Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na zachodzie i południu też .uja dzis pada, kropi jedynie od rana, a yebane pseudo "prognozy" od piątku prześcigały się w sumach opadowych, od 12 do 32 u mnie.

Opublikowano (edytowane)

U nas zaczęło kropić. Stalerzowalem wszystko jednak. Gdzie glina, to tyle, że ściernisko podcięte, gdzie lzejsza ziemia, to bez tragedii - w jednym miejscu lepiej i głębiej, w drugim płycej, w jednym słoma praktycznie całą przykryta, w drugim trochę jest na wierzchu. Ale myślę, że ogólnie jak ma padać, to lepiej niech ta skorupa będzie zerwana. U nas zapowiadają generalnie tydzień z deszczem, ale jak dużym, to ciężko powiedzieć - dziś np kropić, a według jednej pogody ma nie padać, według drugiej ma nie padać, a według trzeciej ma spaść 14mm 

IMG_20240909_185510063_copy_1305x734.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Z kopalni Radkowid podane w ogłoszeniu , tylko cena magiczna 1200 zł za patelnie 🙃 albo jakaś lewucha albo nie wiem co, chyba na próbę auto zamówię 😅 kiedyś w galerii było zdjęcie podobnego, nawet znalazłem 

Screenshot_20240909-204600.png

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli faktycznie radkowit to dobry towar a zwłaszcza radkowit premium. Wielu użytkowników AF go stosowało i jest kilku którzy go dostarczają. Jeżeli faktycznie radkowit to polecam. 1200 to zależy jaka odległość od kopalni u mnie około 3500 jak nie wiecej

Edytowane przez gregory81
Opublikowano

Raczej żadna lewizna z kopalni nie wyjedzie, a na kopalni początkiem roku premium chyba 85zł za tonę kosztowało, więc już 2000 za patelnię. 

Te 1200 to chyba za transport 50 km za bramę🤣

Opublikowano

No nic, zamówię, mam zamiar wysiać tego jakieś 3 t na ha, tam na zdjęciu widać, że jest jak mąka więc powinien się dobrze rozpuszczać, a nie jak żwir jak to nie raz przywozili 😅 no i tak też pisali, że spoko towar, no zobaczymy co z tego będzie, raczej nie zaszkodzi 😅 mam zamiar rozsiać na orane, bo wcześniej niestety nie wyrobiłem się, z resztą nie miałem wyników ze stacji chemicznej 

1 minutę temu, Agrest napisał:

Raczej żadna lewizna z kopalni nie wyjedzie, a na kopalni początkiem roku premium chyba 85zł za tonę kosztowało, więc już 2000 za patelnię. 

Te 1200 to chyba za transport 50 km za bramę🤣

No powiedział mi 1200 w moje strony 😅 także nie wiem, nie mam pojęcia co to może być, wyżej wrzuciłem zdjęcie z galerii AF i z ogłoszenia, wygląda podobnie, auto zamówię, zobaczymy co to za towar, mam zamiar dać tak do 3t/ha

Opublikowano

A ty myślisz że dostaniesz towar jak na zdjęciu?

Nie żartuj.

Dzwoń i pytaj czy będzie faktura, wydruk z wagi i certyfikat.

Dziś nie ma wapna w tej cenie z transportem

Opublikowano
4 minuty temu, lexiflexi napisał:

No nic, zamówię, mam zamiar wysiać tego jakieś 3 t na ha, tam na zdjęciu widać, że jest jak mąka więc powinien się dobrze rozpuszczać, a nie jak żwir jak to nie raz przywozili 😅 no i tak też pisali, że spoko towar, no zobaczymy co z tego będzie, raczej nie zaszkodzi 😅 mam zamiar rozsiać na orane, bo wcześniej niestety nie wyrobiłem się, z resztą nie miałem wyników ze stacji chemicznej 

No powiedział mi 1200 w moje strony 😅 także nie wiem, nie mam pojęcia co to może być, wyżej wrzuciłem zdjęcie z galerii AF i z ogłoszenia, wygląda podobnie, auto zamówię, zobaczymy co to za towar, mam zamiar dać tak do 3t/ha

A z jakiego regionu jesteś? Tak jak użytkownik wcześniej pisze dobrego towaru za darmo nie ma. U mnie 25 t z cukrowni ok 40 km to sobie liczą 2 tyś. 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

A ty myślisz że dostaniesz towar jak na zdjęciu?

Nie żartuj.

Dzwoń i pytaj czy będzie faktura, wydruk z wagi i certyfikat.

Dziś nie ma wapna w tej cenie z transportem

Rozumiem, tak zrobię, myślę, że jak nawet by przywiózł, to jak już to nie miałoby dużej ilości składników, wiec zaszkodzić nie powinien, może to jakiś odpad jest 

Przed chwilą, gregory81 napisał:

A z jakiego regionu jesteś? Tak jak użytkownik wcześniej pisze dobrego towaru za darmo nie ma. U mnie 25 t z cukrowni ok 40 km to sobie liczą 2 tyś. 

Lubelskie 

Kolega @ZELKOW pisał pod zdjęciem, że brał coś takiego i mówił, że spoko 

Opublikowano

Ile km od Radkowic?

Ja 120km i ostatnio  135zł/t netto za premium.

25km ode mnie parę lat temu w kopalni piasku znaleźli pokłady kamienia wapiennego .

Mielonka 0-2mm na kopalni 40 albo 45zł i 300-500 transport.

Za te 1200 w lubelskim  to może ziemia spod sortownika ziemniaków🤣. Będzie to pył i jak z lessów to i do radkowitu podobne🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Ile km od Radkowic?

Ja 120km i ostatnio  135zł/t netto za premium.

25km ode mnie parę lat temu w kopalni piasku znaleźli pokłady kamienia wapiennego .

Mielonka 0-2mm na kopalni 40 albo 45zł i 300-500 transport.

Za te 1200 w lubelskim  to może ziemia spod sortownika ziemniaków🤣. Będzie to pył i jak z lessów to i do radkowitu podobne🤭

No i wychodzi te 1200 za mielonke, bo z czego mówił gość to jest właśnie ta mielonka. No nic, zobaczę, jutro zamówię, nie jest to jakiś duży pieniądz, choć na drodze nie leży,.dam znać co to i jak to się sieje 

Opublikowano
14 minut temu, lexiflexi napisał:

A jeżeli to coś innego to co wtedy, może zaszkodzić? 

6 minut temu, lexiflexi napisał:

No i wychodzi te 1200 za mielonke, bo z czego mówił gość to jest właśnie ta mielonka. No nic, zobaczę, jutro zamówię, nie jest to jakiś duży pieniądz, choć na drodze nie leży,.dam znać co to i jak to się sieje 

Chłopie, jeśli nie dostaniesz tych kwitów o których Agrest mówił, czyli faktury, certyfikatu i wydruku z wagi z kopalni to odpuść sobie ten szwindel. Zaszkodzisz sam sobie wydając 1200zł za nie wiadomo co i kolejne złotówki na rozsiewanie nie mówiąc już o straconym czasie. 

Opublikowano

Ponawiam pytanie, ile km do kopalni?

Nie ma charytatywnej działalności.

Na kopalni radkowit 0-2 chyba 50zł. 25tx 50 to 1250. 100km niechby na powrocie to minimum kolejne 500.

Mogą też to być zmiotki z placu o różnej frakcji jako podsypka pod kostkę.

Ale daj zdjęcie jak dojedzie

Opublikowano

Akurat to nie jest ani zwykły radkowit ani premium, to wapno po odsiewie z kamienia(tłucznia) z Radkowic , z reaktywnością to tam ciężko powiedzieć jakie jest bo sporo kamyka w nim nie zmielonego a to wapno co jest sypkie ma 26% I 5% magnezu także spora różnica według premium ale nie wiadomo ile jest tego pylistego w tym, ten co to dostarcza to z firm które budują drogi ma za darmo jako odpad

Opublikowano
2 godziny temu, ZELKOW napisał:

Akurat to nie jest ani zwykły radkowit ani premium, to wapno po odsiewie z kamienia(tłucznia) z Radkowic , z reaktywnością to tam ciężko powiedzieć jakie jest bo sporo kamyka w nim nie zmielonego a to wapno co jest sypkie ma 26% I 5% magnezu także spora różnica według premium ale nie wiadomo ile jest tego pylistego w tym, ten co to dostarcza to z firm które budują drogi ma za darmo jako odpad

Właśnie mi mówił dokładnie to samo, zamówiłem dziś, w tym tygodniu ma być, powiedział mi też, że w mojej okolicy woził nie dawno, wiem gdzie, także podjadę i zobaczę co to za towar