Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mam propozycje soli po 1300 w bigach ze wschodu sól ma granulację podobną do naszej tyle ze jest biała tylko jestem ciekaw czy ma te 60 procent jak miał ktoś z nią styczność proszę o rade

Opublikowano

o nawozach dobre ale otych złodziejach i kłamcach z wia lanu już nie i sprawdzi z kiedy te nawozy mają i czy nie są oszukane tak jak opryski a o maszynach już nie mówię 

dlaczego oszukane nawozy i srodki ?

Opublikowano

dlaczego oszukane nawozy i srodki ?

zbrylone stoja po 2 a nawet 3 lata pod gołym niebem opryski nie działaja prawdo podobnie stare lub podmarzły 

Opublikowano

zbrylone stoja po 2 a nawet 3 lata pod gołym niebem opryski nie działaja prawdo podobnie stare lub podmarzły 

ale z niedziałającymi srodkami to ten rok był suchy i tak to własnie wyglada, po prostu odparowały z lisci

Opublikowano

witam przywieźli mi nawozy z agroloku i mocznik mam wschodni pakowane chyba przez fime fertivend z Warszawy mial ktoś je i z jakiego wschodniego kraju moze byc reszta nawozow ultory saletra j saletrzak z yary super świeże daty produkcji zadowolony jestem bo w poprzednim roku przywieźli że szkoda gadac ps wiezli jeszcze saletrzak komus z canwilu to porazk z kamienialy a nawiezku wyblakly od slonca pozdrawiam

Opublikowano

w tym roku jednak czar niskich  cen Agrochemika prysł....

Możesz napisać czemu?

Ja dziś zamówię u nich saletrę i poli 6. Zawsze parę groszy w kieszeni zostanie niż bym miał zamawiać w sezonie kiedy najwięcej nawozów na pola idzie. 

Z kolei wczoraj z ciekawości zadzwoniłem do chemirolu, babka jakaś taka mało rozgarnięta trochę była, spytałem cenę saletry przykładowo gdybym miał zamawiać 3 - 4 tony. Cena 1230 brutto. Chyba babce się cos musiało pomylić jednak bo nie wierzę w taką rozbieżność cenową w promieniu 20km. :D

Opublikowano

Możesz napisać czemu?

Ja dziś zamówię u nich saletrę i poli 6. Zawsze parę groszy w kieszeni zostanie niż bym miał zamawiać w sezonie kiedy najwięcej nawozów na pola idzie. 

Z kolei wczoraj z ciekawości zadzwoniłem do chemirolu, babka jakaś taka mało rozgarnięta trochę była, spytałem cenę saletry przykładowo gdybym miał zamawiać 3 - 4 tony. Cena 1230 brutto. Chyba babce się cos musiało pomylić jednak bo nie wierzę w taką rozbieżność cenową w promieniu 20km. :D

a ile Ci policzyli za saletrę i polifoskę?

Opublikowano

A u mnie w okolicy za saletre i to nie z grupy azoty krzycza 1200zł. MOże ktos poda namiar na dobrego dostawcę z okolić Działdowa tak +- 50km

Opublikowano

saletra - 930, poli 6 - 1520, czyli tak jak wyżej kolega napisał. 

mnie 3 dni temu za saletrę tez koło tego krzyczeli,  a wczoraj telefon, że po 880 puszczą

Za polifoskę twardo chcą 1560

Podobno Puławy w tym tygodniu nowy cennik za azot opublikowały

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v