Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, dawid9336 napisał:

Cena za tonę 900 brutto z dostawą w paletopojemniku

a U Ciebie kolego jaka cena na RSM 32%

Na wymianę dajesz paletopojemniki podczas dostawy. Czy po opróżnieniu zwracasz? 

Opublikowano
30 minut temu, krychu napisał:

Na wymianę dajesz paletopojemniki podczas dostawy. Czy po opróżnieniu zwracasz? 

Ogólnie wystawiają fakturę kaucyjną , po opróżnieniu i oddaniu kaucja zwrotna, ewentualnie jeżeli mam wolny pojemnik to daję na wymianę.

Wiadomo uczuleni są na zbiorniki, oddaje w takim stanie jakim dostałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, dawid9336 napisał:

Ogólnie wystawiają fakturę kaucyjną , po opróżnieniu i oddaniu kaucja zwrotna, ewentualnie jeżeli mam wolny pojemnik to daję na wymianę.

Wiadomo uczuleni są na zbiorniki, oddaje w takim stanie jakim dostałem.

Fajna sprawa, u nas tak nie chce nikt zrobić. Z jakiej firmy tak bierzesz? 

Opublikowano
9 godzin temu, rob334 napisał:

Ja biorę polcalc drugiej generacji po 230zl, tylko że trzeba Piastem siać. Ale spróbuję w tym roku rozsiewaczem, na maksa otworzę go to może będzie szło

9 godzin temu, dawid9336 napisał:

A gdzie kolego można kupić ten Polcalc II generacji ??

9 godzin temu, paweł1991 napisał:

Powiem wam że próbowałem siać ten Polcalc II generacji rozsiewaczem i słabo idzie.

Sokoro drugi gatunek nie idzie zwykłym rozsiewaczem, tylko trzeba RCW, to jaki sens jest to kupować po 220zł/t? Przecież takie wapno, o takim stopniu rozdrobnienia jak polcal na innych zakładach produkcyjnych kosztuje w przedziale 35 - 70 zł/t.

Opublikowano
17 godzin temu, damianzetor9540 napisał:

W Białej (koło Pajęczna) u Szataniaka. Dla tradycji byłem jak zwykle w Konopnicy porównać ale saletrzaku w bb nie mają, polidapu brak, a pozostałe droższe. 

Mają tam może Saletrosan po 50kg ?

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Arek napisał:

Gwoli ścisłości nie może być coś 200% tańsze. Może być 200% droższe ale tańsze to będzie 50%.

No jak? Jeśli cena jest 240zl tona a tańsze jest po 80zl tona to według mnie ten pierwszy nawóz jest 3x droższy czyli o 200% do ceny dodaj 2x cenę nawozu

Nie mogę ci kolego bezpośrednio opowiedzieć bo nawet nie wiem skąd jesteś i nie wiem co u ciebie jest dostępne, bo przy wapnia luzem częścią składową ceny jest także odległość od kopalni, czyli transport 

Edytowane przez 20CBR12
Opublikowano

Jest różnica między tańsze/droższe "× razy" a tańsze/droższe "o × razy" ;)

Więc jeżeli coś jest "raz droższe" tzn ni mniej ni więcej jak kosztuje tyle samo. 

P.S. same Miodki tu widzę się udzielają :D

Opublikowano

Kiedyś brałem  Jurajski mielony jeśli chodzi o dolomit , naprawdę super zmielone ceny nie pamiętam z kuzynem braliśmy 24 .

a co do kredy była taka kaszka z Koszelówki w tym roku fajnie się siało i cena około 300zł brutto tyle że BB 1 tona 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v