Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, slawekes napisał(a):

Orzechu nix nie rób, tylko te kaktusy posadź gdzie indziej.

Ja na szczęście nie posadziłam go tylko moja sąsiadka i ciągle płacze że nic jej się tam nie utrzymuje. 

Ja mam olchę, i kilka brzóz posadzonych przez poprzednią sąsiadkę na końcu działki 😃

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pamiętam metrowe zaspy pod płotem, mróz po -20 i więcej, nie tęsknię za tym. Na co to komu.

A tak dla jaj 😁🤭 miałbyś co poprzerzucać i nie pierdzieliłbyś głupot 😁

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dokładnie, troche śniegu i już stan klęski. Najgorsi są kierowcy zawodowi, co prawo jazdy za masło i jajka podostawali. Qrwicy idzie w pracy dostać jak taki przyjedzie i zakopuje się w 5cm śniegu na placu.

I te prawo jazdy na kredyt mają 😆😆😆

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie trzeba być fachowcem tylko poiadać jakoś elementarną wiedze i umiejątności np jak masz hektar wolnego placu to przy zawracaniu nie łamiesz ciagnika na 90 stopni do naczepy, albo masz podjazd, to nie stajesz w połowie gorki żeby wyjść i zamknąć drzwi w naczepie.

Nie mogłeś kierowcy pokazać jak to się robi?🤷

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A tak dla jaj 😁🤭 miałbyś co poprzerzucać i nie pierdzieliłbyś głupot 😁

Dla jaj są kury... 

Niech ci paliwo zamrozi, traktory nie odpalą to nie będziesz miał jak kiszonki zwozić... Się będą tacy jak ja z ciebie śmiać, siana czy słomy se w kostkach czy koszykach przyniesiemy a ty będziesz dygał taczkami...

Teraz, slawek74 napisał(a):

I polankę nie wielką 🤭😁🤪

Niewielka to twoja wioska a raczej zadupie z krainy ludzików lekko upośledzonych.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dla jaj są kury... 

Niech ci paliwo zamrozi, traktory nie odpalą to nie będziesz miał jak kiszonki zwozić... Się będą tacy jak ja z ciebie śmiać, siana czy słomy se w kostkach czy koszykach przyniesiemy a ty będziesz dygał taczkami...

Niewielka to twoja wioska a raczej zadupie z krainy ludzików lekko upośledzonych.

Arktycznego paliwa kupiłem 300L 🙋‍♂️😛

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie mogłeś kierowcy pokazać jak to się robi?🤷

Firmowymi DAFami podjeżdżam. A  z innych firm czesto zdarza się, że sie stoi obok i mówi w którą strone kierownicą kręcić. Nie wsiadam do nie "swoich" samochodów.

Rózni są kierowcy, jest paru dobrych ale i są tacy którzy nie wiem jakim cudem prawo jazdy zdobyli.

Opublikowano
10 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zawsze mnie śmieszy to wplątywanie "musi"... U nas nikt tego nie zna i nie używa...

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Słowo się używa tylko się go nie wplata... Rozumiesz? 

Widzisz raz mówisz tak raz tak kto cię nie zna to cię kupi 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ja na szczęście nie posadziłam go tylko moja siadła i ciągle płacze że nic jej się tam nie utrzymuje. 

No nieźle napisałaś, weź to sama przeczytaj  xD Co twoje siadło? co ty se tam wsadziłaś i nie chce rosnąć?   xD

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Widzisz raz mówisz tak raz tak kto cię nie zna to cię kupi 

Idio*ka w pełnej krasie... Kiedy w pracy rzekomo byłaś? Klepiesz cały dzień to kiedy praca? A może jednak zasiłek ze względu na inwalidztwo? 

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Arktycznego paliwa kupiłem 300L 🙋‍♂️😛

webp_thumb.3d2d08bdcfbb62aa38048d8a42a2381f.thumb.webp_72dc45bcc8f75935bef35d30899b2f9e.webp

• Haha 3
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Idio*ka w pełnej krasie... Kiedy w pracy rzekomo byłaś? Klepiesz cały dzień to kiedy praca? A może jednak zasiłek ze względu na inwalidztwo? 

W pracy się pisać nie da?

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

I te prawo jazdy na kredyt mają 😆😆😆

To niech mają, ale trzeba z takimi się użerać. Współczuje właścicielom firm w których jeżdżą jak widze co wyprawiaja, jak np rwą opony na placu zawracając się w miejscu albo opuści skrzynke  przy wyladunku , nie podniesie i gaz do dechy - błotniki pourywane.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Firmowymi DAFami podjeżdżam. A  z innych firm czesto zdarza się, że sie stoi obok i mówi w którą strone kierownicą kręcić. Nie wsiadam do nie "swoich" samochodów.

Rózni są kierowcy, jest paru dobrych ale i są tacy którzy nie wiem jakim cudem prawo jazdy zdobyli.

zarządca na placu 🤣 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie atakuje ludzi tylko na podstawie tego że ci zwrócono uwagę że sam już gubisz się w tym co piszesz. 

Notatnik sobie kup lub chociaż przejrzyj to o czym wcześniej napisałeś 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

To niech mają, ale trzeba z takimi się użerać. Współczuje właścicielom firm w których jeżdżą jak widze co wyprawiaja, jak np rwą opony na placu zawracając się w miejscu albo opuści skrzynke  przy wyladunku , nie podniesie i gaz do dechy - błotniki pourywane.

A czym się przejmować... Się siedzi i czeka aż podjedzie, przygotówkę zrobi... Się ociąga to jego problem... Produkcję w tym czasie można zwozić.

Nie atakuje ludzi tylko na podstawie tego że ci zwrócono uwagę że sam już gubisz się w tym co piszesz. 

Notatnik sobie srob lub chociaż przejrzyj to o czym wcześniej napisałeś 

Naucz się pisać bezrozumna istoto. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Naucz się pisać bezrozumna istoto. 

Ty się nauczę że nie każdy będzie ci słodził i przytakiwał tylko dlatego że jesteś taki a taki.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A czym się przejmować... Się siedzi i czeka aż podjedzie, przygotówkę zrobi... Się ociąga to jego problem... Produkcję w tym czasie można zwozić.

Ludzie i klienci czekają. Jak już rozładowany to wyyebane.

Opublikowano

Ty się nauczę że nie każdy będzie ci słodził i przytakiwał tylko dlatego że jesteś taki a taki.

Powtórzę - naucz się pisać albo czytaj to co klepiesz... Ewentualnie okulary albo coś...

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A masz czas non stop pisać? Bo ja nie mam... Choć dziś wolne. 

Różnie...

Jak robię traktorem, to często siedzę na af.

Dziś mniej czasu miałem na rozmowy.

Teraz nadrabiam...

..się mi nagromadziło...jeszcze i z ...niedawnym... peszkiem pół dnia mi zeszło wyjaśniać...

Echch...