Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A jeszcze coś mam na błotniku lewym tylnym przy schodkach i na siedzeniu tabliczkę 50000 edition co to znaczy??? Końcówka serii bo wyprodukowany jest w 1997r

Edytowane przez 123wojtex
Opublikowano

Jak pewnie wszyscy pewnie wiedzą zaczęło się robić zimno, a co za tym idzie to na pewno problemy z odpalanie ciągników.

I ty mam pytanie do posiadaczy Maxxum'ów lub osób którzy mieli podobny problem.

A mój problem jest następujący:

mam na 100% działającą świece żarową lecz przy niej mam zalutowano końcówkę, nie ma żadnego wężyka idącego od niej do chyba filtra paliwa,

chciałbym się spytać jak jest u was z tą świecą czy macie jakieś wężę, gdzie one dochodzą i co nimi idzie, paliw??

Bardzo bym prosił o foto tego wężyka

Dołączam zdjęcie, chyba chodzi mi o ten wąż

post-40892-0-47741700-1323289058_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

Panowie mialem problem z kierunkiem jazdy ale juz dziala

i mam pytanie czy czujnik temperatury oleju ma cos wspolnego z biegami i jak ktos moglby sprawdzic

ile pokazuje Ohm w zlaczniku jest tabelka odpowiadajaca okreslonym temperaturom

post-22335-0-36938600-1323773712_thumb.jpg

post-22335-0-49265300-1323773834_thumb.jpg

Edytowane przez Antekpirat
Opublikowano

tak w kabinie masz koło dżojstika takie rysunki trzeba go przesunąć do przodu tylko o jeden ząbek bo ono się tam dzieli na parę stopni :]

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczy :)

Mam pytanie do osób które miały podobny problem lub wiedzo coś na ten temat...

A więc tak, mam Case 5120 4 półbiegi pod obciążeniem, dziś jak jechałem to zauważyłem coś niepokojącego.

Mianowicie jadę na 3 półbiegu przełączam na 4 nic się nie dzieje a po 3 sekundach zapala się kontrolka od sprzęgła(na samym dole po lewej stronie), mało tego gdy później chce zmniejszyć półbieg to nic się nie dzieje (tylko kontrolka się świeci i mogę przełączać ile che i tak nic się nie dzieje). Żeby znikła ta kontrolka muszę wcisnąć sprzęgło i zmniejszyć na 3 półbieg i wszystko wraca do normy dopóki znowu nie próbuje włączyć 4 półbiegu.

Jeśli ktokolwiek miał, lub wie z czego wynika ten problem to proszę o informacje będę bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Witam

zacznij od sprawdzenia elektrozaworów półbiegów na skrzyni. Moduł sterujący skrzyni widzi błąd i zapala kontrolkę i rozłącza cewki kierunku jazdy.

Są 2 możliwości: albo elektrozawór nie dostaje prądu lub jego cewka jest przepalona albo elektrozawór jest sprawny a układ nie utrzymuje ciśnienia na koszu sprzęgłowym 4 półbiegu.

Opublikowano

jak ci sie zaswieci kontrolka to wcisnij sprzeglo i trzymaj ta kontrolka zacznie migac policz ile razy mignela i napisz tu

Więc tak jak mówiłem zacznie sie praca zaczną sie problemy :)

Słuchaj zrobilo sie tak ja wyżej pisałem, wcisnołem sprzegło czekałem aż zniknie. Po chwili znikła, nastepnie 1 raz mygneła i przestała swiecić. Co ciekawe puźniej robile jeszcze ok 2h i wszytko było wporządku.

jabyś mógł wyjaśnić o co chodzi z tymi mignieciami kontrolki byłbym wdzieczny.

Opublikowano

Miganie kontrolki sygnalizuje bład

w twoim przypadku komputer nie otrzymuje lub otrzymuje wielokrotny sygnał elektryczny od sterowania połbiegami

sprawdz moze polaczenie miedzy tymi urzadzeniami a jesli problem nie zginie to jest uszkodzony przelacznik od polbiegow

ja mialem to samo i rozebralem to pudelko przeczyscilem nasmarowalem i narazie dziala ale znowu mam inne kody bledow

mryganie 5 razy i 6 razy Jedno jest od połbiegow a drugie od spregła i sie boje zeby nie trzeba bylo robic skrzyni.

Opublikowano

Witam

Mam problem z case 5120. Wracajac od mechanika ktory robil mi sprzeglo zredukowalem bieg z 4 na 3 i cos strzelilo ciagnik zatrzymal sie nie chcial przez pewien czas jechac po minucie podjechalem jeszze troche i dalej to samo. Skonczylo sie ze siasiad przycholowal mnie. Nie dziala wspomaganie kierownicy biegi automatyczne jak i te normalne nei dizalaja. moge je wrzucac bez sprzegla. Pali sie kontrolka po lewej stronie. Jestem kompletnei zielony w tym temacie.

Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie,

Dzis odpalilem ciagnik jezdzi normalnie wszytsko dziala. Ten sam mechanik przyjechal wymontowal mi pompe i rozdzielacze nei meirzyl cisnienia nic. Przy napraawie sprzegla zmierzyl mi cisneinei na pompie wynioslo 18 atmosfer. Po wymontowaniu pompy byly jakies luzy na lozyskach wzial ja i rozdzielacz ma sie odezwac za tydzien.

Wsadzilem juz 6 tysiecy w remont owego sprzegla. Teraz ta pompa... jest ciekawie

Za kazda pomoc bede wdzieczny

Edytowane przez Setius