożeje to szybko kupują puki tańsze.

Opublikowano

raczej składy same podnoszą w tej chwili ceny bo chłopy cos tam kupują, u mnie na składach od siewu rzepaku co tydzień po parę dyszek podnosili, a nakupione mieli duzo wcześniej po dość przyzwoitych cenach. Ale fakt, że mają stracha zamawiać nowe dostawy

Opublikowano

Dziś kupiona polifoska 6 po 1680 w punkcie sprzedaży, który otworzył Agroskład chyba z Łasku.

Fazot Gnojno: polifoska 6 1720(BB) i 1730 (50kg)  - dzisiaj dzwonione a w sobotę byłem osobiście się spytać i ceny były niższe o 100 zł na tonie. Także ruch się zrobił i właścicielka chce zarobić.

Polidap 1920

Sól 1460

Opublikowano

Ja kupiłem ostatnio kupiłem granulowany nawóz wapniowy od OMG, jest łatwy do wysiania i szybko działa bo to kreda. Z tego co pamietam to 360zł/tona (BB 0,5t), ale wiem, że można cenę negocjować jak ktoś zamawia powyżej 100ton:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v