Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czy stosuje ktoś z Was albo znacie kogoś kto sam zaprawia kupione nasiona rzepaku zaprawą od insektów np nupridem. Jesli tak to napiszcie czy jest efekt i czy polecacie.

stosowałem nuprid, nasiona w betoniarke i opryskiwacz plecakowy,,, rzepak był ok

Opublikowano

Panowie wybieram się po zakupy nawozów pod rzepak co byście polecili polifoskę 6 czy polidap.

Polifoskę liczyłem wysiać 350 kg, a polidapu nie mam pojęcia.

A może jakieś inne nawozy?

Opublikowano

Polifoska 6 ok, ale Polidap na pewno nie sam tylko np. polidap + sól potasowa. A ile soli potasowej i polidapu, tyle ile byś potasu i fosforu wprowadził za pomocą polifoski 6. Po przeliczaj sobie na spokojnie ilości składników, a nie w głowie i nie działaj pod presją sprzedawcy ;) 

Opublikowano

stosowałem nuprid, nasiona w betoniarke i opryskiwacz plecakowy,,, rzepak był ok

w jakich proporcjach? dawka? ile wody? 

czy podczas siewu nie było problemu?

Opublikowano

Na pewno do nawożenia rzepaku, z nawozów dolistnych polecam produkt Ekolist Rzepak: http://big-agro.pl/produkt/ekolist-rzepak/
Na rzepak dobry będzie też Maxibor 21 (dawki podane są w jednym ze zdjęć): http://big-agro.pl/produkt/maxibor-21/

Polecam również koncentrat doglebowy: http://big-agro.pl/produkt/germinator-sl-20l/ oraz NaturalCrop SL: http://big-agro.pl/produkt/naturalcrop-sl/

PS - przy zakupie rzepaku ozimego można dostać u nas 8% lub 5% rabatu na nawozy do rzepaku.

Na pytania do tych produktów chętnie odpowiemy :)

Opublikowano

178 brutto za 20 kg niemożliwa cena ;) u nas na www.big-agro.pl jest to cena podstawowa - do odważnych świat należy - zachęcam do negocjacji i zakupu większych ilości / korzystania z okresowych promocji itd ;)

Jeśli chodzi o nawożenie przedsiewne doglebowe to polecam nawóz NPK(CaO-SO3) 6-15-25-(4-15) w świetnej cenie 1190 (zakup całosamochodowy) - jest to mieszanka nawozowa fosforan amonu MAP + sól potasowa. Najlepszy fosfor. Dodatek siarki. Na wiosenne nawożenie polecam oczywiście Saletrosan 26 lub nasza unikatowa propozycja azot z siarką plus potas NK(SO3) 24-6-30 - świetne efekty w rzepaku, zbożach oraz na użytkach zielonych / lucernach stosując po każdym pokosie! Pozdrawiam.

Opublikowano

Weźcie przestancie z tymi nawozami donasiennymi które robia tylko pustki w portfelu i nic wiecej. Powiedzcie lepiej czy ma ktos jakis sprawdzony srodek zeby zaprawic nasiona rzepaku przed siewem przed smietka i innym robactwem?

Opublikowano

3,4 ml/1 kg nasion wg starej etykiety. My w zeszłym roku dodaliśmy jakiś plonvit do tego. Niestety zima sprawiła że 80% rzepaku wymarzło.

Tak wg starej etykiety

178 brutto za 20 kg niemożliwa cena ;) u nas na www.big-agro.pl jest to cena podstawowa - do odważnych świat należy - zachęcam do negocjacji i zakupu większych ilości / korzystania z okresowych promocji itd ;)

Jeśli chodzi o nawożenie przedsiewne doglebowe to polecam nawóz NPK(CaO-SO3) 6-15-25-(4-15) w świetnej cenie 1190 (zakup całosamochodowy) - jest to mieszanka nawozowa fosforan amonu MAP + sól potasowa. Najlepszy fosfor. Dodatek siarki. Na wiosenne nawożenie polecam oczywiście Saletrosan 26 lub nasza unikatowa propozycja azot z siarką plus potas NK(SO3) 24-6-30 - świetne efekty w rzepaku, zbożach oraz na użytkach zielonych / lucernach stosując po każdym pokosie! Pozdrawiam.

post-163701-0-49420500-1469971918_thumb.jpg

Opublikowano

Panowie co bedzie lepsze w zwalczaniu chwastow w rzepaku. Przedwschodowo 0.16l Command+ 1.66 Metazanex czy Powschodowo Navigator 0.33l + 1.66 Metazanex?? Po ostatnich ulewach wilgoc w ziemi napewno bedzie a zamierzam orac w nocy i siac od razu nastepnego dnia wiec wilgoci bedzie sporo . Chyba ze macie inne sprawdzone propozycje?? Samosiewy zboz chce razem z Toprexem dac na 4-6 lisc dlatego wydaje mi sie ze mieszanka z commandem byla by lepsza w tym przypadku tylko boje sie ze mi go przychamuje command

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie mam  zamiar posiac rzepak zimowy ale pytanie jest takie czy jak wiosna pryskalem pszenice  attrybutem 70 wg  czy jest sens siac ten rzepak czy on wzejdzie i nie zginie bo juz rozne opinie slyszalem czy moze lepiej sie wstrzymac z siewem z gory dziekuje za rady

Opublikowano

Panowie co bedzie lepsze w zwalczaniu chwastow w rzepaku. Przedwschodowo 0.16l Command+ 1.66 Metazanex czy Powschodowo Navigator 0.33l + 1.66 Metazanex?? Po ostatnich ulewach wilgoc w ziemi napewno bedzie a zamierzam orac w nocy i siac od razu nastepnego dnia wiec wilgoci bedzie sporo . Chyba ze macie inne sprawdzone propozycje?? Samosiewy zboz chce razem z Toprexem dac na 4-6 lisc dlatego wydaje mi sie ze mieszanka z commandem byla by lepsza w tym przypadku tylko boje sie ze mi go przychamuje command

zależy jakie masz chwasty.Jeśli dużo jest chabru i fiołka to druga opcja.Średnia presja chwastów to opcja pierwsza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v