Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
używany mido http://otomoto.pl/ur...ido-A75964.html

po paru miesiącach sprzedawać ciągnik?

Szkoda że nie podał powodu dlaczego sprzedaje, choć znając życie pewnie wziął na kredyt a teraz nie ma pieniążków na spłatę.

Znam parę przypadków co po kupiło nowych sprzętów a potem komornik wszystko zabierał <_< .

http://otomoto.pl/bizon-dynamic-z-115-turbo-3b-hydrostatic-podobny-do-rekord-bs-A75090.html

Ładny i nawet tani :D .

Opublikowano

To jest moj kombajn i chyba wiem co leje do baku. Chcesz to przyjedz. Jak znajdziesz choc krople w baku opału to daje ci cały kombajn za darmo. To jak???

Opublikowano

co się tak napinasz? człowieku... nie wiedziałem że tamten zbiorniczek jest czerwony.. a ty się zagotowałeś jak bym Ci matkę i ojca zasztyletował...

Opublikowano (edytowane)

czemu uwazasz ze ktos sie pomylil z turbo?? przeciez jest pod ta oslona turbo bo idzie przewod ssacy dla picu raczej on nie jest

Edytowane przez wojtas972
Opublikowano

Tego ursusa na tym temacie już kilka razy widziałem, rzeczywiście jest lalka ale nikt rozsądny nie wywali tyle złotówków za technologie z lat 70-tych, za te kase można kupić 10letni zachodni traktor o tej samej mocy

Opublikowano

Tu nie chodzi o to czy zachodni czy polski ale głównie o wiek, wszystkiego napewno nie wymienili a jakość nowych części nawet tych "oryginalnych" pozostawia wiele do zyczenia. Mimo, że ciągnik naprawde jest zrobiony perfekcyjnie i nawet bym uwierzył w to co piszą o wymianie to i tak ze wzgledu na uraz w stosunku do jakości zamianników nie skusiłbym sie, bynajmniej nie za te cene, zresztą Prow ruszył teraz na dobre więc wątpie czy ktoś mając do wyboru nówke i ten okaz pomyslałby inaczej niż ja.

Opublikowano

ten 1224 jest chyba najczęściej linkowanym traktorem w tym temacie

na allegro wystawiony jest już od roku a mimo to nikt się jeszcze nie skusił, to pokazuje że nie warto próbować zarabiać na takim remontowaniu ciągników :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v