Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słoma z pszenżyta pocięta z wapnować i talerzówa a przed orką mocznik [ o.k. września] czy odwrotnie teraz mocznik a potem wapno. Wapno węglanowe nordkalk ok 4t/ha.

Opublikowano

Coś z ta ceną nie tak no chyba ze workowane. Wapno ogólnie ok. Ładnie rozdrobnione i wysoka reaktywność. Od siebie polecam.

Tak, workowane. Nie widziałem na własne oczy ale sypkie chyba. Problem z rozsianiem pewnie, co sądzicie?

Opublikowano

pod kielcami jest jedna kopalnia czy więcej ktoś się orientuje ? bo będę mieć wapno magnezowe znajomy ma przywieźć i ponoć 32 wapnia i 12 magnezu z tego co mówi z badan wyszło 

Opublikowano

Jeżeli do mnie było pytanie to Osadkowski Świdnica smile.png

dzięki za odp.

jakie rozdrobnienie ma agrocarb i czym to najlepiej rozsiewać?

Opublikowano (edytowane)

Zakupiona rozdrobiona kreda z mielnika - 25 ton, 1350 brutto + 500 zl transport, ok 90 km w jedna strone. Wilgotność poniżej 20%.

Edytowane przez ahten
Opublikowano

Mam do rozsiania 27 t wapna węglanowego tylko jest tak sucho że nie dam rady wymieszać go z glebą poza lżejszym kawałkiem, jak rozsieje to może to wapno sobie leżeć na wierzchu i czy ewentualna orka siewna będzie błędem bez wcześniejszego wymieszania?

Opublikowano

Tak, ujeździsz perz a na randapie przecież pisze ile liści powinien mieć perz. Po przejechaniu kołem, jeszcze tak gęsto jak przy siewie wapna to liści za wiele mu nie zostanie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość tess
      Przez Gość tess
      Proponuję założyć nowy wątek FORUM -  wrzucajcie na tagu ciekawostki dotyczce naszych pięknych ogrodów-  krzewów,kwiatów itd. aż po architekturę ogrodową - zdjęcia mile widziane:)

• Przez AGRObombula
      witam mam pytanie czy moge pozypać wapmag wiosną na oziminy a dokładnie na jęczmień czy mo powstań negatywne skutki jakię albo pomoże ktos już zwas takie coś na wiosne na oziminy zastosował
    • Przez miziapyzia
      Witam tak jak w temacie . Czy mogę mieszać stymulator wzrostu z mocznikiem i w jakich dawkach ?
    • Przez AleksandraMOA
      Witam.
      Uprawiam ogórka szklarniowego w namiocie 7m×30m ale mam bardzo duży problem z przędziorkiem. Nie mogę siebie z nim poradzić. W poprzednim sezonie próbowałam walczyć z nim używając Ortusa ale były bardzo słabe efekty.
      Czy macie jakieś sprawdzone środki/sposoby na pozbycie się przędziorka? 
      Czy macie jakieś sposób na mdlejące liście (słyszałam, że są preparaty wapniowo-krzemowe, które pomagają)? 

• Przez MichalRol999
      Witam, może ktoś doradzi, po jakim czasie od zastosowania herbicydu mogę rozsiać nawóz? W tym roku nieco się spóźniłem z wiosennym opryskiem na chwasty, wiem też że druga dawka powinna być w pszenicy już wysiana, ale miałem awarie ciągnika stąd opóźnienie.  
  • Dodaj nową pozycję...
v