Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kolego Karol już widzą co się dzieje z oziminami i azot nie będzie potrzebny to lepiej sprzedać nawet ze stratą niż trzymać go w nieskończoność.Obstawiam że mocznik za 2 miechy max 1200 t.

nawet jak oziminy wymarzną to trzeba dać azot na jare, z resztą nie same zboża mam w gospodarstwie i pod kukurydzę też trzeba go dobrze sypnąć i zaczynam stosować go na łąki na pierwszy pokos

Opublikowano

Gdybyś tylko w połowie kolego @jurniczek miał rację, to był bym nawet księdzu na mszę skłonny był dać :D  I tak większość (razem ze mną) zacznie kupować nawozy jak dopłaty zaczną spływać na konta, lub towar z naszych magazynów zamieni się na towar na naszych kontach. Czyli nawozy podrożeją końcem lutego- początkiem marca :(

Opublikowano

to ciekawe a jak sypie bez azotu?,pieniądze z dopłat bedą w maju a wtedy to nawozy już powinny być 1,5 miesiąca w ziemi,także zostaje sprzedać zboże, a o tym wiedzą podmioty skupujące i cena nie pojdzie do góry

Opublikowano

Dziś podzwoniłem:

saletra 1210

mocznik 1350

saletrosan 1110

sól potasowa 1530

polidap 2160 

wszystko podane jako ceny w big bagach. W workach 20-30 zł droższe. Kupować czy czekać? Koleżanka mówiła, że jeśli chcę zaoszczędzić to żebym nie czekał bo cena będzie rosła. 

Opublikowano

wczoraj odwiedzony punt Skłodowskiego i z tego co zauważyłem ceny azotowych średnio o 20 zł w górę i tak 

mocznik 1420 

saletra pulan 1290

to to co pamiętam

a i jeszcze fosforan 2200 to o 50zł więcej jak kupowałem w grudniu. Ale kobieta mówiła że idą w górę, w sumie mnie nie musiała oszukiwać bo i tak już mam kupione u nich

Opublikowano

U kogo w powiecie lipskim - Kołton, Borek, Sońta, Kwaśnik, inni? I gdzie - Sienno, Maruszów, Lipsko? Po rabacie czy bez rabatu?

Opublikowano

Ja około 4-5 tygodni temu dzwoniłem do Bicza to chciał (mam zapisane):

Mocznik 1360

Sól 1590

tarnogran PK 104

polifoska 6 1690

To trochę poszalał z cenami

Opublikowano

U kogo w powiecie lipskim - Kołton, Borek, Sońta, Kwaśnik, inni? I gdzie - Sienno, Maruszów, Lipsko? Po rabacie czy bez rabatu?

Kwaśnik mocznik 1450, polifoska 6 1720,

Kołton mocznik 1420, polifoska 6 1730

Borek Sienno mocznik 1440, polifoska 6 1740

bez rabatu i worek

Opublikowano

U Kołtona zawsze idzie zejść z ceną jak jest się stałym klientem. Do tego transport z HDS-em też jak dla mnie się liczy ( dopiero szukam wózka widłowego). A i palety w domu się przydają ;)(niektórzy liczą sobie za nie lub zwrotu żądają)

Opublikowano

Do mnie z Suscia tez przywozi na paletach i rozładowuje HDSem i palety dla mnie. Ma dobre ceny nawozow chociaz nie zawsze. W lipcu musiałem kupić w niedalekim składzie bo saletre mieli duzo tanszą ale musiałem jechac swoim transportem i znajomy musiał zwalić Dżonem ładowaczem czołowym.

Opublikowano

Siał ktoś może saletrę Gruzińską podobno ma więcej azotu od naszej i cena atrakcyjna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v