Polecane posty

Mariano126    0

Witam wszystkich jestem nowy na forum i równocześnie nowym użytkownikiem MF 3060 czytałem dużo na forum na temat EHR ale nie znalazłem odpowiedzi która pomogła by mi rozwiązać mój problem z EHR a jest on następujący po zapaleniu ciągnika i po przygazowaniu (włączenie ładowania) zaswieca sie dolna kontrolka EHR (opuszczanie) mimo iż przełącznik jest w pozycji neutralnej powiem jeszcze ze ta kontrolka swieci Ciągle nawet po zgaszeniu ciągnika nawet gdy przełącze na pozycje dzwigania zaswieca sie górna kontrolna ale swieci również dolna a podnośnik ani drgnie podnosnik mozna podnieś jedynie odpinająć przednią wtyczke od jednego z elektrozaworu a wciskająć recznie drugi które znajdują sie z tyłu ko lewego tylniego koła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PrzemoO    14

Skoro musisz odpiąć wtyczke to znaczy że masz zwarcie. Jeżeli zamienisz wtyczki stronami to pewnie Ci podniesie, ale uważaj bo cały czas będzie podawał ciśnienie mimo że podniesie się do końca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Gustlikus    1

Przewody co idą do elektrozaworów bym pierwsze sprawdził;) I w guzikach na błotniku i kablach do nich ;) pd prawa tapicerka są kostki 2 takie z 3 przewodami;) co idą z ehr do przycisków to weź je wypnij;) kolorów nie pamiętam;) rozumiesz schematy elektryczne?


Jeżeli potrzebujesz licznika do prasy, owijarki (nawet tych co oryginalnie nie mają) lub jakiś sterownik elektroniczny - pisz!
W miarę możliwości postaram się coś/znaleźć w zapasach lub wykonać (może być wymyślony od podstaw).
Ewentualnie udzielę rad jak coś naprawić elektrycznego/elektronicznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mariano126    0

Troche odczytam bo nawet sobie takie schematy załatwiłem bo jak bym sobie nie poradził to dam elektrykowi niech szuka co i gdzie jest nie tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mariano126    0

Posprawdzałem wszystkie przewody i wszystko jest w porządku ale rozebrałem cały panel EHR i odkryłem ze w skrzynce z napisem HITCHTRONIC jest przepalona jedna scieżka wiec ją zlutowałem złożyłem wszystko i sprawdzam no i teraz świecą obie diody od EHR naraz i teraz już naprawde nie wiem co robić ???

:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mariano126    0

witam ponownie tym razem z dobrymi wieściami :D udało mi sie wszystko naprawić po konsultacji z mechanikiem z serwisu okazało sie ze jest uszkodzony moduł HITCH-TRONIC chwilowo miałem podnosnik spięty na krótko a moduł dałem do znajomego elektronika tydzien oczekiwania :unsure: i wszystko działa :D :lol:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KamilW    3

U mnie wystąpił nagle problem. EHR w ogóle nie reaguje, do wyłącznika góra/dół prąd dochodzi i z niego wychodzi. Żadna kontrolka od podnoszenia ani od opuszczania się nie zaświeca, czyżby to ten moduł?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kravter    37

a odkrecales taki dekiel nad zaczepem z tylu i tam sa 2 przyciski?? opuszczanie i podnoszenie a na blotniku nie jest wcisniety przycisk??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
artur2524    0

Witam

 

U mnie pojawił sie problem z UHR w massey ferguson 6160 nie podnosi ze srodka ani z przycisków na błotnikach dodam ze stało sie to nagle do konca pracowałe i nastepnego dnia juz nie działał bezp sprawdziłem sa sprawne co moze byc przyczyna Dodam ze swieci prawy wykrzyknik koło panelu sterowania podnosnikiem prosze o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
b0gdan    88

czyli EHR nie wykazuje błędów. Zapewne jakieś przerwanie obwodu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
b0gdan    88

niestety nie dysponuje takimi materiałami... ale na forum są osoby które takową wiedzę posiadają, może odwiedzą ten temat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dymek333    2

Witam u mnie w MF 6280 też jest problem z EHR, działąją tylko przyciski w błotnikach i z tyłu kabiny po prawej stronie (awaryjne) a dioda pod wykrzyknikiem wysyła 2 krótkie sygnały ... Ma ktoś morze schematy błędów EHR albo wie co to morze być ??? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
b0gdan    88

dwa krótkie sygnały? w takiej sytuacji to uszkodzony elektrozawór, ale objawy zupełnie nie pasują

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    651

Korbanek sprzedał bardzo mało tych ciągników w Polsce. Ciężko bedzie dotrzeć do opisu kodów błędó. Gdzieś mam opis do serii 42xx ale czy to to samo nie wiem. B0gdan dostałeś do ciągnika przy zakupie opis do serii 54xx?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
b0gdan    88

Nie :) Serwisant podał mi kilka podstawowych kodów, ale mówił że jak jest jeden pierwszy to już jest poważniejsza (kosztowniejsza imprezka :) )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    651

Z tego co pamietam to w serii 42xx było jedno długie a potem ileś tam krótkich. To pierwsze długie lub dwa długie itd oznaczały jakąs tam grupe usterek a nastepnie krótkie sygnały konkretną rzecz. Ciekawe czy kody w tych seriach są takie same? raczej wątpliwe. W serii 42xx na panelu ehr podawane też są kody błędów rewersu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
artur2524    0

witam ehr dalej nie działa i teraz przestał działc mi szybkościomierz a wykrzyknik jak swiecił tak swieci

sprawdziłem jeszcze raz bezp i maja napieci czy mogły uszkodzic sie zegary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KamilW    3

Czy któryś ze specjalistów od MF z tego forum podjął by się naprawy panelu EHR?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez MasseyFerguson3635
      Witam, posiadam ciągnik MF 3635 1994 rok ze skrzynią dynashift, podczas orki jeździłem na biegach 3 i 4, podczas wyjazdu z pola chciałem przełączyć na bieg 1 lub 2, niestety oba są zablokowane nie da się ich wbic, wajcha zmiany biegów nie daje sie przełączyć, nigdy wcześniej nic takiego nie miało miejsca. Miał ktos podobny problem lub wie co mogło sie uszkodzić?
    • Przez pitraszek1
      witam mam problem z mf 3080 zepsuł się uszczelniacz na siłowniku od podnośnika , siłownik został wyjęty waż który idzie do tego siłownika został zaślepiony parę razy nim jeździłem i wszytko działało ale gdy podłączyłem siłownik nie działają hamulce (w ogóle nie dochodzi olej do pompki hamulcowej)  siłowniki cały czas się zapowietrzają  i wspomaganie działa dobrze gdy się nim powoli kręci ale gdy chce szybciej skręcić to nie mogę bo ciężko idzie , nie wiem co to może być bo  przed  tym jak podłączyłem ten wąż od siłownika wszystko działało i teraz nie wiem czy poszła pompa czy wszystko się zapowietrzyło jeżeli tak to jak to odpowietrzyć , i jeszcze zauważyłem że gdy podnoszę podnośnik i jednocześnie skręcam to wspomaganie zaczyna działać gorzej ale gdy siłownik stanie wszytko jest dobrze miał ktoś podobny przypadek 
    • Przez MichalP
      Mam kilka pytań co do silnika w tym ciągniku może ktoś mi podpowie.
      1. Gdzie na silniku jest tabliczka żeby odczytać dokładnie  wersje silnika ? 
      2. Miska olejowa - odkręciłem wszystkie śruby  i mam problem od strony skrzyni odchodzi trzyma się od strony napędu. (odkręcone jest 24 śruby) czy   jest jakiś myk żeby tą  miskę zdjąć? 
      Dodam tylko że  moja ma uszy  gdzie na innych zdjęciach poglądowych  ich nie widzę.  Może ktoś dysponuje jakąś instrukcją serwisową do tego silnika 
      3. Jakiej  firmy kupować   tłoki i cylindry ? 
       
    • Przez MARCIN306
      Witam może posiada ktoś kody błędów do massey ferguson był bym wdzięczny za pomoc 
    • Przez MARCIN306
      Witam mam problem z mf 8170 skrzynia biegów to ag250 problem polega na tym ze po odpaleniu i wrzuceniu biegu przez chwilę jest na wyświetlaczu bieg i się wyłącza na neutral jaka może być przyczyna proszę o pomoc
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj