Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

aha czyli metoda na rumuna za piłę on chce 400zł ale po negocjacjach, dodam nieraz ostrych, rumun berze 120 zł :)  Panowie to są dobre traktory sam miałem 7211 przez 18 lat ale nie oszukujmy się nie za te pieniądze,  ok części tanie i wszystko ale za ta kasę wolę już pronara czy mtza, mocniejszy, przedni napęd, i większy udźwig już jest albo szukać czegoś z zachodu, kolega ma do sprzedania renault nie wiem jaki ale maska okragła 1999r silnik john deera i 10tyś mtg ale ładnie pracuje, moc 100km, minus to wolnossąca 6 ale widać że trwała i ceni 50tyś i nie oszukujmy się ale 7245 ma się do niego po prostu śmiesznie. Po prostu handlarze wykorzystują ludzi bo na zachodzie za ten ciągnik w życiu by nikt kasy tyle nie dał

qbas i to jest sprzęt którym można na blokadę jechać, przynajmniej za serca miastowych by złapał ;)

Edytowane przez zetorlublin7341
Opublikowano

Kolego ale weź sobie zobacz np. na traktorpool albo mascus jakie są ceny za zetora w niemczech - to się zdziwisz. Tam tak samo się cenią. Jak jest popyt to ceny trzymają. I tak jak ktoś wyżej napisał trzymają wartość. I nie mówie że nie masz racjii że ta renia lepsza. Ale założe się że jej wartość szybko dogoni wartość dużo starszego zetora.

Opublikowano

Ogólnie ceny maszyn w niemczech są spore dlatego że oni szanują maszyny i remontują na czas a we francji jest z tym różnie. Wiem bo kręciłem się za prasą i ceny w niemczech były takie jak w kraju więc by się nie opłacało a we francji połowa i dlatego wszyscy handlarze z tamtą ściągają. A ja kupiłem prase od rolnika blisko niemiec i wydaje się nie zkatowana w porównaniu do tych co ogłądałem

Opublikowano

Tu masz racje, maszyny z francji zawsze były najbardziej zniszczone. Ja ostatnio przywiozłem parę rzeczy z niemiec, ale nie z ogłoszeń w internecie. Trzeba wsiąść w auto i pojeździć.

Opublikowano

Z tego co się orjentowałem to w niemczech też można kupić okazje ale nie są one nigdzie wystawione na żadnej aukcji tylko trzeba negocjować na podwórku bo tak to od razu handlarze ,,kąski'' łapali i tyle. Ja kupiłem prasę od rolnika który  po nią sam jeździł około 100km i kupił ją od pierwszego właściciela i sprzedał ją tylko dlatego że kosił mokre łąki i tą prasą porobił 2 sezony i sprzedał bo kupił krone na tandemie.

Opublikowano

ładny jest ...trzeba przyznać.Jak ktoś szuka czegos takiego to wypłaci tyle.Są ludzie co maja kase i jak im się coś spodoba to płacą bez targowania.Nie raz miałem tak jak sprzedawałem ciagniki.....

No ładny ładny, odpicowany i w ogóle a co pod spodem to już nie wiadomo, no ale to już sprawa kupujących :)

Opublikowano

panowie jak ktoś ciemny i za 25 letni traktor daje ponad 60 tyś, gdzie nie oszukujmy się trochę lepszy może od 914 ale trochę to wiecie co śmiac się chce i gratulowac zakupu:)

Opublikowano

Tu nie chodzi o cenę, tylko o stan techniczny. Nawet 30-to letni ciągnik w dobrym stanie ma swoją cenę (oczywiście bez przesady), a i 5-cio letni złom nie ma wartości. Ja , jeśli sprzęt jest tego wart, biorę go, jeśli cena mi odpowiada. A znam takich, co cały dzień się potrafią kłócić o 1zł. Dzięki takim marudom często kupuję to, co mi sie podoba. Przyjeżdżam z gotówką, płacę tyle, ile gość konkretnie chce i jadę ze sprzętem do domu.  Można się tarogować, ale rozsądnie, czasami widać, że juz nie ma z czego "zbijać" i dalej się ludzie kłócą.

Opublikowano

Tylko że za 60tys możesz mieć o niebo lepszy ciągnik, to tak jak by ktoś za niezjeżdżonego żuka życzył sobie 20tys a za tyle kupisz VW T5 palącego połowę co żuk i dużo żwawszego

Opublikowano

No może nie aż tak ;) Sama kosiarka jak sprawdziłem nowa 2 900. Za 6 000 to zwykła 30tka w dobrym stanie bez papierów to realna cena, tu jest M-ka z stosunkowo dobrym rocznikiem i (podobno) małym przebiegiem. Ale raz, ze nie wiadomo czy to rejestrowane, nie ma kabiny, jak przebieg realny to wszystkie gumy sparciałe i nie nadąży człowiek wycieków likwidować po dobrym przepale. Gratka dla kolekcjonera, ale nie za taką cenę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v