Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawa jest ta prasa, bo takiej na zaczepie obrotowo-skrętnym jeszcze nie widziałem. Ale niestety robi baloty o szerokości tylko 90 cm i ma bardzo wąski podbieracz, więc zapomnij o prasowaniu słomy nawet po bizonie... najlepiej będzie się nadawała do zwijania trawy i siana na ciasnych łąkach, bo ma mały promień skrętu :)

Tak takie balo9ty to bym chciał by weszły to chlewa mi :lol:

Opublikowano

Witajcie

Znalazłem dość ciekawe ogłoszenie na w/w stronie i ciekawi mnie wasze zdanie badz kogos z okolic Łowicza bądz z z tego miasta możliwe ze juz byliście na miejscu i przekonaliscie sie ze niE WARTO !!

Prosze o odpowiedzi bywalca na miejscu i kilku słoow na jego temat bo ja mam troszke drogi przed sobą (ponad 300km)

http://otomoto.pl/mt...1wl-A29109.html

Zaznaczam prosze o odpowiedzi wylacznie osoby widzące badz znajace ten egzemlarz

Opublikowano

Witajcie

Znalazłem dość ciekawe ogłoszenie na w/w stronie i ciekawi mnie wasze zdanie badz kogos z okolic Łowicza bądz z z tego miasta możliwe ze juz byliście na miejscu i przekonaliscie sie ze niE WARTO !!

Prosze o odpowiedzi bywalca na miejscu i kilku słoow na jego temat bo ja mam troszke drogi przed sobą (ponad 300km)

http://otomoto.pl/mt...1wl-A29109.html

Zaznaczam prosze o odpowiedzi wylacznie osoby widzące badz znajace ten egzemlarz

kolego ja go nie widziałem ale to ma handlarz wiec dla mnie taki ciągnik odpada niestety :D ja nie mówie że handlarze mają same graty ale ja jednak wole kupić ciągnik od rolnika z podwórka ;)

Opublikowano

kolego ja go nie widziałem ale to ma handlarz wiec dla mnie taki ciągnik odpada niestety :D ja nie mówie że handlarze mają same graty ale ja jednak wole kupić ciągnik od rolnika z podwórka ;)

I tu się mylisz bo rolnik rolnika prędzej oszuka niż handlarz. Handlarz chce zarobić a rolnik chce się pozbyć sprzętu bo się np psuję. Oczywiście są wyjątki w postaci rolników wymieniających np stary dobry sprzęt na nowy czy inny i lepszy. To samo tyczy się handlarzy, nie wszyscy są uczciwi.

Opublikowano

każy cie może oszukać

sam widzisz co bierzesz a po drugie w umowie jest punkt "stan techniczny pojazdu jest mi znany"

raz kolego trafisz dobrze a drugi gorzej taki urok kupowania uzywanych pojazdów i nie tylko :D

a zresztą nowe też sie psują tyle że mają gwar ;)

Opublikowano

kolego ja go nie widziałem ale to ma handlarz wiec dla mnie taki ciągnik odpada niestety ;) ja nie mówie że handlarze mają same graty ale ja jednak wole kupić ciągnik od rolnika z podwórka :(

Wszystkie ciągniki które mamy obecnie są od handlarza i wolimy kupić od niego niż od rolnika który podczas negocjacji denerwuje się że pokazuje mu się co jest nie tak w ciągniku i mówi mu się żeby opuścił na to co trzeba naprawić a on zdenerwowany odchodzi od zainteresowanego i idzie do obory łapie za taczkę i wywozi obornik który lata na wysokość stropu w oborze aż strach potem próbować dalszych negocjacji (miałem taki przypadek) :D lub inny który mówi że tyle zapłacił i musi tyle wziąć choć maszyna nie jest warta tej ceny ,nie mówię że wszyscy tak sprzedają ale zdążają się takie przypadki.

Są tacy handlarze którzy nawet nie myją sprzętu który sprzedają tylko jaki przyjechał taki jest wtedy każdy może zobaczyć co kupuję, a na rolnika który nie wypucował maszyny trudno trafić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v