Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja też właśnie szukam jakiegoś nowego rozsiewacza myślę o antku z sipmy co o nim sądzicie?

Opublikowano

Witam koledzy poradzcie jaki kupic rozsiewacz nawozu do C-360 dwutalerzowka . mysle o amazonie tylko jaki model nadaje się do 360 seri 400 czy 600????? bo chyba nad nowymi polskimi nawet się nie co zastanawiać bo ze 2 sezony i już brązowy na pewno, widziałem ostatnio w składnicy maszyn nowke i już farba puchla masakra

Opublikowano

A ja mam t25 rozsiewacz lejek plastikowy i sypie do niego big baga 500 kg podnosze jade w pole i nie pytam o droge. Dziwią mnie wypowiedzi typu rozsiewacz do c360 400-500 kg ładowności. Do c360 to jakis 750 kg ładowności

Opublikowano

mam opryskiwacz 12m wiec wystarczy ze bedzie te 10m rzucał to juz bedzie z zakładka:) chodzi mi o to czy ktos ma coś takiego jak sie sprawdza czy wysiewa dokładnie

Opublikowano

Witam. Jestem zainteresowany zakupem nowego rozsiewacza dwutarczowego tak do 5tys zł. Bardzo mi się spodobał rozsiewacz firmy Altro i to na temat tej firmy chciałbym uzyskać opinie. Jak jest z ustawieniami szerokości roboczej i dawek nawozu? Równomierność wysiewu jest na zadowalającym poziomie? Wystarcz mi jak będzie rzucał na 12m tak by mieć jedne ścieżki z opryskiwaczem. Oprócz tego rozsiewacz wykorzystywany byłby w sadzie gdyż jest możliwość dokupienia specjalnej przystawki.

Opublikowano

Ja mam w 60 z uni mx850 i spokojnie lata z bigbagiem. Nie nasypalem go jeszcze do pełna bo zawsze kupuje w dużych worach wiec nie wiem jak poradziłby sobie z pełnym ale z 1 Bb śmiga pięknie, zero problemów. Z rozsiewacza jestem bardzo zadowolony, wywiewa zgodnie z ustawieniami tylko trzeba pilnować prędkości.

Opublikowano

A ja polecam kuhn mds centralna skrzynia bardzo ulatwia prace.
Regulowane lopatki od 12 do 18 lub czasami i wiecej.
W razie naprawy przekladnia bardzo latwa do zdemontowania co uwazam na plus.
Ogolnie polecam nie zawiedziesz sie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jak wygląda procedura kalibracji wagi w rozsiewaczach Kverneland Accord Vicon? Wymieniłem elastometry na nowe, wymieniłem czujnik referencyjny.
      Jak należy skalibrować rozsiewacz na nowych podzespołach?
    • Przez Artur312
      Witam zakupiłem niedawno rozsiewacz rauch beta 1500 . Poczebuje tabele wysiewu do poszczególnych nawozów. Czy ktos posiada moze .   
    • Przez vailus
      Witam. Mam pytanie odnośnie osłony talerzy. Czy ogólno dostępne na portalach osłony talerzy do rozsiewacz amazone zaf 402 i pochodne będzie pasowała do rozsiewacza amazone zae 402? Czy lepiej samemu coś rzeźbić?
    • Przez KarolaKarotka
      Witam, w tym roku zawitał na gospodarstwie rozsiewacz jak w temacie, po rozsianiu kilku ton ZakSan 33.5 wygląda na to że rozsiewa zdecydowanie za malo, prosze innych użytkowników tych rozsiewaczy o podpowiedzi.
      - wszystkie parametry nawozu wprowadzone z tabeli
      - pracuje w ciągniku z pompą 113 litrów na minutę na jednej parze hydrauliki
      - praca w trybie auto km/h + auto kg (jednak starano się utrzymywac stała predkośc 10 km/h i stałe obroty silnika 1750 obrotów)
      - pola przemierzone ciągnikiem z nawigacją rtk
      - testowo rozsiewanie bez zmniejszania dawki o 20% przy wysiewie od granicy
      - sygnał prędkości z gps, zgadza się z tym co pokazuje wyświetlacz w traktorze
      - rozsiew na 33 m, 22 sekcje co 1,5 metra kazda
    • Przez PatrykReich
      Witam, posiadam rozsiewacz nawozów axis 20.2 M W+EMC. Mam problem z dokładnością wysiewu, komputer Quantrom A pokazuje że podczas siewu jedna komora ( lewa) jest więcej otwarta od drugiej ( o 20-30 na skali), nie jest to spowodowane niedrożnością zasuwy. Nawóz z lewej strony ubywa znacznie szybciej. Na 2000 kg z lewej ubyło wszystko, natomiast w prawej zostało 135 kg nawozu. Problem w tym że nie dzieje się tak zawsze, tylko raz na 4/5  rozsiewaczy.  Tarcze wagowo są identyczne ( S4). Zasuwy praktycznie też się idealnie otwierają, sprawdziłem to dzis. W czym może być problem ? Proszę o pomoc
  • Dodaj nową pozycję...
v