Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapomniałeś o istotnym fakcie że 99% handlarzy to oszuści. Żeby coś sprzedać i zarobić potrafią zatuszować poważną awarię która wyjdzie po kiilku godzinach. Wiem coś o tym, naprawa liczona w tyś zł.

Opublikowano

Handlarz też człowiek też chce zarobić , jak każdy z nas.

sadzisz że on jest handlarzem za 11.500 oddaje, a za ile można kupić coś takiego skoro mówisz że on na tym zarobi? prosze o odpowiedz i cz coś takiego nadaje sie do obornika?

Opublikowano

oj kolego kolego... ten post był nawiązaniem do wcześniejszej dyskusji wystarczyło z 4 posty do góry przeczytać ....

Opublikowano

Karolku akurat tu nie mówiłem o tyn Bobkacie <_<

Tym Bobkatem to co najwyżej można sieczke spod lody przegarnąć :)

przecierz ma 300kg udzwigu to mówisz że nie da rady z obornikiem? dlatego tu piszę posty bo chcę się dowiedzieć czy da radę więc mówicie że nie?

Opublikowano

tay29 nie wiem skąd wiesz jaka tam skrzynia jest ale pewnie należysz do tych którzy nie preferują marki MF, a może sie mylę . Ciągnik jak ciągnik trzeba najpierw obejrzec na miejscu i zapoznać sie ze stanem faktycznym. Na pierwszym zdjęcu tył od jakiegoś SAME.

Opublikowano

kolego karllo dopytujesz jak by tu była mase speców w tym temacie... nie lepiej wejść w galerie poszukać użytkowników takiego sprzętu i się zapytać ?? A nie robić burdel w temacie o ciekawych aukcjach z allegro??

Opublikowano (edytowane)

Zamieściłem zdjęcie w galerii w New Holland

Będę wdzięczny za pomoc

Panowie proszę jeszcze o podpowiedź. Wiem, że w tych traktorach były skrzynie 12x12 mechaniczna, 24x24 - 2 półbiegi i 16x16 - 4 półbiegi, rewers mechaniczny.

Z dźwigni wynika, że pierwsza to rewers, druga biegi, trzecia to są biegi pełzające -dlatego chyba pracował w ogrodnictwie.

Tylko nie wiem jak się sterują tą skrzynią. Rewers mechaniczny to ze sprzęgłem, ale po co guzik, i zakres biegów od 1 do 8 to by znaczyło że 8 mechanicznych i na każdym połówka co daje 16, ale wtedy jest jedna połówka.

Proszę o informacje odnośnie tej skrzyni biegów jak również jak się nią operuje

Z góry dziękuje

Arek
Edytowane przez arkadian12
Opublikowano

andrejus i identycznie jest z ciągnikami... Bo kto by inaczej kupił ciągnik z zachodu który ma ponad 20 tys mth?? A takto skręci się na 7 i już inaczej się patrzy...

Opublikowano

Dlatego jak jedzie się coś kupić, najlepiej wsiąść inną osobę, znajomego. Nie tylko że będzie wiedział co i jak, ale też nie ulegnie swoistemu podnieceniu. Wiem co mówię, bo ostatnio szukaliśmy ciągnika- mnie się buźka już uśmiechała i bym się raz wpieprzył. Nawet jak się znasz, to możesz dać się ponieść emocją.

Opublikowano

Dokładnie, powinno się jechać obejrzeć ale bez kasy. później jechać na piwo, przespać się z tym i dopiero myśleć o kupnie. A tak poważnie to tak jak jeden facet przez telefon mi powiedział, po tym jak zadawałem milion pytań o stan ciągnika : panie zalej sopbie ciągnik do pełna i możesz go próbować w pługu cały dzień.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v