Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem dzisiaj oglądać dwa siewniki 2.5 m amazone jak nowe w orginale, praktycznie zero rdzy: pierwszy to D4 a drugi D7. Nie ma ich w ogłoszeniu bo kolega przywiózł je z Niemiec i czeka aż się zdcyduje. D4 ma z tyłu grabki D7 nie ma, obydwa mają: znaczniki i rolki do wysiewu drobnonasiennych, skrzynki-pojemniki na próbę kręconą, nie posiadają ścieżek. D7 to 1996 rok 

Który według Was lepiej wybrać i dlaczego ? ;)

Lepszym siewnikiem jesst D7 z D4 daj sobie spokój to bardzo stary model,poszukaj sobie modelu z grabiami bo części do tych siewników są drogie,a i nie wszystkie mają możliwość założenia grabi.Ciekawe też z kąd kolega wie że siewnik jest z 1996 roku,amazonki nie mają tabliczek znamionowych tylko kolejny nr i nie słuchaj stwierdzeń że pierwsze cyfry to rok produkcji ,bo mój siewnik byłby z 1939 roku.

Na stronie amazona można poczytać o historii maszyn D7 to lata 80 a D8 90.Zwróć uwagę na stan aparatów wysiewających czy są całe i nie wytarte,redlice mają być też ostre nie starte,lakier nie ma znaczenia siał będzie i zardzewiały. 

Opublikowano (edytowane)

http://olx.pl/rolnictwo/ciagniki/tomaszow-mazowiecki/#from404 Ogłoszenie zetora 7745 z turem za 39 tyś. ukazało się dzisiaj o godz 11:08 wszedłem na olx o 11:28 ogłoszenie niedostępne :o ktoś sobie jaja robi czy handlarz go zarezerwował a właściciel usunął ogłoszenie ? :D Cena bardzo dobra gdyby miał  dokumenty a nie wiem bo nawet nie zdążyłem przeczytać ogłoszenia :D

http://olx.pl/oferta/agregat-uprawowy-poscierniskowy-2-40m-stan-bdb-lodz-CID757-ID7wo71.html#b10656ccb1 Dobra cena ;)

Edytowane przez rafto
Opublikowano

Sąsiąd wystawił przedwczoraj wieczorem Zetora 7245 chciałem go tacie pokazać wczoraj koło południa i już go nie było... Cena to 33500zł. Stan ładny blacharsko mechanicznie zjechany już... Byłem dzisiaj u niego rano to ludzie potrafili dzwonić po 22.00 o 9tej rano już był sprzedany...

Wie ktoś gdzie można kupić całą kompletną szybę (5 śrub) z mocowaniami do siłowników do Renault z kabiną TS ? Szukam już długi czas i nigdzie nie mogę znaleźć...

Opublikowano

Sąsiąd wystawił przedwczoraj wieczorem Zetora 7245 chciałem go tacie pokazać wczoraj koło południa i już go nie było... Cena to 33500zł. Stan ładny blacharsko mechanicznie zjechany już... Byłem dzisiaj u niego rano to ludzie potrafili dzwonić po 22.00 o 9tej rano już był sprzedany...

Wie ktoś gdzie można kupić całą kompletną szybę (5 śrub) z mocowaniami do siłowników do Renault z kabiną TS ? Szukam już długi czas i nigdzie nie mogę znaleźć...

Jak byś miał Zetora na które tak narzekasz to szybę kupił byś w każdej agromie a jak masz Renie to masz kłopot z byle pierdoła to jest własnie ta wyższość Zetorów nad Renia i innymi zachodnimi a do tego jeszcze ceny tych czesci

Opublikowano

wojtal24 dla Twojej wiadomości... Szybe żebyś wiedział że kupię w każdej agromie, siłowniki też... Kupiłem bez szyby i nie ma mocowań... Czy to do Zetora czy do innego z takimi blachami byłby problem... Miałem Zetora w takiej kabinie - > http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/458995-zetor-8145/

Kabina niczego sobie ale nigdzie w katalogach nie występowała więc o częściach do niej można było sobie pomarzyć jedynie... Szyby bocznej dolnej nie kupiłem i docinałem plexie

Opublikowano (edytowane)

luke16 u mnie w promieniu 30 km jest co najmniej 6 firm co robią szyby do ciągników. Robisz sobie szablon, i jedziesz i dorabiają w jakim chcesz kolorze i czy prosta czy gieta ale do większości ciągników zachodnich już mają szablony gotowe. Ja do Fiata dorabiałem 5 szyb, uchwyty sobie kupiłem uniwersalne na allegro, jak i tulejki z podkładkami co dajesz przez szybe, zaznaczylem w szablonie gdzie i jakie mają byc otwory i w ciągu 5 dni mialem do odebrania szyby zahartowane z atestem.

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano

co  to  za  przyczepa?

http://olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-6-t-stan-bardzo-dobry-CID757-ID7U2df.html#d679829be2

przy  takiej  skrzyni  i  tej osi  łatwo to  wywrócić  chyba ......

http://olx.pl/oferta/sprzedam-CID757-ID82z3H.html#d679829be2

odnośnie przyczepy z drugiego linku. mam taką na kolach 9-16, burtę prawą i tyłek opuszczam, wchodzi 14 balotów 120, wbrew pozorom nie jest wywrotna, bardzo lekko się ciągnie. ma orginalne takie patenty do opuszczania burt na bolce, nie trzeba łańcuszków. wywrot na 2 strony, moja ma ręczną pompkę dodatkowo, w razie czego można wywrócić bez ciągnika. hamulce najazdowe. na podwójne burty spokojnie można sypać pszenice, bez problemu wytrzyma. a dodam że wysokość paki jest na poziomie rozrzutnika 3t

Opublikowano (edytowane)

Przede wszystkim ma on 75 KM, a nie 82. Jest to praktycznie jeszcze Ford.

http://konedata.net/...it/ford5640.htm

Ludzie w ogłoszeniach często dodają mocy. Tylne koła niestandardowe w tym z ogłoszenia.

A czy do tego typu maszyn dostępne są jeszcze części?

http://wymieniajmy.p...charka-bialorus

Są dostępne na pewno do samego ciągnika (Jumz), nie wiem jak z osprzętem budowlanym i hydrauliką bo to już wychodzi całkowicie z użytku.

Szczerze odradzam jakiejkolwiek koparki tego typu bez napędu 4x4...

Edytowane przez Kaszlak79
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v