Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki spokojnie, każdy wystawia cenę jaka mu pasuje i to jego prywatna sprawa. Więc się nie denerwujcie bo przecież to forum nie służy do tego żeby się obrażać ale żeby coś się dowiedzieć ewentualnie jak w tym dziale sprzedać lub coś kupić i nie warto zaśmiecać forum takimi bzdurami.

Opublikowano (edytowane)

Niech kolega najpierw oprzytomnieje z taką ceną... ;)

http://otomoto.pl/ursus-delux-1614-A370654.html

niedawno stała na ładnych pirelkach i z obciąznikami z przodu za 54 tys... ;) a teraz ogołocili ją i jeszcze ta skrzynia 3 biegowa z uszkodzonym żółwiem ;) i jeszcze tyle kasy...

Edit:

http://otomoto.pl/ur...24-A370646.html

znalzały się i oponki... ;)

http://otomoto.pl/ur...14-A370656.html

oraz obciązniki... ;)

Edytowane przez FINN
Opublikowano

w górach nie idą takie duże ciągniki to i stara się sprzedać na cześci... sam się przymierzałem do tej 1614 jak była jeszcze w komplecie , ale za daleko było z transportem bo przeszło 650 km w jedną strone... :(

Opublikowano

@marcin349, szukam 1614 na 4 skrzyni, lub 1224 turbo oczywiście tylko i wyłącznie w gre wchodzi eksportowe wersje. Ale coś dobrego to trudno znaleźć... jak ładny to na łysych oponach i za majątek... a jak wiadomo , do 150 km zwykłych radialek nie bede zakładał...

ale teraz zastanawiam się nad tym:

http://tablica.pl/oferta/ursus-1614-silnik-i-pozostale-czesci-ID3BHGz.html#78785586e3

co mam dokładać 10 tyś na opony do kupnego, to dołożę do swojego i obejdzie się bez kredytów i będe wiedział co mam :)

Opublikowano

@FINN Po twoich postach widzę że Ty byś chciał ciągnik za darmo i jeszcze żeby opony nówki były...Czepiłeś się tych eksportówek jak nikt...Ja rozumiem że lepsze są ciągniki, ale im większa radość,tym krócej trwa...jak to mówią... Przy wyborze ciągnika czy kombajnie to nie można się zbytnio kierować oponami.My kupiliśmy 1214 za 20 tyś technicznie sprawny 100% Tylko wizualnie nie było za dobrze...Oponki przód tył łyse(na śniegu i w błocie-latanie bokiem :D ). Opony komplet prawie 5 tyś.Tył Mitas, przód pireli.Po za remontem skrzyni w tamtym roku nic się nie dzieje...A taki handlarz wystawi ciągnik za 45 tyś bo z dani.Kupiłbyś krajowy,też by chodził! :) No ale jak chce sie kupić i najlepiej nic nie robić no to wybacz.... dużo jest takich gospodarzy co na paliwo nie mają i wiecznie narzekają że trzeba robić...Bierzesz się za gospodarkę to miej świadomość że maszyny trzeba mieć w stanie dobrym.Jest zima odłożyłeś sobie trochę kasy na remont, wjeżdżasz ciągnikiem na warsztat i wymieniasz to co jest niedobre.I później ileś lat jest spokój.A nie jak ty...a ty nawaliło i trzeba robić i już zły że nawaliło, miało prawo nie jest nowe...

Ten Kadett to nie jeździ tylko lata :D

Opublikowano

@locke eksportowe wersje są dużo lepiej wypasione, do tego często zadbane, bo przykładowego duńczyka czy fina stać na fachowy serwis, odpowiedniej jakości oleje, jest dużo zalet w takich sprowadzanych ursusach. Tylko że handlarz musi zarobić, więc kombinuje, im więcej wykombinuje tym lepiej zarobi. Jedyny sposób to nie brać od handlarza cwaniaka, tylko samemu szukać bezpośrednio od rolnika. No i Ty mówisz o ciągniku za 20 tys a nie za 50 tys. czyli masz dwa w cenie jednego

Opublikowano

Finn nadawałbyś się do pisania bajek dla dzieci. twoje idealistyczne nastawienie ociera się o fikcje i utopię, czas się obudzić ! Chcesz kupić ciągnik starszej daty ale najlepiej gdyby był nie używany, miał nowe opony z górnej półki, pirelli bo ty na innych jeździć nie będziesz...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v