Rozsiewacz 2-talerzowy do C-360
Przez
zorak, w Rozsiewacze nawozu
-
Podobna zawartość
-
Przez PanJoker
Panowie mam dwa pytania.
- Czy ktoś posiada może tabele wysiewu do tego modelu? Kiedyś była na stronie Amazone ale nie moge jej znaleźć a stary komp mi nawalił i niestety nie mam Poratuje ktoś?!
- I moje drugie pytanie. Mój rozsiewacz rzuca na ok 18m (tak mi się wydaje) Długość łopatek to (nie wiem czy dobrze zmierzyłem) 240 i 200 ale takich długość na ich stronie nie ma. Więc chciałbym żeby rzucał mi 12m to musze wymienić tylko łopatki?? czy też i talerze? I pytanie jeszcze na jaki model łopatek? S3 czy S4? (w s4 długości łopatek to 220 i 170) To bym zamówił sobie. Bo mam opryskiwacz 12m i nie chce robić bałaganu na polu tak jak rok temu Wiem że późno się za to zabieram ale lepiej później niż wcale.
-
Przez pala92
Witam potrzebuje taśmę do rozsiewacza o szerokości 55cm. Czy macie może namiary na jakiegoś fachowca od takich rzeczy? Potrzebuje jeszcze przykleić na srodku pas centrujący.
-
Przez Kuczyniak
Witam wszystkich serdecznie :) mam problem i prośbę do grupy. Posiadam rozsiewacz bogballe L2, pomoże mi ktoś ustawić łopatki na talerzu żeby rzucany nawóz był na 15 metrów :) jest kilka dziur i nie mogę tego ogarnąć bardzo proszę i pomoc. Pozdrawiam
-
Przez BartoszWitusik
Witam mam problem z rozsiewaczem Amazone za max 12-36 podczas rozsiewania nawozów połowa jego leci pod rozsiewacz nie jest rozrzucona na boki tak to wygląda jakby nawóz nie spadał z łopatek podczas obrotu tylko zawijał się do końca i odbijał się od przednich osłon i spadał na ziemię co może być tego przyczyną prubowalem z różnymi prędkościami wałka 540, 540E, 1000 i na wszystkich to samo nie wiem jakie mam tarcze czy to są OS czy OM ale rozrzucają około 18 metrów prubowalem bawić się kątem łopatek i nadal za bardzo nic proszę o pomoc bo pola wyglądają tragicznie
-
Przez yacenty
Jak wygląda procedura kalibracji wagi w rozsiewaczach Kverneland Accord Vicon? Wymieniłem elastometry na nowe, wymieniłem czujnik referencyjny.
Jak należy skalibrować rozsiewacz na nowych podzespołach?
-