Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest za wcześnie? Nie zrobią się takie karzełki?

Boję się żeby nie  zrobić więcej złego niż dobrego. Są miejsca że rzepak jest w fazie liscieni, bo było sucho i są piętrowe wschody. Co z taką rośliną,  która dostanie połowę dawki caryxa?

Opublikowano

To byl specyficzny rok bardzo ciepla zima u mnie kawalek rzepaku nie byl niczym pryskany na jesien i mimo to dal ponad 3t. Wybujaly byl po kolana na zime.  I wlasnie po owsie to bylo owies też byl po kolana w nim zimą siadl i nawet nie trzeba bylo pryskac go na chwasty. Mialo to isc do likwidacji bo slabo powschodzil a jednak kawalek zostawilem.

Opublikowano (edytowane)

Nie jest źle. Nawet było by dobrze gyby nie place gliny gdzie dopiero wschodzi, ale wschodzi. Tam gdzie powpadał głęboko największy.

20-30sztuk/m2 rzędy co 45cm można na rekord iść? Mieszaniec

Edytowane przez ansu
  • Root Admin
Opublikowano
ansu napisał:

Nie jest źle. Nawet było by dobrze gyby nie place gliny gdzie dopiero wschodzi, ale wschodzi. Tam gdzie powpadał głęboko największy.

20-30sztuk/m2 rzędy co 45cm można na rekord iść? Mieszaniec

Jak robal nie zezre to można robić rekordy na 25 30 sztukach

Opublikowano
1 godzinę temu, SawekBraczyk napisał:

Robale , mróz , grad , susza . powódz i nie wiem co jeszcze ..

Tego się nie boję. Boję sie że dziki ...

Właśnie, dziki  2 ha zaorały mi dzisiaj w nocy, normalnie jak po bombardowaniu . Na szczęście po rzepaku jeszcze pszenica nie zasiana. Trochę dalej gdzie było dużo słomy to najpierw trzeba będzie równać.

Uważajcie co piszecie bo kupili Pegzus od mosadu do inwigilacji obywateli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v