Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jarecki napisał(a):

Takiego bota trzeba zaprogramować , można zaprogramowanie zostawić AI ale i tą też ktoś testuje i programuje , więc zawsze będzie czynnik ludzki 

Ai oparta na sieciach neuronowych wielopoziomowych jest z samego założenia autonomiczna i sama jest zdolna pobierać i selekcjonować informację jak i przekonfigurowywać strukturę samej sieci i nie do końca programista panuje nad algorytmami takiej sieci a coraz częściej nawet nie rozumie algorytmów wynikowych ... może lepiej se wyszukaj coś na temat deep learning

groka nikt nie zaprogramował aby Dudę na zielono  a Nawrockiego na sraczkowato pomalował; to bydlę se tak wykoncypowało samo :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A dlaczego to operator ma ponosić odpowiedzialność ?? Niech ludzie odpowiadają za to co napisali w internecie ... 

Ministrem rolnictwa był Puda ;)

Zablokował buda

3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Ty jednak jesteś debil. Powtarzasz jedno i to samo a nie masz ani konkretów ani własnych przemyśleń. Tak naprawdę to nie masz pojęcia czym jest umowa z Mercosur a piszesz o tym jak nakręcony. Zadałem ci najprostsze z pytań i juz poległeś. Nie wstyd ci być tak ograniczonym?

Ty jesteś tak nie rozgarnięty, że nie rozumiesz jak wpływa nadpodaż towaru na rynku ?😄

Jak się zwiniesz i cię zlicytują za te długi to się będziesz mógł podetrzeć tą umową 😂

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jahooo napisał(a):

Za działanie funkcji blokującej o raportującej odpowiada operator portalu, jeśli mimo zgłoszenia nie ma działania - to powinien ponieść konsekwencje

A jak na stwierdzić czy dana treść to tzw hejt czy nie ?? Od tego powinno być państwo, a operator może jedynie pomóc zgłaszając takie podejrzane treści na policję ... Operator srajbuka czy TikTaka to nie sąd czy policja aby stwierdzać że coś jest zgodne albo niezgodne z prawem ... Tak samo i ja nie mam prawa orzekać czy plakat "Jebać Tuska" na czymś płocie jest zgodny z prawem czy nie, ja to mogę zgłosić na policję, a to ona ma zadziałać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A jak na stwierdzić czy dana treść to tzw hejt czy nie ?? Od tego powinno być państwo, a operator może jedynie pomóc zgłaszając takie podejrzane treści na policję ...

no to niech zgłasza a wypowiedź blokuje, tymczasem nie robi nic, mimo, że już obecnie prawo go obliguje do reagowania

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

No to napisz ile będzie tej nadpodaży . Potrafisz czy to też za trudne?

Czyli kraje mercosur to są idioci ? podpiszą umowę , zniosą cła na produkty z europy a sami nic nie będą wysyłać do europy tylko sami to zeżrą  😂

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

no to niech zgłasza a wypowiedź blokuje, tymczasem nie robi nic, mimo, że już obecnie prawo go obliguje do reagowania

Acha. Czyli państwo jest nie wydolne i zrzuca odpowiedzialność na kogoś innego ... Standard w państwie z dykty i kartonu ...

Opublikowano

Acha. Czyli państwo jest nie wydolne i zrzuca odpowiedzialność na kogoś innego ... Standard w państwie z dykty i kartonu ...

przeciez tak jest w każdym państwie UE -po prostu dostawca treści ma w d.... regulacje prawne, skoro więc nie realizuje wymogów prawnych, dlaczego nie może ponosić konsekwencji finansowych ?

Opublikowano

przeciez tak jest w każdym państwie UE -po prostu dostawca treści ma w d.... regulacje prawne, skoro więc nie realizuje wymogów prawnych, dlaczego nie może ponosić konsekwencji finansowych ?

A dlaczego ma je ponosić ?? Jeżeli sam to napisał to ponosi odpowiedzialność, jeżeli ktoś inny wrzuca to dlaczego ma za to odpowiadać właściciel serwera ??

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A dlaczego ma je ponosić ?? Jeżeli sam to napisał to ponosi odpowiedzialność, jeżeli ktoś inny wrzuca to dlaczego ma za to odpowiadać właściciel serwera ??

ponieważ nie stosuje się do wymogów prawa, widzę że z debilem nie ma dyskusji

Opublikowano

ponieważ nie stosuje się do wymogów prawa, widzę że z debilem nie ma dyskusji

Czyli prawo jest do d*py ... Bo to jakby na właściciela budynku zrzucać odpowiedzialność za graffiti na nim namazane ...

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jak na stwierdzić czy dana treść to tzw hejt czy nie ?? Od tego powinno być państwo, a operator może jedynie pomóc zgłaszając takie podejrzane treści na policję ... Operator srajbuka czy TikTaka to nie sąd czy policja aby stwierdzać że coś jest zgodne albo niezgodne z prawem ... Tak samo i ja nie mam prawa orzekać czy plakat "Jebać Tuska" na czymś płocie jest zgodny z prawem czy nie, ja to mogę zgłosić na policję, a to ona ma zadziałać ...

Jak zwykle bredzisz. Wszystkie te wymienione media same usuwają takie treści. Lewactwo chciało dodatkowo wprowadzić cenzure jak za komuny, że ministerstwo będzie decydować co jest dobre a co złe. Wydali grubą kase na kampanie,  że to dla dobra dzieci.🤣🤣🤣

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Czyli kraje mercosur to są idioci ? podpiszą umowę , zniosą cła na produkty z europy a sami nic nie będą wysyłać do europy tylko sami to zeżrą  😂

Racyl, skup się odetchnij, uspokój się i odpowiedz na pytanie 

ILE PRODUKTÓW WPŁYNIE DO EUROPY W RAMACH UMOWY Z MERCOSUR W ODNIESIENIU DO EUROPEJSKIEJ PRODUKCJI ?

Potwierdź że rozumiesz o co pytam. 

Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

ILE PRODUKTÓW WPŁYNIE DO EUROPY W RAMACH UMOWY Z MERCOSUR W ODNIESIENIU DO EUROPEJSKIEJ PRODUKCJI ?

A co ty jakiś upośledzony jesteś i nie możesz znaleźć? Masz w internecie napisane - wymienione 91 produktów na które nie będzie cła i limity ile będzie można czego sprowadzić. Coś podobnego jak teraz z Ukrainą.

Dobrze tam karmią w Choroszczy ?? Ciepło ?? Bo reszta bez zmian ...

A co ty mnie pytasz co u @hubertuss słychać? To przecież twój kolega, taki sam peowski czopek.

• Like 1
Opublikowano

Oczywiście że mogę znaleźć i nawet mam policzone. Pytanie ma aspekt edukacyjny. Żaden wielbiciel PISu nie ma żadnego pojęcia o czym pisze. To jest tak tragiczne ze aż nie do uwierzenia. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Jeszcze napisz, że to są tak malutkie kwoty i  to nie wpłynie na ceny w naszym kraju 😄

A te limity będą niezmienne i będą obowiązywać do końca świata i jeden dzień dłużej 😄

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Oczywiście że mogę znaleźć i nawet mam policzone. Pytanie ma aspekt edukacyjny. Żaden wielbiciel PISu nie ma żadnego pojęcia o czym pisze. To jest tak tragiczne ze aż nie do uwierzenia. 

Po prostu każdy cie zlewa jak piszesz takie głupoty. To na poziomie kolegów z PO tam wszechobecny debilizm. Po co pytać o cos co wyskakuje po wpisaniu w google?

• Like 1
Opublikowano

@Ulman naświetli to coś ?

UE jest dla Mercosuru drugim co do wielkości partnerem w handlu towarami – w 2024 r. odpowiadała za niemal 17% całkowitego handlu Mercosuru. Mercosur jest dla UE dziesiątym co do wielkości partnerem w handlu towarami.

W 2024 r. wartość handlu UE z Mercosurem osiągnęła ponad 111 mld euro: 55,2 mld euro przypadło na eksport, a 56 mld euro na import. Ponad 80% przepływów handlowych miało miejsce między UE a Brazylią.

W latach 2014–2024 handel towarami między UE a Mercosurem zwiększył się o ponad 36%: import wzrósł o ponad 50%, a eksport o 25%.

UE jest dla Mercosur drugim co do wielkości partnerem, a dla UE Mercosur - dziesiątym

Kto zatem na tej umowie bardziej zyska ? Podejrzewam, że nie UE ze swoimi drogimi i przestarzałymi produktami

Od zawsze do Ameryki Południowej szły produkty trzeciej kategorii, tak samo, jak idą z Niemiec do Polski

Na tym polu już dawno UE została prześcignięta przez Chiny

image.jpeg

• Like 2
Opublikowano
54 minuty temu, jarecki napisał(a):

Ta chyba chełmów 🤣 

Ale mieli nadzieję że nie użyją 🤦 ,, nadzieja umiera ostatnia" 😝

,,Nadzieja matka głupich,, i tu właśnie problem ze w UE nie było mądrych 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Narzędzia trzeba dobierać względem problemu ... Jakby 50% jeździło po pijaku to może i trzeba by się zastanowić nad zakazem jazdy samochodem dla wszystkich ...

no i gdzie tu zarobek dla państwowych darmozjadów od tych wszystkich rejestracji, podatków drogowych, paliwowych i... no nie będę wszystkiego wymieniał bo do jutra nie skończę

gdyby tak było jak piszesz to by się wprowadziło obowiązek jazdy w maskach p.gaz które zamiast pochłaniacza mają alkomat sterujący gaszenie silnika i kontrole sprawdzały by czy sprawne i działające bo jak nie to ... wiadomo

tak se pomyślałem jak by takie sprawdzanie tych alkogaszaczy wyglądać mogło? a no w patrolu byłby jeden pijany policjant i... jak dmuchnie i samochód zgaście - szerokiej drogi, jak nie to ... ooo to przechlapane

a
i oczywiście te alkozgaszacze każdy kierowca se ma obowiązek na własny koszt bo jak że by inaczej :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ulman napisał(a):

Problem jest w tym że wielbiciel ,,peło,,też niewielkie pojęcie ma...a być może nawet mniejsze.

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dysydent napisał(a):

a
i oczywiście te alkozgaszacze każdy kierowca se ma obowiązek na własny koszt bo jak że by inaczej :D 

A czemu nie ... Póki Cię Policja po pijaku nie złapie to sobie jeździsz bez tego, jeden raz po alkoholu i sobie musisz sam kupić taki alkozgaszacz, i potem płacić za jego przegląd i kalibrację raz do roku ... I z certyfikatem do starostwa, w kolejce postać, aby dostać pieczątkę ...

O ile przkroczenia prędkości to czasem kwestia głupiego oznakowania, tak dla alkoholików za kierownicą zero tolerancji ... Utrudniać takim życie jak się tylko da na wszelkie możliwe sposoby.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał(a):

To jest tak tragiczne ze aż nie do uwierzenia. 

dość dwuznacznie to brzmi , Ty chyba uprawiasz buraki to dla  tego cukru bez cła grozniejsza jest moda na cukier brążowy [trzcinowy ] , już wszedzie jest nawet w napojach a nie jest obecnie tańszy od tego z buraków