Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mozecie sobie kontraktowac  tak jak wam inspektor pozwoli  .... w moim rejonie tyle ile rok temu i nic wiecej buraka nie chcieli  a jakos nie wierze ze co roku  70-80 ton  bedzie tymbardziej ze odstawa a poczatek pazdziernika   pamietajcie ze jesli obcieliscie ha  to jest takie cos jak kara umowna za brak burakoów

Opublikowano

a co to inspektor? władza wykonawcza? robią rolnikom wode z mozgów.. narzucaja ci za biurka  plon na polu i wciskaja byle jakie nasiona. kontraktujesz tony a nie hektary i z ton masz sie wywiązac... jakbym siał ich hektary to bym do tego interesu dokładał

Opublikowano

E sorry że dupe zawracam, ale mam pytanie bo nas w fasoli naszła myśl,
Czy do środków doglebowych dajecie adiuwanty na olejach takie jak olejan albo olbras? Jaki jest efekt? Bo nie wiem czy takie środki jak Grounded są warte swej ceny.

Opublikowano (edytowane)

buraki 36%nadwyżki idzie w kwotowe a 64%idzie nie po60 zł tylko 76chyba jak dobrze zrozumiałem inspektora C.KR wypłaty od wczoraj

Jest rozliczenie. 64% idzie jako pozakwotowe ale po 76zł a reszta jako "pozakwotowe przeklasyfikowane" po 133zł u mnie na rozliczeniu. Generalnie miłe zaskoczenie. Na 2 wersji rozliczenia miałem 71t pozakwotowych.

post-56226-0-45151600-1493330274.jpg

Edytowane przez Jarecki88
Opublikowano (edytowane)

Panowie mozna do zabiegu dodac srodka owadobojczego Sherpa 0,3 l razem z Beetup compackt 160 2l(odpowiednik Kemifam) +0,2l etos(kemiron)+ safari 20g

Drugie pytanie:
Pryskalem dzisiaj wyzej wymieniona mieszanka i za godzine po zabiegu spadl deszcz, czy cos ten zabieg pomoze czy do poprawki?

Edytowane przez androproteam
Opublikowano

Jest rozliczenie. 64% idzie jako pozakwotowe ale po 76zł a reszta jako "pozakwotowe przeklasyfikowane" po 133zł u mnie na rozliczeniu. Generalnie miłe zaskoczenie. Na 2 wersji rozliczenia miałem 71t pozakwotowych.

A co to takiego ""pozakwotowe przeklasyfikowane"? Jarecki88, a gdzie kolumna Wartość? :)

Opublikowano

zalezy jaki deszcz, jak delikatna mżawka to powinno być ok, ale jak lepiej popadało to może być działanie trochę osłabione.. obserwuj niedziela-wtorek czy coś się z chwastami będzie działo.. ja przedwczoraj dałem glifo dzisiaj jeszcze za bardzo efektu nie widać, a chwastu coraz więcej.. zobaczymy, jak będzie pogoda to następny oprysk w środę

Opublikowano

BELWEDERE FORTE 1 L I GOLTIX TITAN 1L W PONIEDZIAŁEK EFEKT SŁABY

Opublikowano

Na pierwszy zabieg planowałem dać 0.2 kemiron, 0.6 kemifam i 0.15 lontrel. Teraz pojawia się pytanie - czy pojechać taką mieszaniną, czy zmniejszyć dawki? Nie chcę dodatkowo osłabić buraków, obecnie są nierówne i niektóre poskręcane. Z drugiej strony presja chwastów silna, wszak siane 01.04. Do tej pory nie było warunków, żeby pryskać, w tym tygodniu ma być okienko pogodowe do środy.

Opublikowano

proponuje dawki zwjekszyc o 30 procet i podzielic na dwa razy i pryskac ieden dzien i za dwa dni

Opublikowano

@jano ja tez sialem 1.04 tylko ze u mnie juz 2 razy opryskane.
nie bojcie sie tak zwiekszac dawki burakom nic sie nie stanie szczegolnie metamitronu ja daje zawsze 1.5-2L Goltixu bez wzgledu na faze buraka

Opublikowano

Pryskalem dzisiaj wyzej wymieniona mieszanka i za godzine po zabiegu spadl deszcz, czy cos ten zabieg pomoze czy do poprawki?

jeśli faktycznie po godzinie popadał deszcz nawet bardzo mocny a nie było pryskane jak była jeszcze rosa to  powinno być ok 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez adaskupodkarpacie
      Witam, może mi ktoś doradzić, jaka odmiana ziemniaka jest najbardziej wydajna ??  ??? : :'( :-
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
  • Dodaj nową pozycję...
v